Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pretinieci papildina NBA spēlējušais Eiropas čempions Želabals

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Ventspils" pretinieci papildina NBA spēlējušais Eiropas čempions Želabals
Mikēls Želabals
Foto: AFP/Scanpix

Francijas čempiones "Elan Chalon", kas FIBA Čemionu līgā spēlēs vienā grupā ar "Ventspili", rindas papildinājis uzbrucējs Mikēls Želabals, kurš kļuvis par Eiropas čempionu un pavadījis trīs sezonas NBA.

Pagājušajā sezonā uz Eiropas basketbola kartes parādījās jauns turnīrs – FIBA Čempionu līga. Debijas sezonā piedalījās arī viens Latvijas klubs – "Ventspils". Kurzemnieki izkļuva no grupas, tomēr zaudēja izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, divu maču summā ar -2 piekāpjoties Venēcijas "Reyer", kas pēcāk iekļuva pusfinālā, kā arī triumfēja Itālijas čempionātā.

Arī otrajā sezonā no Latvijas komandām turnīrā būs tikai "Ventspils", kas pirmo maču aizvadīs rīt, savā laukumā uzņemot Tenerifes "Iberostar". Latviešiem grupā pretī trāpījusies arī Francijas čempione "Elan Chalon", kas nule kļuvusi vēl spēcīgāka, parakstot līgumu ar 34 gadus veco uzbrucēju Mikēlu Želabalu.

Pēdējās divas sezonas viņš pārstāvēja "Le Mans", bet pirms tam pārstāvējis arī tādas komandas kā Madrides "Real", "Valencia" un Maskavas apgabala "Khimki". Tāpat uzbrucējs trīs sezonas ir pavadījis Nacionālajā basketbola asociācijā. Pēdējā bija 2013. gadā, kad Minesotas "Timberwolves" rindās Želabals vidēji mačā iemeta piecus punktus un savāca 2,8 atlēkušās bumbas.

Želabala kontā ir arī Eiropas čempionāta medaļu komplekts. Zeltu viņš izcīnīja 2013. gadā, kad Francija izšķirošajā spēlē ar 80:66 pieveica lietuviešus. Finālā Želabals iemeta septiņus punktus un savāca trīs atlēkušās bumbas, laukumā pavadot 16 minūtes un realizējot pilnīgi visus izdarītos metienus. Tāpat viņš bija Francijas izlases sastāvā Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-10 16:50, pirms 7 gadiem
Man sākumā likās, ka viņš tai bildē tik kāsi

     [+] [-]

, 2017-10-10 18:19, pirms 7 gadiem
Žeļabuļš