Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Enrike uzvaru velta visiem, kas ticēja, PSG vaino sevi, nevis tiesnesi

Rolands Eliņš

Enrike uzvaru velta visiem, kas ticēja, PSG vaino sevi, nevis tiesnesi
Luiss Enrike apsveic Serhi Roberto
Foto: EPA/Scanpix

Pēc satriecošās neveiksmes UEFA Čempionu līgas 1/8 finālā, kur Francijas PSG viesos nenosargāja mājās iegūto 4:0 pārsvaru un divu spēļu summā ar 5:6 zaudēja "Barcelona", treneris Unajs Emerijs atzina sakāvi, taču arī piesauca tiesnešu nelabvēlīgos lēmumus. Savukārt Katalonijas kluba pārstāvji varēja svinēt, un treneris Luiss Enrike uzvaru veltīja visiem tiem komandas līdzjutējiem, kas ticēja viņa komandas spējām uzvarēt arī brīdī, kad šīs iespējas bija minimālas.

"Tā ir taisnība, ka mēs šajā spēlē palaidām garām izcilu iespēju," pēcspēles sarunā ar medijiem norādīja Unajs Emerijs, kura komanda pēdējās septiņās minūtēs ielaida trīs vārtus un pieļāva lielāko atspēlēšanos Čempionu līgas vēsturē. "Slikti aizvadītais pirmais puslaiks bija mūsu pašu vaina, mēs nepratām izdarīt spiedienu un radīt draudus uzbrukumā. Pārāk dziļi iesēdāmies aizsardzībā, abos ielaistajos vārtos paši bijām vainīgi."

"Otrajā puslaikā nomierinājāmies, sakārtojām savu spēli," turpināja PSG treneris. "Bija iespēja panākt 2:3. Taču tiesneša lēmumi bija mums nelabvēlīgi, un pēdējās minūtēs mēs zaudējām visu. Barselona ir spējīga uz tādu galotni - viņi beigās spēlēja uz visu banku. Šī ir ļoti liela vilšanās, no kuras mums jācenšas mācīties."

PSG izpilddirektors Nasers Al-Kelaifi pieminēja, ka PSG bija pelnījusi pat divus 11m soda sitienus, taču tas nevar tikt izmantots kā attaisnojums no rokas izlaistajai uzvarai divu spēļu summā: "Grūti akceptēt šādu iznākumu, bet nav citas iespējas. Vēl neesmu runājis ar spēlētājiem, nav īstais laiks. Skaidrs, ka visi ir ļoti vīlušies un dusmīgi, tas ir normāli."

Tjagu Silva Parīzes kluba mājaslapā citēts, norādot, ka komanda neizskaidrojamu iemeslu dēļ nav spējusi aizvadīt normālu spēli: "Nebijām pelnījuši tikt ceturtdaļfinālā. Domāju, ka beigās pret Luisu Svaresu nekāda pārkāpuma nebija, taču tas nav nekāds attaisnojums zaudējumam. Nedrīkst vainot tiesnesi par to, ka mēs paši nespējām parādīt savu spēli, nebijām pelnījuši uzvaru divu spēļu summā."

Arī "Barcelona" spēlētājiem bija savs sakāmais par tiesneša lēmumiem. Havjers Masčerāno piekrita, ka 85. minūtē pārkāpis noteikumus pret Anhelu di Mariju un epizodei vajadzējis turpināties ar 11m soda sitienu, taču Argentīnas aizsargs uzsvēra, ka ne jau tas izšķīra spēles likteni (ja PSG būtu guvusi vārtus, Barsai pēdējās desmit minūtēs vajadzētu iesist četrus - aut.p.) Bet sesto un izšķirošo vārtu autors Serhi Roberto atzina, ka baidījies ieraudzīt līnijtiesneša pacelto karodziņu: "Nebiju drošs, ka vārtus ieskaitīs. Ātrumā neredzēju, vai es biju aizmugurē vai nē, tikai redzēju, ka vārtsargs palaiž bumbu sev garām. .. Cilvēki saka, ka līdzjutēji ir papildus spēlētājs komandai, bet šodien līdzjutēji bija veselu desmit papildu spēlētāju vērtē. Šis panākums ir viņu dēļ."

"Šī ir mana mūža labākā spēle," sacīja Neimārs. "Vēsturiskās nozīmes dēļ, manu vārtu dēļ, visas komandas paveiktā dēļ. Mēs ticējām, ka varam atspēlēties, zinam, ka mums ir pa spēkam dzēst deficītu jebkurā spēlē. Teicu Serhi, lai dodas soda laukumā un iesit vārtus. Jā, kad ielaidām vārtus, garastāvoklis palika sliktāks, taču pāris minūtēs guvām divus vārtus."

Šī spēle saglabā iespējas trenerim Luisam Enrikem izcīnīt vēl vienu ČL titulu kopā ar komandu, jo viņš jau laicīgi paziņojis, ka pēc sezonas atstās savu amatu. Pēcspēles preses konferencē Enrike atzina, ka viņa komanda daudz riskējusi, taču ne pārgalvīgi: "Futbols ir fantastisks un unikāls sporta veids. Šajā spēlē notikušo nekad neaizmirsīs ne bērni, ne pieaugušie, kuri bija stadionā. Es veltu šo uzvaru visiem mūsu kluba atbalstītājiem, kuri mums ticēja. Pēc spēles Parīzē mums tika veltīta liela kritika, taču spējām tikt ar to galā, un mums vairs nebija, ko zaudēt, jo visu jau bijām zaudējuši Parīzē."

"Mēs riskējām, taču arī apzinājāmies šī riska cenu," turpināja Enrike. "Kavani vārti izjauca mūsu plānus, taču spēlētāji parādīja savu raksturu, bet "Camp Nou" līdzjutēji - savu ticību. Ir reizes, kad cilvēki jau desmit minūtes pirms beigām dodas prom no stadiona. Šoreiz ātrāk prom neaizgāja neviens."

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Football News and Scores - ESPN FC

  +5 [+] [-]

, 2017-03-09 09:17, pirms 7 gadiem
Grūti pateikt, Barselonas uzvarētāju gars vai naudas uzpūsto klubu lūzerisms Jebkurā gadijumā visu cieņu Barcai, dusmīgs uz sevi,ka ļāvos miegam

     [+] [-]

, 2017-03-09 09:22, pirms 7 gadiem
Neimārs super,bet man jāsmejās,kad Suarezs vēlreiz nokrita tēlodams un ? tiesnesim bija jāizvēlās parādīt otru dzelteno vai nozīmēt pendeli , Nu līdzjūtējiem galvu apreibinoš ,lieliskais vakars, ja......

 +10 [+] [-]

, 2017-03-09 09:22, pirms 7 gadiem
"Francijas klubs tomēr nepadevās neizbēgamas uzvaras priekšā un ar milzīgām pūlēm spēja panākt neticamu zaudējumu" - Guardian.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-09 09:25, pirms 7 gadiem
Vakar gaidīju 4-0 revanšu,bet pēc ielaistā gola aizgāju gulēt,jo vairs neticēju brīnumam.Šorīt varēju kost pirkstosVar daudz ko runāt par tiesnešu lēmumiem,tas viss ir mazsvarīgi,jo bargi tika sodīta komanda ,kura vienkārši centās noturēt sasniegto pārsvaru pirmajā spēlē.Futbola dievs soreiz bija taisnīgs,jo tikai epizodiski parīzieši rādīja futbolu,ar kādu viņi pārsteidza Barselonu pirmajā spēlē.Tikai dižas komandas spēj veikt tādu atspēlēšanos un šīsdienas Barsa pie tādām noteikti pieder.Starp citu neesmu Barsas līdzjutējs,jo man visas ārzemju komandas ir vienaldzīgas līdz brīdim ,kamēr tur nespēlēs futbolists no Latvijas.Runa par Top 5 līgām.Rudņevs šobrīd diemžēl nevelk,tāpēc arī Ķelne īpaši neinteresē.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-09 10:02, pirms 7 gadiem
Nu te ir jāpiekrīt Emerijam - PSG zaudēja spēli, nevis Barcelona uzvarēja... ja pretinieks nedotu tik lielu vaļu komandai, kurai vajag atspēlēties, tad šādus deficītus nevarētu dzēst... protams, pāris neveiksmīgi tiesneša lēmumi, bet tomēr ar visu to PSG zaudēja varbūt 2 vārtus, kamēr pašu kļūdu dēļ tika zaudēti vismaz 4....

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 10:02, pirms 7 gadiem
Vēl projām nespēju atmosties no sapņa! Neticami sadragāja Parīzi! Nebūtu no sākuma sēdējuši defā -viss būtu kārtībā. Kad bija 3:0 psg saprata,ka jāuzbrūk. Spēle izlīdzinājās un tad guva vārtus. Un pēc tam atkal iesēdās. Chelsea salīdzinot ar PSG ir minī buss!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 10:23, pirms 7 gadiem
ja daudzi bija sašutuši par Ranjēri aiziešanu, tad L.Enrikes aiziešana daudz neloģiskāka - tagad īpaši sejā tiem cirvīšiem, kuru dèļ jāaiziet L.Enrike - esmu drošs ka turpmākie 3 gadi Barcai būs sliktāki

     [+] [-]

, 2017-03-09 10:36, pirms 7 gadiem
Grūti akceptēt šādu iznākumu, bet nav citas iespējas.

Nopietni? Akceptēt? Tas ir tas īstais vārds šajā kontekstā?

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 11:15, pirms 7 gadiem
Ielaida pirmos divus mēslainus vārtus,un tad tas Trapa mistiskais ielaistais standarta sitiens..Traps noreaģē kur sitiens bus un vnk apstājas un skatās,kā bumba ielido vārtos.PRotams ļoti labi Neymārs trāpija,bet nebija jau ari tā,ka ielidoja devītniekā..Neymāra nopelnīta pendele ari pilnīgs nonsens...Aizsargs nokrīt,un Neymārs pats uzskrien viņam virsū.Protams nebija jau ari viņam kur palikt..

     [+] [-]

, 2017-03-09 11:28, pirms 7 gadiem
taada sajuuta, ka madrides faniem shis ir lielaaks paardziivojums nekaa PSG chalji, juus vairs neesat vieni neticamo atspeeleeshanos klubinjaa. un pietiks savu sharmanku par tiesneshiem speeleet peec katras speeles, TSO jau sen ir prom ar visu savu porque, porque

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 11:54, pirms 7 gadiem
petravicus rakstīja: Nu te ir jāpiekrīt Emerijam - PSG zaudēja spēli, nevis Barcelona uzvarēja... ja pretinieks nedotu tik lielu vaļu komandai, kurai vajag atspēlēties, tad šādus deficītus nevarētu dzēst... protams, pāris neveiksmīgi tiesneša lēmumi, bet tomēr ar visu to PSG zaudēja varbūt 2 vārtus, kamēr pašu kļūdu dēļ tika zaudēti vismaz 4....
Nu - ielaist 6x vārtus ar tiesnesi vien ir pārāk traks rezultāts - jā, jā iedeva 2x pendeles, kuras varēja dot un varēja nedot, bet tas kā PSG spēja ielaist tik daudz savos vārtos nevar norakstīt uz tiesnešu lēmumiem.
PSG ir jāsaprot, ka FC Barcelona nav vienkārši labs klubs, bet tas spēlē līgā kur tas ir norūdīts iziet no iedzinēju situācijas pat reizēm bezcerīgas situācijas, bet PSG pēdējos gados Francijā vispār nav bijuši nopietni konkurenti par titulu un pretinieki, kas ir nonākuši iedzinējos nespēj atspēlēties pret PSG.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 12:11, pirms 7 gadiem
Man gan algun rodas tada sajuta kad viss ir kluda taja PSG komanda bet Es skatijos un beidz filozofet vel izgaja viens pret vienu De-Marija un Barselonas aizsargs atzina kad kartigi uzsava pa potitem Tev ir nostaja redz franci gribeja noturet ko ?Ja sita tiesnesi ignoretu venspili ka saja gadijuma PSG tad butu blavis vilku balsi ja kas paskaties ierakstu.

     [+] [-]

, 2017-03-09 13:58, pirms 7 gadiem
Dalabi 19 rakstīja: Grūti pateikt, Barselonas uzvarētāju gars vai naudas uzpūsto klubu lūzerisms Jebkurā gadijumā visu cieņu Barcai, dusmīgs uz sevi,ka ļāvos miegam
Man precīzi tas pats Pēc pirmā puslaika aizgāju gulēt un vēl tagad nevaru sev to piedot.
Slēpts komentārs: Trapss

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 15:07, pirms 7 gadiem
.. kr4, daudziem no jums "faneļiem" ne sūda netiek no šīs grandiozās uzvaras!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-09 15:41, pirms 7 gadiem
Trapss rakstīja: Nebija jau tik traki ar tiem tiesnešiem, jā, vienu rupju kļūdu saskatīju - 34. min. pret Neimāru pendele 100%, pārējais diskutējams.
Var redzēt ka no futbola nekā nejēdz,. Kļūdu bija vairāk kā jūra.
Tiesnesi spēli nevadīja, to darīja līnijtiesneši. Sākumā ķip pendele nav, pēc tam nē redz ir utml.. Spēle bija farss, grandioza te nekā nav. Nesaprotu kā var cilvēki būt tik akli, šī spēle ir 90 % ka TOTO

  +1 [+] [-]

, 2017-03-09 16:34, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Var redzēt ka no futbola nekā nejēdz,. Kļūdu bija vairāk kā jūra.
Tiesnesi spēli nevadīja, to darīja līnijtiesneši. Sākumā ķip pendele nav, pēc tam nē redz ir utml.. Spēle bija farss, grandioza te nekā nav. Nesaprotu kā var cilvēki būt tik akli, šī spēle ir 90 % ka TOTO
Var jau būt, ka ja es pats nebūtu tiesājis šādas muļķības te arī rakstītu, "pērle" par TOTO vien liecina cik tālu no futbola virtuves esi.

     [+] [-]

, 2017-03-09 16:45, pirms 7 gadiem
Izsaku dziļāko līdzjūtību psg atbalstītājiem. Nav jācieš tiesnešu dēļ.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-09 16:53, pirms 7 gadiem
Spānijā esmu par Real, bet šajā spēlē biju pa Barcu un ļoti, ļoti priecājos par uzvaru. Viens no mačiem, kuru atcerēties ilgi, ilgi. Bauda!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 22:02, pirms 7 gadiem
555 rakstīja: taada sajuuta, ka madrides faniem shis ir lielaaks paardziivojums nekaa PSG chalji, juus vairs neesat vieni neticamo atspeeleeshanos klubinjaa. un pietiks savu sharmanku par tiesneshiem speeleet peec katras speeles, TSO jau sen ir prom ar visu savu porque, porque
Nē, drīzāk jebkuram neitrālam līdzjutējam bija pretīgi skatīties kā aiz ausīm izvelk tavus jampampiņus.