Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Roma" atspēlējas un uzvar "Ajax", "Arsenal" pēdējās sekundēs izlaiž uzvaru pār Prāgu

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

"Roma" atspēlējas un uzvar "Ajax", "Arsenal" pēdējās sekundēs izlaiž uzvaru pār Prāgu
Foto: EPA/Scanpix.ee

Šovakar tika aizvadītas UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfināla pirmās spēles. "Roma" vārtsargs izbraukumā Amsterdamā pret "Ajax" pie rezultāta 0:1 atvairīja 11 metru soda sitienu, bet turpinājumā viņa komanda atspēlējās un izcīnīja panākumu - 2:1. Uzvaru no rokām pēdējās sekundēs izlaida Londonas "Arsenal", kas ar 1:1 spēlēja neizšķirti ar Prāgas "Slavia", bet Mančestras "United" droši pieveica "Granada" - 2:0.

Iepriekšējās divās kārtās jau pieveikusi "Leicester" un Glāzgovas "Rangers", Prāgas "Slavia" ceturtdaļfinālā sagaidīja trešais Lielbritānijas klubs - jācīnās pret Londonas "Arsenal". Londonas klubs nedēļas nogalē Premjerlīgā kapitulēja "Liverpool" priekšā, un vienīgā reālā iespēja, kā "Arsenal" arī nākamgad var nodrošināt sev dalību eirokausos, ir Eiropas līga.

Šī vakara spēlē laukumā risinājās līdzīga un nepiekāpīga cīņa, kurā galvenie notikumi risinājās pēdējās minūtēs. 86. minūtē pretuzbrukumā par bumbu pacīnījās Pjērs Emeriks Obamejangs, kritienā atrada Nikolā Pepē, kurš apsteidza aizsargu un pārmeta bumbu pāri vārtsargam - 1:0.

Tomēr uzvaru "Arsenal" noturēt neizdevās un izskaņā sīkstā "Slavia" iesita tik ļoti svarīgos izbraukuma vārtus. Pēc stūra sitiena bumbas lidojumu vārtu priekšā visiem izdevās mainīt, bet pie tālā staba to vārtos iesita Tomass Holešs - 1:1.

Labā situācijā 52. minūtē atradās Amsterdamas "Ajax", kas tikko bija pie rezultāta 1:0 nopelnījusi pendeli pret "Roma". Taču turpinājums Nīderlandes komandai izvērtās katastrofāls - tā ne tikai neiesita 11 metru soda sitienu, bet četras minūtes vēlāk arī ielaida pati - 1:1 panāca Lorenzo Pelegrīni. Neizšķirts Romai jau tā būtu ļoti labs rezultāts, bet 87. minūtē pilnai laimei "Roma" arī izrāva uzvaru - pēc stūra sitiena bumbu neatvairāmi vārtos trieca brazīliešu aizsargs Ibanešs - 1:2!

Pārējos mačos "United" izbraukumā Spānijā kontrolēja notikumus un ar 2:0 pieveica "Granada", bet cita Spānijas komanda "Villarreal" Zagrebā iesita 11 metru soda sitienu un minimāli pieveica "Dinamo" - 1:0.

Eiropas līgas ceturtdaļfinālu pirmās spēles

Komandasrezultāts
Ajax-Roma1:2
Arsenal-Slavia1:1
D. Zagreb – Villarreal0:1
Granada – Man. United0:2

  -1 [+] [-]

, 2021-04-09 00:01, pirms 3 gadiem
Flopsenal at it again... ko tā komanda šosezon dara ir vnk apbrīnojami..

     [+] [-]

, 2021-04-09 08:41, pirms 3 gadiem
Žēl ka Ajax zaudèja Romai.

     [+] [-]

, 2021-04-09 20:41, pirms 3 gadiem
..Arsenal man papi... visu CL un EL likmi.