Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Futbola eksperti "Spartakam" uzvaru pār "Skonto" neparedz

Rolands Eliņš

Futbola eksperti "Spartakam" uzvaru pār "Skonto" neparedz
Vladislavs Gutkovskis
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Svētdien, 12.jūlijā Skonto stadionā Rīgā tiks aizvadīta SMScredit.lv Virslīgas 14.kārtas centrālā spēle, kurā tiksies ''Skonto'' un Jūrmalas ''Spartaks'', kuras abas veiksmīgi pārvarējušas Eiropas līgas kvalifikācijas 1.kārtu. Futbola Virslīga piedāvā ekspertu prognozes, kurās favorītes statuss tiek atvēlēts "Skonto" vienībai.

Šī gada 9.jūlijs paliks kā viens no zīmīgākajiem sezonas datumiem - visi trīs Latvijas klubi FK ''Jelgava'', ''Skonto FC'' un ''Spartaks Jūrmala'' veiksmīgi pārvarēja Eiropas līgas kvalifikācijas 1.kārtu un turpinās starptautiskās cīņas. Tieši rīdzinieki un jūrmalnieki šo svētdien aizvadīs arī savstarpēju spēli SMScredit.lv Virslīgas čempionāta ietvaros, turklāt arī šajā spēlē likme būs augsta abām komandām.

Kopvērtējuma tabulā tās šķir pieci punkti un skaidrs, ka uzvaras gadījumā ''Spartaks'' atgriezīs reālistisku skatu cīņā ne tikai par bronzu, bet arī vēl augstāka kaluma godalgām. Šonedēļ Virslīgas pārstāvju uzrunātie eksperti uzsvēra abu komandu veiksmīgo startu Eiropas līgas kvalifikācijā, kas galvenokārt kalpo kā nepieciešamo emociju avots veiksmīgam startam pašmāju čempionātā, taču nedaudz lielāka priekšroka tiek dota titulētākajam valsts klubam ''Skonto FC''.

Almants Poikāns prognozē 2:1 "Skonto" labā

Ziņu aģentūras LETA sporta žurnālists
''Abas komandas šo virslīgas kārtu sagaida ļoti labā noskaņojumā, jo tās sasniegušas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otro kārtu. Tiesa, „Spartaks” šobrīd varētu būt uz lielāka pozitīvo emociju viļņa, jo daudzi nemaz negaidīja, ka divu spēļu summā viņiem izdosies pārspēt Melnkalnes klubu Podgoricas „Budučnost”.

Tomēr par šī mača favorītiem uzskatu „Skonto”, jo pēdējos spēļu laikā šīs komandas futbolisti demonstrē saturīgu sniegumu, turklāt svētdien gaidāmais duelis pret „Spartaku” notiks viņu laukumā. Tāpat draudīgi šobrīd ir abi rīdzinieku uzbrukuma līderi – Vladislavs Gutkovskis un Artūrs Karašausks, kuri spēlēja nozīmīgu lomu arī UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā.

„Skonto” futbolistiem šosezon labāk veicies arī virslīgas turnīrā, jo pēdējo četru spēļu laikā izcīnītas trīs uzvaras un vienreiz nospēlēts neizšķirts, kamēr „Spartakam” ir viens panākums un viens neizšķirts. Tāpat rīdzinieku sastāvu papildinājuši vairāki futbolisti, tostarp izlases rūdījumu guvušais pussargs Andrejs Kovaļovs. Tomēr arī „Spartaks” ir "uztankojušies" – komandas vārtus sargā pieredzējušais Aleksandrs Koliņko, kurš izšķirošos brīžos spēj glābt vienību no vārtu zaudējuma.''

Pēteris Neimanis prognozē neizšķirtu 1:1

Ventspils reģionālā ziņu portāla un laikraksta ''Ventas Balss'' sporta žurnālists
''Pēc panākumiem Eiropā abas komandas noteikti ir ļoti labā noskaņojumā, kas liek domāt, ka līdzjutējus gaida tik pat labs mačs. Rīdziniekiem pēc viesošanās Īrijā gan bija visai sarežģīts mājupceļš, tomēr gribētos domāt, ka uzvara Dublinā to visu ļaus pārdzīvot vieglāk.

Pēc superpieredzējušā Aleksandra Koļinko pievienošanās ''Spartaka'' aizsardzības līnija noteikti kļuvis par vienu no nopietnākajām visā Virslīgā un uzlauzt to nebūs viegli arī tik uzbrūkošai komandai kā Skonto. Tomēr nešaubos, ka abas komandas domās tieši par uzvaru, un motivācijas tam netrūkst. Galu galā, Skonto pirmajā spēlē Kauguros piedzīvoja zaudējumu 0:1, tāpēc nepieciešams savu skatītāju priekšā reabilitēties. Turklāt uzvara turnīra tabulā ļaus sadzīt ventspilniekus un gandrīz noķert arī liepājniekus. Spartaks, uzvarot vēlreiz, aiz muguras atstās jelgavniekus un jau mīs uz papēžiem pašiem Skonto futbolistiem. Par aizsardzību jau teicu, bet mēs arī zinām, cik labi Spartakam izdodas pāriet ātrā uzbrukumā – grozies, kā gribi, šis viss liek domāt tikai un vienīgi par aizraujošu maču.

Ja vien Eiropas mači tomēr nebūs atņēmuši pārāk daudz fizisko spēku un emociju, šim 14. kārtas mačam ir visas izredzes kļūt par īstu saldo ēdienu. Riskēšu prognozēt, ka bez vārtu guvumiem tas nebeigsies.''

Igors Ameļka prognozē 2:1 "Skonto" labā

Laikraksta СейЧас un portāla grani.lv sporta reportieris

''Abi klubi pārvarējuši Eiropas līgas un, protams, ir uz viļņa. Abām komandām ir nepieciešama uzvara: “Spartakam” tā ļaus pabīdīt “Skonto” no trešās vietas turnīra tabulā un tālāk cerēt uz čempionāta medaļām. Savukārt “Skonto” uzvara ļoti nepieciešama, lai neatpaliktu no abām līdervienībām cīņā par zelta medaļām. Tas nozīmē, ka spēle būs spraiga un interesanta. Tomēr sava laukuma priekšrocības var nospēlēt savu lomu. Domāju, ka pie uzvaras tiks rīdzinieki.''

Izmantotie resursi:
14.kārtas centrālā spēle: ekspertu prognozes -...

  -1 [+] [-]

, 2015-07-10 17:53, pirms 9 gadiem
Uzvarēs Skonto, lai gan Spartaks arī pretuzbrukumos var sagādāt kādu pārsteigumu!
3-1 skonto labā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-07-10 23:16, pirms 9 gadiem
golsss rakstīja: Kollinko, viens pats nevilks. Skonto uzvarees.
Ja Skonta sitīs Kaļinkai vēderā, tad zāģis! Ja sitīs pa stūriem, tad uzvarēs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja