Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Britu ministri boikotēs "Euro 2012" spēles

Andrejs Siliņš

Britu ministri boikotēs "Euro 2012" spēles
Džonu Teriju un pārējos angļus grupu turnīrā ar klātbūtni nepagodinās britu ministri...
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas valdības ministri nolēmuši boikotēt Anglijas futbola valstsvienības spēles "Euro 2012" grupu turnīrā, pamatojot šādu gājienu ar Ukrainā valdošajiem cilvēktiesību pārkāpumiem.

Britu ministrus īpaši uztrauc Jūlijas Timošenko lieta. Timošenko, kas divas reizes bija Ukrainas premjerministre un bija viena no "Oranžās revolūcijas" līderēm, pagājušā gada rudenī tika notiesāta uz septiņiem gadiem cietumā. Šopavasar Timošenko pieteica bada streiku un turpināja to 20 dienas, bet šobrīd ir nogādāta Harkivā, kur atkopjas no organisma problēmām pēc bada streika.

Angļiem apakšgrupas spēles jāaizvada Doņeckā un Kijevā, un uz šiem mačiem britu ministri nekādā gadījumā nedosies.

Ukrainas vēstnieks Lielbritānijā gan norādījis, ka sportu un politiku nevajadzētu jaukt kopā. Ukrainas ārlietu ministrijas pārstāvis norādījis, ka bažas par situāciju Ukrainā ir saprotamas, bet šāda veida boikots tikai kaitēs futbolam un neko nemainīs Timošenko lietā.

Ja Anglija pārvarēs grupu turnīru, arī nākamās spēles līdz pat finālam, to ieskaitot, paredzētas Ukrainā.

Izmantotie resursi:
BBC

  +1 [+] [-]

, 2012-06-08 13:41, pirms 12 gadiem
Par šo gan angļiem respekts. Tikai tā var cīnīties ar šādām situācijām. Sports bieži bijis politisks ierocis, tāpēc nevajag runāt par sporta atdalīšanu no politikas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-08 14:05, pirms 12 gadiem
It kā kādu te uztrauc, ka kaut kāds "Kastiels" boikotēs spēles iekš Ukrainas. Vari kaut vai boikotēt savu dzīvi, reti kuram tas interesēs.
Es skatīšos spēles un zaudēšu toķikā savu naudu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-06-08 14:39, pirms 12 gadiem
Kastiels rakstīja: PČ hokejā Baltkrievijā arī aicinu boikotēt par spīti lētajam alum un biļetēm, ja mēs atbalstīsim Lukašenko režīmu, sildot viņu ekonomiku, kas liek visus,kas viņam nepatīk , cietumā, tad mēs attapsimies kādreiz turpat kur citi ieslodzītie.
Tu to esi arī nopelnījis jo jauc sportu ar politiku!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-06-08 15:59, pirms 12 gadiem
šeit ir labs konkurss - viegls, aizpildi anketu un aizmirsti! EČ futbolā

     [+] [-]

, 2012-06-08 17:06, pirms 12 gadiem
Viņi vienkārši saprot,ka angļiem nekas nespīd.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-09 14:17, pirms 12 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Par šo gan angļiem respekts. Tikai tā var cīnīties ar šādām situācijām. Sports bieži bijis politisks ierocis, tāpēc nevajag runāt par sporta atdalīšanu no politikas.
Liekuļi, kad vajadzēja pozēt kopā ar ķīniešiem (Pekinas OS), ar ko ir kopīgas biznesa intereses, tad gan Tibetas jautājums, gan citi cilvēktiesību aspekti kaķim zem astes.