Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas tiesa atklāj, ka Neimāra līgums, iespējams, ticis viltots

Rolands Eliņš

Spānijas tiesa atklāj, ka Neimāra līgums, iespējams, ticis viltots
Jau rīt Neimāru sagaida svarīgais mačs pret "Atletico"
Foto:AFP/Scanpix

Galu vēl neredz brazīliešu futbolista Neimāra transfēra skandālā. Spēlētāju 2013. gada vasarā no „Santos” nopirka spāņu superklubs „Barcelona”, bet decembra sākumā tika uzsākta šī darījuma izmeklēšana, un nu spāņu kārtības sargi paziņojuši, ka nesakritības „Barcelona” iesniegtajos dokumentos mudina domāt, ka Neimāra līgums ir viltots.

„Līgumi, kurus parakstījušas iesaistītās puses – „Santons” un „Barcelona”- ne vienmēr sakrīt ar to, kas tajos ticis pausts,” atklājis apsūdzības virzītājs Hosē Peralss. „Noslēgtie līgumi, iespējams, tikuši viltoti, lai mainītu norēķinu apjomu.”

„Barcelona” pārstāvji joprojām pauž viedokli, ka transfērā viss izdarīts pareizi, tiesa, Katalonijas klubs nav spējis precīzi norādīt, kādos virzienos aizceļojuši 57 miljoni eiro. Spānijas Augstākā tiesa pieprasījusi no kluba papildus dokumentāciju, kas kalpos kā pierādījums tiesas prāvā.

Tiesu darbi tika uzsākti pēc kluba padomes locekļa Hordi Sasesa iesniegtās sūdzības par kluba prezidenta rīcību, kaut kur nezin kur norakstot 40 miljonus eiro. „Barcelona” grāmatvedība rāda, ka tie samaksāti Neimāra transfēra, taču ne „Santos”, ne trešā iesaistītā puse – Brazīlijas lielveikalu tīkls DIS -, kurai bija tiesības uz Neimāra līgumu, un tādēļ pienācās procenti no šīs summas, apgalvo, ka nav saņēmuši šādu summu.

Kluba prezidents Sandro Roseli šīs tiesas prāvas iznākumā var saņemt reālu cietumsodu, savukārt par Neimāra likteni viedokļi dalās. Ja tiks pierādīts, ka talantīgā brazīliešu uzbrucēja līgums ticis viltots vai kā citādi nav bijis spēkā esošs, „Barcelona” var zaudēt savas tiesības uz spēlētāju.

25. decembrī „Barcelona” iesniedza Spānijas tiesā dokumentus par Neimāra transfēru, kuros arī tika atklātas nesakritības, tiesa, vēl netiek izpausts tieši kādas. Vairāk par Neimāra transfēra unikalitāti var lasīt šeit.

Izmantotie resursi:
Attorney General makes "fake...
Barcelona: Neymar signing investigated by...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-01-10 20:53, pirms 10 gadiem
nu tik būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-01-10 21:43, pirms 10 gadiem
Šeit viss ir paskaidrots: Crackòvia: Neymar fichar por el Barça / Neymar...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-10 23:08, pirms 10 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Šur tur ir jāpiekrīt, bet labāk ievelc dziļu elpu puis
Nedaudz zb, ka peedejaa laikaa viniiem spaaniju apraksta naturaali idioti, kas visu info smeljas dzeltenos anglju avotos un par spaanju lietaam neko nesaprot.
Par to, ka tiesa sleegs sho lietu, raksta pat madrides As.
Un esmu mieriigs kaa brunjurupucis... Bet peedeejaa laikaa te arvien nepatiikamaak naakt iekshaa...

  +2 [+] [-]

, 2014-01-11 00:04, pirms 10 gadiem
Cerams Neimàrs aizceļos uz Angliju.

  +2 [+] [-]

, 2014-01-11 08:16, pirms 10 gadiem
man jau likaas,ka ar sho lietu viss cauri,visi spaanju portaali taa zinjoja,bet nu smiekliigaakais jau tas,ka tas prokurors,ko taadu saka tad,kad tiesa jau gatava sleegt lietu pieraadiijumu truukuma deelj,kur ta vinjsh bija agraak,kad iesniedza prasiibu tiesai,izskataas,ka kaarteejaa no mushas par ziloni uzpuustaa lieta pret Barcu,kaa Messi fonda apsuudziiba naudas atmazgaashanaa un vinja teeva apsuudziiba narkotiku kartelja atbalstaa

  +1 [+] [-]

, 2014-01-11 08:41, pirms 10 gadiem
un,ja kas,kas tas par virsrakstu,tiesa atklaaj,tiesa atklaaja,ja tiesa ko atklaatu,jau sen kaads buutu notiesaats vai attaisnots,taa ir prokurora spekulaacija,kas ir pavisam cits kas tiesa

     [+] [-]

, 2014-01-11 09:17, pirms 10 gadiem
Gala ciparam viena nulle pazudusi!!!

     [+] [-]

, 2014-01-11 12:23, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: man jau likaas,ka ar sho lietu viss cauri,visi spaanju portaali taa zinjoja,bet nu smiekliigaakais jau tas,ka tas prokurors,ko taadu saka tad,kad tiesa jau gatava sleegt lietu pieraadiijumu truukuma deelj,kur ta vinjsh bija agraak,kad iesniedza prasiibu tiesai,izskataas,ka kaarteejaa no mushas par ziloni uzpuustaa lieta pret Barcu,kaa Messi fonda apsuudziiba naudas atmazgaashanaa un vinja teeva apsuudziiba narkotiku kartelja atbalstaa
Cik sapratu, tad to kasīšanos uzsāka viens no padomes locekļiem. Man šķiet loģiski, ka vells jāsaka kaut kas ir, ja 40 miljoni aizgājuši vells viņu zin kur.
Prokuratūra taču iesaistās tikai pēc tam.
Šajā gadījumā tas ir gandrīz identiski LR tiesas prāvai pret Bertolt Flick Air Baltic case sakarā

  +1 [+] [-]

, 2014-01-11 12:26, pirms 10 gadiem
respektīvi... prezidents nu nav pasaules karalis
Barca prezidents ir tas pats, kas Valdes priekšsēdētājs jebkurā AS - pēc būtības tikai darbinieks, atbildīgs padomes priekšā. Un par apzinātu vai neapzinātu uzņēmuma (aka kluba) izsaimniekošanu problēmas ar likumdošanu ir pilnīgi vietā