Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Fērdinands par Mančestras "United" izstāšanos: "Tas ir apkaunojums"

Agris Suveizda

Fērdinands par Mančestras "United" izstāšanos: "Tas ir apkaunojums"
Rio Fērdinands
Foto: PA Wire/Scanpix

Sāpīgu zaudējumu UEFA Čempionu līgā piedzīvoja Mančestras "United", kas izbraukumā ar 2:3 piekāpās "Wolfsburg" un grupā palika tikai trešajā vietā. Komandas galvenais treneris Luijs van Gāls nevēlējās sevi aizstāvēt pēc neveiksmes, taču atzina, ka kopš viņa ierašanās "United" progresē.

Mančestras "United" galvenais treneris Luijs van Gāls: "Tā bija traka spēle. Guvām vārtus, tad tie tika atcelti. Mums tik un tā bija iespējas, bet tās bija arī viņiem. Kad iesitām, viņi uzreiz pēc divām minūtēm iesita atpakaļ, tostarp uzvaras vārtus. Cīnījāmies par uzvaru, bet beigās desmit cilvēku sastāvā nevarējām izdarīt vairāk. Varat teikt, ka bijām grupas favorīti, taču mēs bijām sīvā grupā un visi rezultāti bija ļoti līdzīgi – 1:0, 2:1. Atceroties pirmo spēli pret PSV, arī tad bija mums negatīvi tiesnešu lēmumi – tāpat šajā spēlē. Kad grupa ir tik sīva, tā gadās.

Neieskaitītie vārti? Ja tiesneša asistents redz tādu aizmuguri, tad viņš ir ļoti labs. Bet, ja vispirms ieskaita vārtus un pēc tam pēc vairāku spēlētāju spiediena pārdomā, tas, manuprāt, ir dīvaini. Nedomāju, ka Mata traucēja vārtsargam, jo bumba jau lidoja vārtos. Nedomāju, ka viņš to varēja aizsniegt. Protams, vārtsargs redzēja, ka Mata ir aizmugures stāvoklī un to izmantoja, kritizējot tiesnesi.

Vai esam labāki nekā pirms pusotra gada? Šobrīd nevaru sevi aizstāvēt, jo esam izkrituši no Čempionu līgas un katrs pateiktais vārds nebūs pareizs. Taču, skatoties uz faktiem, esam aizkļuvuši tālāk Līgas kausā, kvalificējāmies Čempionu līgas grupu turnīram, joprojām esam ļoti labā pozīcijā Premjerlīgā. Fakti runā, ka esam labāki nekā pirms gada. Tāda ir mana atbilde, jo varu dot tikai faktus. Bet, protams, esmu vīlies par izstāšanos no Čempionu līgas."

Pēc izstāšanās no Čempionu līgas skarbus vārdus nežēloja vairākas kluba leģendas. "Mančestras "United" izskatās pēc viduvējas komandas, un ar viduvēju komandu dabū viduvēju sniegumu. Vai "United" ir krīzē? Jā, droši vien," sacīja Pols Skoulzs. Vēl tiešāks bija Rio Fērdinands: "Tas ir apkaunojoši. Es biju komandā, kas 2011. gadā no Čempionu līgas nokļuva Eiropas līgā, un tas ir apkaunojums."

Maikls Ouvens apšaubīja sastāva komplektāciju: "Paskatieties uz pašreizējiem spēlētājiem! Vai komandā vispār ir pasaules klases spēlētāji? Davids De Heja noteikti, un tad droši vien var strīdēties par vēl vienu vai diviem… Veins Rūnijs, ja viņš ir formā, bet viņš formā nav bijis jau labu laiciņu. Tāpēc "United" šobrīd ir diezgan tālu no lielajām trofejām, un sarūgtinošākais ir tas, ka ir iztērēts liels daudzums naudas. Ar tādām investīcijām vajadzētu būt vismaz četriem vai pieciem pasaules klases spēlētājiem."

Daudz labākā noskaņojumā, protams, bija Mančestras "City" galvenais treneris Manuels Pelegrini: "Protams, esmu ļoti priecīgs, ka uzvarējām grupā, bet galvenais bija tas, ka atkal esam tā komanda, kādu laukumā vēlos redzēt. Grupā labāk ir finišēt pirmajiem, jo tad vēl vienu kārtu var izvairīties no pašām stiprākajām komandām. 1/8 finālā labāk nespēlēt pret "Barcelona", Minhenes "Bayern" un Madrides "Real", taču, ja vēlies izcīnīt trofeju, tad tik un tā agri vai vēlu pret tām būs jāspēlē."

Izmantotie resursi:
Louis van Gaal reviews Wolfsburg 3 Manchester...
Manuel Pellegrini confident after Manchester...
Man United legends Scholes and Ferdinand hit...

  +1 [+] [-]

, 2015-12-09 10:44, pirms 8 gadiem
Louis MU rāda miegainu nulīti,ceru viņu nomainīs.

  +4 [+] [-]

, 2015-12-09 11:03, pirms 8 gadiem
Ne Mančestras United ir tāds sastāvs, lai uzskatītu sevi par pārākiem par Wolfsburg un PSV, ne arī Anglijas Premjerlīgā ir labākie klubi Eiropā. Mīts ko uztur paši angļi un Premjerlīgas līdzjutēji un tad brīnās, ka viņu klubi Eiropā nevar neko parādīt.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-09 11:08, pirms 8 gadiem
KristsT rakstīja: Ne Mančestras United ir tāds sastāvs, lai uzskatītu sevi par pārākiem par Wolfsburg un PSV, ne arī Anglijas Premjerlīgā ir labākie klubi Eiropā. Mīts ko uztur paši angļi un Premjerlīgas līdzjutēji un tad brīnās, ka viņu klubi Eiropā nevar neko parādīt.
+100

  +1 [+] [-]

, 2015-12-09 11:30, pirms 8 gadiem
KstsT
Neviens EPL fans nesaka, ka viniem ir labakie klubi Eiropa, neviens EPL fans nebrinas par EPL klubu izgasanos CL, tas ir sagaidams.

  -3 [+] [-]

, 2015-12-09 11:33, pirms 8 gadiem
OTELO rakstīja: Louis MU rāda miegainu nulīti,ceru viņu nomainīs.
vispirms Moizs, tad LVG, ko vēl vajag paņemt pie stūres, lai tev pielektu, ka klubs ir miskaste.

  -3 [+] [-]

, 2015-12-09 11:34, pirms 8 gadiem
ZIWRAV rakstīja: KstsT
Neviens EPL fans nesaka, ka viniem ir labakie klubi Eiropa, neviens EPL fans nebrinas par EPL klubu izgasanos CL, tas ir sagaidams.
klaji meli.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-09 12:00, pirms 8 gadiem
Galam jāiet prom. Zaudēt šitiem mīkstajiem ir apkaunojums. Vēl vairāk apkaunojums neizkļūt no grupas ar PSV un CSKA.

  +6 [+] [-]

, 2015-12-09 12:25, pirms 8 gadiem
KristsT rakstīja: Ne Mančestras United ir tāds sastāvs, lai uzskatītu sevi par pārākiem par Wolfsburg un PSV, ne arī Anglijas Premjerlīgā ir labākie klubi Eiropā. Mīts ko uztur paši angļi un Premjerlīgas līdzjutēji un tad brīnās, ka viņu klubi Eiropā nevar neko parādīt.
Taisnības labad jāsaka, ka EPL nav specīgākā līga Eiropā, iespējams, pat ne TOP2 vai TOP3, bet noteikti ir pats aizraujošākais, interesantākais un skatāmākais futbols, kāds ir Eiropas līgās.

  +3 [+] [-]

, 2015-12-09 12:29, pirms 8 gadiem
ZIWRAV rakstīja: KstsT
Neviens EPL fans nesaka, ka viniem ir labakie klubi Eiropa, neviens EPL fans nebrinas par EPL klubu izgasanos CL, tas ir sagaidams.
Viss šis raksts ir tādās noskaņās, ka tā ir traģēdija, milzu neveiksme, apkaunojums netikt izslēgšanas spēlēs. Kaut gan īstenība normāls iznākums trīs līdzvērtīgu komandu cīņā.

     [+] [-]

, 2015-12-09 12:33, pirms 8 gadiem
pajaat rakstīja: Taisnības labad jāsaka, ka EPL nav specīgākā līga Eiropā, iespējams, pat ne TOP2 vai TOP3, bet noteikti ir pats aizraujošākais, interesantākais un skatāmākais futbols, kāds ir Eiropas līgās.
Iespējams, es pats skatos Premjerlīgas spēles, ko translē VIASAT. Interesanti būtu salīdzināt ar Spānijas "La Liga", bet, tā kā to netranslē, tad nav iespējas. Paskatos tikai Real - Barcelona spēles caur internetu, ja sanāk.

     [+] [-]

, 2015-12-09 13:19, pirms 8 gadiem
Viss normāli! Pagājušajā sezonā pavisam bez Eirokausiem, šosezon Eiropas līgas 1/16 fināls. Pamazām progresē!

     [+] [-]

, 2015-12-09 15:34, pirms 8 gadiem
Angļiem galvenais ir Premjerlīga, bet pārējais ir mazsvarīgs, vai ne?

  +1 [+] [-]

, 2015-12-09 15:49, pirms 8 gadiem
KristsT rakstīja: Ne Mančestras United ir tāds sastāvs, lai uzskatītu sevi par pārākiem par Wolfsburg un PSV, ne arī Anglijas Premjerlīgā ir labākie klubi Eiropā. Mīts ko uztur paši angļi un Premjerlīgas līdzjutēji un tad brīnās, ka viņu klubi Eiropā nevar neko parādīt.
Neesmu EPL fans, tikai MU un šogad arī sekoju Leicester komandai, jo viņi ir šī gada fenomens, bet neviens neuzskata ka viņu klubi pēc spēka ir labākie pasaulē, jā viņiem savi klubi ir labākie pasaulē, jo tie ir īsti fani, bet tikai tādu ''ģēniji'' kā tu.un kurš brīnās? tikai tas kas neko nesaprot kā tu, tie kas tiešām seko līdzi futbolam un arī EPL tad zina, ka uz doto brīdi tur nav top3 komandas eiropā. jā tas ir apšaubāmi kura līga ir labākā, bet tā ir un būs EPL, ko taicu jau pirms sezonas un apšaubīt to jo nevaicas eirops kausies ir vienkārši noželojamākais ko vispār var darīt( tas ir tāpat kā basī, kura latvijas komanda ir eiropā starp top30? neviena, bet izlase izcīna 8.vietu. vienkārši nevajag salīdzināt nesalīdzināmas lietas) un to dara tikai ''gudrīši'' kas neko citu nevar izdomāt. kas spēnijā uzvarēs? varu no saukt jau tagad 3 komandas kas uzvarēs tuvākos 5 gadus vismaz, bet tāpat tās bus tikai Barsa vai Real un citu uzvarētāju nebūs, kas Itālijā uzvrēs? Juventus, kas Vācijā? Minhenes Bayern. kas Anglijā? var tikai minēt. pirms sezonas mani apsmēja, ka neviena cita komanda, kā City, MU, Chelsea, Arsenal nevar uzvarēt un top 3 var nokļut vēl tādas šogad kā Pool, Spurs, un citas nevar nokļūt augšgalā un tās jau ir 6 komandas kas cīnās par titulu, kas tuvākos 10 gadus nebūs ne vācijā, ne itālijā un kur nu vēl Spānijā,jo pat Latvijā ir sīvākas cīņas par titulu nekā tajās valstīs. Es pirms sezonas teicu, ka EPL ir 7-9 komandas kas šogad var tik top3 vai pat uzvarēt. un lūk Leicester ir pirmajā vietā. a kur čempione Chelsea? gribu redzēt kaā Barsa kadreiz pēc 10 spēlēm kaut vai būtu ārpus 10.vietas. gribētu redzēt kur kas tāds notiek citās top līgās. tur citām top komandām ir tāds pārsvars pret citām komandām ka jebkurā brīdī var iedot atpūtu 4 vai vairāk līderiem un tāpat uzvarēs, parādi kādu EPL komandu kura ko tādu var atļauties un tāpat sasitīs komandu kas atrodas līgas vidusdaļā.EPL līderu komandas bez līderiem neuzvarēs pat komandas kas ir lejasgalā, jo tur visas komandas ir spēcīgas ne tikai maksimums 3 vai 4. Un tāpēc to arī uzskata par labako līgu pasaulē un tā arī ir. nekur citur tā nav.

un angļiem ir vienalga, wow neuzvarējām eiropas kausos, un tad? galvenais viņiem tāpat ir vietējais čempionāts.

     [+] [-]

, 2015-12-09 15:55, pirms 8 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Angļiem galvenais ir Premjerlīga, bet pārējais ir mazsvarīgs, vai ne?
tieši tā!

     [+] [-]

, 2015-12-09 15:58, pirms 8 gadiem
Un noteikt valstu līgu spēku pēc Eiropas kausiem ir vienkārši smieklīgi. Pagāšgad Dnipro spēlēja eiropas līgas finālā, tāpēc tagad Ukrainas līga ir labāka par Itālijas, portugāles vai Francijas līgu?

     [+] [-]

, 2015-12-09 16:06, pirms 8 gadiem
Kecbaja
Tava gramatika...

     [+] [-]

, 2015-12-09 16:17, pirms 8 gadiem
ZIWRAV rakstīja: KstsT
Neviens EPL fans nesaka, ka viniem ir labakie klubi Eiropa, neviens EPL fans nebrinas par EPL klubu izgasanos CL, tas ir sagaidams.
jā, tev ir ļoti laba gramatika. pats uzraksta ko šādu un tad vēl runā par gramatiku

     [+] [-]

, 2015-12-09 16:19, pirms 8 gadiem
kecbaja rakstīja: Neesmu EPL fans, tikai MU un šogad arī sekoju Leicester komandai, jo viņi ir šī gada fenomens, bet neviens neuzskata ka viņu klubi pēc spēka ir labākie pasaulē, jā viņiem savi klubi ir labākie pasaulē, jo tie ir īsti fani, bet tikai tādu ''ģēniji'' kā tu.un kurš brīnās?
1. Nedomāju, ka fanam ir jāuzskata, ka sava komanda ir labākā pasaulē. Ja es jūtu līdzi, piemēram, BK Ventspils, tad man tagad ir jāuzskata, ka viņa ir stiprāka par NBA klubiem??? Absolūtas muļķības, līdzjutējiem nav jābūt neobjektīviem.
2. Runa ir par šo rakstu, par gaisotni kopumā, kur angļu klubu zaudējumi jau ilgstoši tiek raksturoti kā neveiksmes, traģēdijas utt. Bez objektīva pamata, ar kaut kādām iedomām, ka viņiem jābūt galvastiesu pārākiem par vācu un citu Eiropas top līgu klubiem. Kas stipri velk uz kaut kādu augstprātību. Dzīvo kaut kādā pagātnē. Nez kāpēc, ja zaudētu Volfsburga, neviens nerunātu par traģēdijām utt... Ja neviens neuzskatītu, ka Premjerlīgā ir labākie klubi, tad šādi raksti ar viedokļiem netaptu.

     [+] [-]

, 2015-12-09 17:07, pirms 8 gadiem
KristsT rakstīja: 1. Nedomāju, ka fanam ir jāuzskata, ka sava komanda ir labākā pasaulē. Ja es jūtu līdzi, piemēram, BK Ventspils, tad man tagad ir jāuzskata, ka viņa ir stiprāka par NBA klubiem??? Absolūtas muļķības, līdzjutējiem nav jābūt neobjektīviem.
2. Runa ir par šo rakstu, par gaisotni kopumā, kur angļu klubu zaudējumi jau ilgstoši tiek raksturoti kā neveiksmes, traģēdijas utt. Bez objektīva pamata, ar kaut kādām iedomām, ka viņiem jābūt galvastiesu pārākiem par vācu un citu Eiropas top līgu klubiem. Kas stipri velk uz kaut kādu augstprātību. Dzīvo kaut kādā pagātnē. Nez kāpēc, ja zaudētu Volfsburga, neviens nerunātu par traģēdijām utt... Ja neviens neuzskatītu, ka Premjerlīgā ir labākie klubi, tad šādi raksti ar viedokļiem netaptu.
es neteicu, ka fani uzskata, ka viņu klubs ir labākais pasaulē bet gan to, ka Faniem viņu klubs ir labākais. nejau spēka ziņā, bet tāpēc ka patīk tas klubs. Ja tev nepatiktu BK ventspils tad tu viņiem nejustu līdzi. tas ir tāpat, ka uzskati, ka tava māte/Tētis ir labākie pasaulē.

     [+] [-]

, 2015-12-09 17:18, pirms 8 gadiem
kecbaja rakstīja: es neteicu, ka fani uzskata, ka viņu klubs ir labākais pasaulē bet gan to, ka Faniem viņu klubs ir labākais. nejau spēka ziņā, bet tāpēc ka patīk tas klubs. Ja tev nepatiktu BK ventspils tad tu viņiem nejustu līdzi. tas ir tāpat, ka uzskati, ka tava māte/Tētis ir labākie pasaulē.
Es neuzskatu, ka mana māte un tētis ir vislabākie pasaulē. Kā es varu apgalvot, ka mani vecāki ir labāki par, piemēram, visu pārējo darba kolēģu, draugu vecākiem? Nejauc izpratni starp "labāko" un "mīļāko". Piedod, bet ir grūti saprast, ko tu uzskati, ko ne, to tekstu bez 0,7 ir grūti saprast.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-09 20:14, pirms 8 gadiem
RobisK rakstīja: Kurš tirliņš apšauba EPL spēku pasaulē?

Visu izsaka šie rādītāji

1.Nauda un visaugstākais TV reitings( EPL > ČL)
2.Spēja nopirkt citu līgu zvaigznes(piemēram West Ham bez problēmām nopirka Juventus perspektīvo un jauno aizsargu Ogbonnu)
3.Vissīvākās spēles un intriga

p.s. ja kāds tirliņš vēl apšaubīs EPL kā labākās un spēcīgākās līgas spēku, tad dabūs pa muguru no manis.
bet ja skatās pēc sportiskajiem principiem?