Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL: "Dynamo" cer noturēt, "Debrecen" iespēja iet "Ventspils" pēdās

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

ČL: "Dynamo" cer noturēt, "Debrecen" iespēja iet "Ventspils" pēdās
"Debrecen" futbolists Adamo Kuibaī un pārējie komandas biedri cer pārvarēt BATE barjeru
Foto: AFP

Šovakar tiks aizvadītas divas UEFA Čempionu līgas 3. kvalifikācijas kārtas atbildes spēles. Intriga solās būt gan "Feyenoord" - "Dynamo", gan "Debrecen" - BATE dueļos. Visām komandām ir ļoti labas izredzes tikt līdz 4. kārtai, kas automātiski garantē vietu Eiropas līgas grupu turnīrā.

Baltkrievu BATE pēdējos gados savus atbalstītājus pieradinājis pie panākumiem uz starptautiskās skatuves. Iepriekšējā sezonā izdevās tikt Čempionu līgas grupu turnīrā, kur vienā no mačiem nospēlēts neizšķirti ar "Milan". Vēl līdz tam ar panākumiem tika startēts arī Eiropas līgā, bet šogad tik labi neiet. Ar lielām mokām tika pārvarēta otrā kvalifikācijas kārta (pret Maķedonijas "Vardar" divu spēļu summā 3:2), bet pirmajā trešās kārtas cīņā tikai kompensācijas laika 3. minūtē izdevās izraut neižšķirtu pret ungāru "Debrecen" - 1:1. Ielaistie vārti savā laukumā nozīmē vien to, ka viesos būs jādodas uz priekšu, lai tiktu pie uzvaras vai vismaz rezultatīva neizšķirta. BATE sastāvu papildinās vairāki futbolisti, kuri Londonā piedalījās olimpiskajās spēlēs, starp viņiem arī viens no līderiem Renāns Bresāns. Vērts pieminēt arī to, ka baltkrievu rindās ir viens no pēdējo gadu labākajiem šīs valsts futbolistiem Aleksandrs Gļebs. Ja "Debrecen" pratīs pārvarēt šo kārtu, ungāriem būs garantēta vieta Eiropas līgas grupu turnīrā (līdzīgā stilā 2009. gadā šādu iespēju ieguva "Ventspils", uzvarot to pašu BATE), kā arī iespēja pacīnīties par Čempionu līgas grupu turnīru. Vienreiz viņiem tas jau izdevās. Spēle sāksies plkst. 21:30.

Nelielu solīti pretī tikšanai nākamajā kārtā pirmajā spēlē spēra Kijevas "Dynamo", kas savā laukumā ar 2:1 pieveica "Feyenoord". Pēc bāla pirmā puslaika un otrā sākumā ielaistajiem vārtiem kijevieši saņēmās, guva kuriozus izlīdzinājuma vārtus, bet vēlāk arī uzvaras. Ja Ideje Brauns būtu realizējis vēl kādu no saviem daudzajiem momentiem, uzvara būtu bijusi arī pārliecinošāka. Tieši Brauns ir komandas galvenais motors uzbrukumā, pie tam neilgi pirms pirmās komandu spēkošanās viņam piedzima dēls, kuru viņš nosauca par Andreju, tādā veidā godinot Andreju Ševčenko.

Kijeviešiem šoreiz nevarēs palīdzēt viens no aizsardzības balstiem Jevgēņijs Hačeridi, kā arī jaunieguvums Taje Taivo, bet pārējie būs ierindā. Ronalda Kūmana trenētais "Feyenoord" būs praktiski optimālajā sastāvā. Tiek minēts, ka laukumā varētu doties arī pirmajā spēlē savainojumu guvušais Darils Janmāts, kurš bija ļoti aktīvs Kijevā. Holandiešus savā laukumā apmierinās arī uzvara ar 1:0. Sākums plkst. 21:00.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 3. kārta

Čempionu zars

Pāris 1. spēle2. spēle
NK Maribor (Slovēnija) - F91 Dudelange (Luksemburga)4:1
FC BATE Borisov (Baltkrievija) - Debreceni VSC (Ungārija)1:1
Molde FK (Norvēģija) - FC Basel 1893 (Šveice)0:1
Hapoel Kiryat Shmona FC (Izraēla) - Neftçi PFK (Azerbaidžāna)4:0
FC Sheriff (Moldova) - GNK Dinamo Zagreb (Horvātija)0:1
AEL Limassol FC (Kipra) - FK Partizan (Serbija)1:0
RSC Anderlecht (Beļģija) - FK Ekranas (Lietuva)4:0
CFR 1907 Cluj (Rumānija) - FC Slovan Liberec (Čehija)1:0
WKS Śląsk Wroclaw (Polija) - Helsingsborgs IF (Zviedrija)0:3
Celtic FC (Skotija) - HJK Helsinki (Somija)2:1

Ne-čempionu zars

Pāris 1. spēle2. spēle
Motherwell FC (Skotija) - Panathinaikos FC (Grieķija)0:2
FC Dynamo Kyiv (Ukraina) - Feyenoord (Nīderlande)2:1
FC København (Dānija) - Club Brugge KV (Beļģija)0:0
Fenerbahçe SK (Turcija) - FC Vaslui (Rumānija)1:1

"play-off" jau gaida: "Malaga" (Spānija), "Borussia" (M) (Vācija), "Udinese" (Itālija), "Lille" (Francija), "Braga" (Portugāle), "Spartak" (Krievija).
Grupu turnīrā jau gaida: "Chelsea" (Anglija), "Manchester City" (Anglija), "Manchester United" (Anglija), "Arsenal" (Anglija), "Real" (Spānija), "Barcelona" (Spānija), "Valencia" (Spānija), "Borussia" (D) (Vācija), "Bayern" (Vācija), "Schalke 04" (Vācija), "Juventus" (Itālija), "Milan" (Itālija), "Montpellier" (Francija), PSG (Francija), "Porto" (Portugāle), "Benfica" (Portugāle), "Zenit" (Krievija), "Shakhtar" (Ukraina), "Ajax" (Nīderlande), "Galatasaray" (Turcija), "Olympiacos" (Grieķija), "Nordsjælland" (Dānija).