Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Stojanovičs: "Latvijas izlasei pret Šveici un Ungāriju pietrūka veiksmes"

Krišs Upenieks

Stojanovičs: "Latvijas izlasei pret Šveici un Ungāriju pietrūka veiksmes"
Slaviša Stojanovičs
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas futbola Virslīgas kluba ''Riga'' FC galvenais treneris Slaviša Stojanovičs vienības mājaslapā komentējis notikušo treniņnometni Igaunijas pilsētā Pērnavā, kā arī izteicis savas domas par Latvijas valstsvienības aizvadītajām spēlēm.

”Pērnavā izdarījām visu, kas bija mūsu plānos. Tika nodrošināti ļoti labi apstākļi. Spēlētājiem bija patiešām grūti, bet viņi ar to tika galā itin labi. Smagi strādājām! Tas, ko es redzu no malas, ka komanda sāk demonstrēt vairākas labas lietas. Trenējāmies divas reizes dienās, kas nebija viegli. Esmu priecīgs par to, kā spēlētāji reaģēja uz manām prasībām,” par nedēļu Pērnavā stāsta Stojanovičs.

Treneris pastāstīja sīkāk par to, kādi bija treniņi: ”Tie bija augstas intensitātes treniņi. Bija arī uzsvars uz vairākām taktiskām niansēm. Treniņi divreiz dienā nav viegli. Tas, ko izdarījām tagad, parasti dara pirms sezonas. Strādājām pie fiziskās sagatavotības, taču to visu darījām ar bumbām. Bija arī tādi kā relaksējošie treniņi pie jūras, bet, kad aktīvi strādā smiltīs 70 minūtes, tas dod savu pienesumu.”

”Šāda treniņnometne vienmēr ir noderīga, jo spēlētāji savā starpā var izveidot labākas attiecības. Esam visi kopā, ēdam pie viena galda, vienādu ēdienu, kas ir pareizākais konkrētajā brīdī. Kad spēlētāji ir mājās, tu nevar zināt ēd viņi vai neēd, ēd divreiz vai trīsreiz dienā, mostas astoņos no rīta vai divpadsmitos. Te tomēr ir laba kontrole. Ir ļoti pozitīvi, ka izlēmām par labu šādai nometnei.

Tas, vai esam kļuvuši labāki, būs redzams spēlēs. Viena lieta ir, kas izskatās no malas teorētiski, bet kaut kas cits ir jau visu šo sniegumu parādīt laukumā. Pērnavā ir labi laukumi. Principā tur ir viss, ko treneris var vēlēties. Nekas īpašs, bet visas vajadzīgās lietas bija pieejamas. Viss ir vienuviet.”

Slavisā klātienē apmeklēja Latvijas izlases spēli Skonto stadionā pret Šveici un varēja teikt pozitīvus vārdus par ”Riga” FC spēlētāju sniegumu: ”Jā, redzēju spēli! Laizāns nodemonstrēja ļoti labu sniegumu. Arī Kaspars Gorkšs abās spēlēs bija labā līmenī. Diemžēl nav izcīnītu punktu, bet novēlu Latvijas izlasei veiksmi nākamajos mačos. Domāju, ka šajās divās spēlēs Latvijai pietrūka veiksmes. Bija tāds atvērts futbols, dīvaini ielaisti vārti, īpaši pirmie vārti pret Šveici. Latvijai bija jāspēlē pret kvalitatīvām komandām, zinu gan Šveici, gan Ungāriju. Bija patīkami redzēt pilnu Skonto stadionu!”

Īss komentārs par spēli pret ”FCI Tallinn” (1:1): ”Grūta spēle. Tiesnesis ne līdz galam spēja kontrolēt spēli, kā rezultātā mums ir viens nepatīkams savainojums. Šajā spēlē gribēju redzēt lietas, pie kurām strādājām treniņos Pērnavā. Dažreiz tas izdevās patiešām labi, esmu apmierināts ar to, ko redzēju. Neizmantojām pāris labas iespējas. Pārbaudījām arī futbolistus, kas klubā ir nesen ieradušies. Tāpat iespēja bija jaunajiem futbolistiem.”

Izmantotie resursi:
Stojanovičs: “Pērnavā smagi...

  +6 [+] [-]

, 2017-09-10 09:39, pirms 7 gadiem
Viņš mierīgi varētu ieņemt Starkova vietu Starkov 2.0

  +3 [+] [-]

, 2017-09-10 09:48, pirms 7 gadiem
H.. .nn...kada veiksme? Ja netiekpie Sveices vartiem!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-10 09:54, pirms 7 gadiem
Veiksmes pietrūka,protams, ka bez veiksmes pat Monako nevinnēs, maz ir Eiropā un pasaulē komandas kurās varētu būt Latvijas izlase favorīti, ļoti maz.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-10 10:44, pirms 7 gadiem
nenoliks tak chomus. vini visi tur viena katla varas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-09-10 11:02, pirms 7 gadiem
Stojaks ļoti pieklājīgs cilvēks, kā jau viesos. Viņam neērti teikt, ka izlase vienkārši nemāk spēlēt, un nederīgs treneris.