Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" pievienojas 2009. gada pasaules U20 čempions un "Skonto" pazemojis serbs

Agris Suveizda

"Riga" pievienojas 2009. gada pasaules U20 čempions un "Skonto" pazemojis serbs
Deivids Adijs "Porto" kreklā
Foto: ghanasoccernet.com

Lai arī vasaras pāreju periods Virslīgā jau sen kā ir noslēdzies, klubi joprojām drīkst piesaistīt brīvos aģentus. Medaļu un Eirokausu tīkotāja "Riga" to arī izdarījusi, piesakot divus starptautiskā līmenī itin pieredzējušus aizsargus.

Lai arī kluba mājaslapā par viņu pagaidām vēl netiek ziņots, Latvijas Futbola federācijas pāreju sarakstā atrodams 27 gadus vecais bijušais Ganas izlases kreisās malas aizsargs Deivids Adijs, kurš valstsvienībā aizvadījis 21 spēli (pēdējā no tām pirms trīsarpus gadiem). Lielās izlases sastāvā viņš gan nav piedalījies finālturnīros, toties 2009. gadā kļuva par U20 Pasaules kausa ieguvēju, Ēģiptē notiekošajā turnīrā sākot sešas no septiņām spēlēm. Viņš tostarp aizvadīja visas 120 minūtes finālā pret Brazīliju, kurā Gana lielāko mača daļu bija mazākumā, taču nospēlēja 0:0 un uzvarēja pendelēs.

Nākamajā ziemā tobrīd Dānijas "Randers" piederošo Adiju par 800 tūkstošiem eiro iegādājās "Porto". Portugāles grandā viņš gan aizvadīja tikai vienu spēli, tiekot izīrēts Portugāles "Academica" un Grieķijas "Panetolikos", bet 2012. gada rudenī Adijs pārgāja uz Gimarainšas "Vitoria", kuras sastāvā izcīnīja Portugāles kausu, superkausu un sāka arī četras spēles Eiropas līgas grupu turnīrā. Pēc tam viņš pārcēlās uz Beļģijas "Waasland-Beveren", tomēr karjeras turpinājums vairs nebija pārāk sekmīgs.

2016. gada oktobrī Adijs debitēja Indijas klubā Deli "Dynamo", kur spēlēja kopā ar Florānu Maludā, bet martā viņš noslēdza īstermiņa līgumu ar Somijas RoPS, kas pašlaik čempionātā ieņem astoto vietu. Kopumā Dānijas čempionātā Adijs aizvadīja 20 spēles, Portugāles augstākajā līgā trīs sezonās viņam 53 spēles un trīs vārti, Grieķijas Superlīgā 25 spēles un vieni vārti, Beļģijā 27 spēles, Indijā sešas spēles, bet Somijā 15 spēles un viens precīzs sitiens.

Savukārt klubs jau paziņojis par līguma noslēgšanu ar 28 gadus vecu serbu centra aizsargu Dušanu Brkoviču. Karjeras sākumā viņš divarpus sezonas spēlēja Serbijas augstākajā līgā, Kulas "Hajduk" un "Smederevo" rindās aizvadot 67 spēles, bet pēc tam pārgāja uz Haifas "Hapoel". Izraēlas čempionātā Brkovičam 30 spēles un vieni vārti, kā arī izcīnīts Līgas kauss. Vienu gadu nospēlējis Izraēlā, nākamās četras sezonas viņš pavadīja Ungārijas klubā "Debrecen".

Jau pirmajā sezonā Brkovičs kļuva par Ungārijas čempionu, tiesa, tieši tajā sezonā aizvadīja vismazāk spēļu – 15. Kopumā Ungārijas čempionātā Brkovičs aizvadīja 94 spēles un guva piecus vārtus, bet iepriekšējā sezonā viņa rēķinā 30 spēles un vieni vārti. "Debrecen" gan palika vien astotajā pozīcijā. 2015. gada vasarā Brkovičs sāka abas spēles Eirokausos pret Rīgas "Skonto", un Ungārijas klubs pēc rezultatīva neizšķirta Rīgā (2:2) savās mājās Tamaza Pertijas padotos pazemoja ar rezultātu 9:2. Brkovičs arī guva vienus no vārtiem, 51. minūtē atbildes spēlē panākot 6:0. Serbijas izlasē Brkovičs nav spēlējis.

Pirmdien "Riga" treniņnometnes ietvaros Igaunijas pilsētā Pērnavā cīnījās neizšķirti ar Igaunijas čempioni FCI (1:1), kas šosezon gan ieņem tikai ceturto vietu. Rīdzinieku vārtus guva kreisās malas aizsargs Antons Kurakins. "Riga" ar 18 spēlēs 27 iegūtiem punktiem Virslīgā ir trešajā vietā, taču aizvadījusi vairāk spēļu nekā konkurentes. 13. septembrī "Riga" kausa ceturtdaļfinālā uzņems "Jelgavu", bet nākamo Virslīgas spēli aizvadīs 16. septembrī, mājās tiekoties ar "Liepāju"/"Mogo". Jāpiebilst, ka "Riga" pametis melnkalniešu fiziskās sagatavotības treneris Marko Jovanovičs, kurš pieņēmis pazīstamā Ēģiptes kluba "Zamalek" piedāvājumu. "Riga" savā mājaslapā raksta, ka speciālistu vēlējās paturēt, taču šķēršļus viņa pārejai nelika.

Izmantotie resursi:
“Riga” FC pievienojas serbu centra...
Jovanovičs pārceļas uz Ēģiptes klubu...
Spēlētāju pārejas (vasara 2017) - Latvijas...

  +3 [+] [-]

, 2017-09-06 18:30, pirms 7 gadiem
Kad rakstīja par Skonto pazemošanu es sākumā kaut kā iedomājos Rabotnički, bet tas jau bija 2005. gads un jā, pēc tam ar ir bijis... Bet tā bija īsta pazemošana, jo sastāvs Skonto toreiz bija uhh.... uz Latvijas kopējā fona, tikko vēl pēc EČ

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 19:48, pirms 7 gadiem
Tad jau čalis pilnīgā bezizejā

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 19:58, pirms 7 gadiem
Shitie visi laikam pa minimalo algu spelee

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 20:19, pirms 7 gadiem
kastans rakstīja: Shitie visi laikam pa minimalo algu spelee
Nu ja Laizānam ir 5000 eur mēnesī,tad domājums šiem spēlētājiem nav mazāks atalgojums.

     [+] [-]

, 2017-09-06 20:46, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Kad rakstīja par Skonto pazemošanu es sākumā kaut kā iedomājos Rabotnički, bet tas jau bija 2005. gads un jā, pēc tam ar ir bijis... Bet tā bija īsta pazemošana, jo sastāvs Skonto toreiz bija uhh.... uz Latvijas kopējā fona, tikko vēl pēc EČ
Pret rabotnički jau ne tik daudz pretinieks pazemoja, bet paši speciāli ļāvās, vēlējās Andrejēvu nomest no stūres, varbūt vēl arī totalizators.

  -2 [+] [-]

, 2017-09-06 21:12, pirms 7 gadiem
Latviju pazemo Starkovs,ne jau kādas citas valstsvienības. Autor ieslēdz smadzeni

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 21:33, pirms 7 gadiem
Kurakins iesit vārtus pārbaudes spēlē un balvā dabū visai spēcīgu konkurentu.
savukārt tas Brkovic gan tāds maziņš priekš centra aizsarga, ja tic transfermarkt datiem

     [+] [-]

, 2017-09-06 22:52, pirms 7 gadiem
Apaug ar viesspēlētājiem, Virslīgas šīgada tituls palaists, vienīgais mēŗķis - kauss (un Eirkokausi)