Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" neuzvarēto maču sēriju mēģinās pārtraukt pret "Mettu"/LU

Rolands Eliņš

"Spartaks" neuzvarēto maču sēriju mēģinās pārtraukt pret "Mettu"/LU
"Metta"/LU futbolists Romāns Rožkovskis
Foto: Māris Greidāns

Šovakar 19:00 SMScredit.lv Virslīgas mačā "Metta"/"Latvijas Universitāte" uzņems Jūrmalas "Spartaka" vienību un centīsies gūt punktus otrajā mačā pēc kārtas.

Virslīgas pirmajās piecās kārtās "Metta/LU" guva tikai vienu punktu, pirms nedēļas spēlējot neizšķirti ar "Jelgavu", ar kuru neizšķirtu tradīcija iedibināta jau labu laiciņu iepriekš, tiesa, jelgavnieku sniegums bija pietiekami blāvs, lai "Metta" gandrīz arī izrautu uzvaru, taču pašās beigās bumba tomēr trāpīja pa vārtu pārliktni un piezemējās pirms vārtu līnijas. Vēl "Mettai" pirmajā aplī rezervē svarīgais mačs pret "Gulbeni", bet šovakar tā cīnīsies ar Jūrmalas "Spartaku", kas uzvaru nav izcīnījis jau četros mačos pēc kārtas.

Divus no iepriekšējiem mačiem "Spartaks" gan aizvadīja pret čempioni "Ventspili", vienreiz zaudējot 0:2, bet kausa pusfinālā izraujot papildlaiku. Pēdējais neizšķirts bija pret "Daugavpili", turklāt tajā jūrmalnieki lielāko mača daļu aizvadīja iedzinējos, un tikai augumā raženā Sergeja Gridina sitiens ar galvu ļāva panākt 1:1.

"Spartaks" sevi ir pieteicis kā vienu no favorītiem un zaudējis tikai vienā Virslīgas spēlē, taču punkti krājas palēni, un, ņemot vērā, ka pirmā apļa noslēgumā gaidāma spēle ar "Skonto", būtu vērts neko neatlikt un sasniegt deviņu punktu robežu jau šodien, lai skats pēc pirmā apļa būtu patīkamāks. Jūrmalas komanda pagaidām nevar lepoties ar lielisku rezultativitāti un pret komandām, kuras nesaucas "Gulbene", guvusi tikai vienus vārtus.

Tas liek "Metta/LU" aizsarga Kirila Ševeļova vēlmei šodienas mačā parūpēties par nulli savas komandas ielaisto vārtu ailītē izskatīties daudz reālākai. Kā gaidāma mača svarīgākos aspektos viņš kluba mājaslapā nosauca pirmo minūšu izturēšanu, kā arī saglabāja optimismu, par pamatu ņemot iepriekšējo spēli pret "Jelgavu": " Godīgi sakot, palika tāda sajūta, ka pēdējā spēlē nevis iekrājam vienu punktu, bet zaudējam divus. Mačā beigās varējām un laikam vajadzēja ņemt trīs punktus. Arī pirms tam pret Skonto un Liepāju spēlējam diezgan cienīgi, bet rezultātu ziņā nepaveicās. Nezinu kas būs tālāk, bet, ja spēlēsim tikpat labi, rezultāts un punkti būs."

Mača sākums šovakar 19:00, un tā tiešraide būs pieejama arī Sportacentrs.com portālā. Rīt Virslīgā brīvdiena, savukārt svētdien paredzēta kārtas centrālā spēle, kur Kurzemes derbijā "Ventspils" un "Liepāja" skaidros ne tikai attiecības, bet arī Virslīgas līderes goda īpašnieci.

SMScredit.lv Virslīga, 5.kārta

DatumsLaiksSpēleNorises vieta
08.0519:00Metta/LU-SpartaksHanzas vsk. laukums
10.0515:00Jelgava-GulbeneZemgales OC
10.0517:00Liepāja-Ventspilsstadions "Daugava"
11.0518:00Skonto-DaugavpilsSkonto stadions

SMScredit.lv Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Liepāja541011:413
2.Ventspils53208:211
3.Skonto52218:38
4.Daugavpils52216:38
5.Spartaks51314:36
6.Jelgava51313:36
7.Metta/LU50142:111
8.Gulbene50051:140

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsSk
1.D. IkaunieksLiepāja4
2.Ē. KokinsDaugavpils3

Izmantotie resursi:
Sākums - Futbola virslīga
METTA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja