Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Vārtsargus atbalstām arī pēc kļūdām un esam pārliecināti par Kurakinu"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Vārtsargus atbalstām arī pēc kļūdām un esam pārliecināti par Kurakinu"
Jānis Intenbergs un Dainis Kazakevičs
Foto: LFF.lv

Latvijas U21 futbola izlase piedzīvoja pirmo zaudējumu 2019. gada Eiropas čempionāta atlasē, ar 0:3 izbraukumā atzīstot grupas favorītes Anglijas pārākumu. Latvijas Futbola federācija piedāvā abu komandu galveno treneru komentārus.

Latvijas U21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs: "Rezultāts ir objektīvs un pilnībā ataino spēles gaitu. Starpība meistarībā bija diezgan jūtama, tajā pašā laikā neesam apmierināti ar rezultātu. Lai arī spēlējām pret ļoti stipru komandu, uz šejieni braucām ar domu spēlēt pretuzbrukumu futbolu un varbūt pacensties aizķerties aiz punkta. Kas neizdevās? Pirmām kārtām diezgan ātri zaudējām pirmos divus vārtus, pēc kā bija grūti cerēt uz rezultatīvu spēli un pozitīvu iznākumu. Taču priecēja, ka puiši, neskatoties uz rezultātu, visas spēles garumā spēlēja pašaizliedzīgi, centās kontrolēt bumbu un no savas laukuma puses precīzi iziet caur pozicionālo, puspozicionālo spēli.

Bija pāris neslikti momenti, bet jāatzīst, ka rezultāts ir likumsakarīgs. Kādos aspektos angļi bija pārāki? Diezgan daudzās lietās. Pirmkārt, jau individuālā meistarība – gan tehniskā meistarība, gan darbības un lēmumu pieņemšanas ātrums ar bumbu. Otrkārt, kopējā komandas spēle, kas bija daudz ātrāka. Tā, protams, balstās pirmām kārtām uz individuālām spēlētāju kvalitātēm, bet arī tas, ka viņu ikdienas treniņu un sacensību darbības procesa ātrums ir stipri lielāks. Mums nebija viegli pielāgoties ātrumiem.

Kurakina kļūdas? Noteikti gribu teikt, ka mūsu vārtsargus atbalstām arī pēc kļūdām. Skaidrs, ka Vladislavam gan iepriekšējā, gan vieni vārti arī šajā spēlē bija viņa neveiksmīgu darbību dēļ, taču kopumā Vladislavs aizvadīja veiksmīgu spēli un vairākas reizes mūs glāba sarežģītās situācijās. Tāpēc mēs viņam varam tikai pateikt paldies par spēli. Kļūdas? Jā, kļūdas ir futbola sastāvdaļa. Tajā pašā laikā tie bija trešie ielaistie vārti, nevis izšķirošie, kad izšķīrās punktu skaits tabulā. Tā ka Vladu atbalstām un esam pilnībā pārliecināti par viņa kvalitātēm."

Anglijas U21 izlases galvenais treneris Eidijs Būtroids: "Katru reizi, kad spēlē pret Latviju, zini, ka sagaida grūta spēle un ka par visu nāksies cīnīties. Ilgus spēles periodus spēle bija līdzīga, bet par laimi spējām labos brīžos gūt vārtus. Latvijas izlase nepadevās, visu laiku skrēja, visu laiku cīnījās par bumbu un sarežģīja mums spēli. Beigās esam priecīgi, ka divās grūtās spēlēs esam izcīnījuši četrus punktus [Anglija ciklu sāka ar 1:1 Nīderlandē – A.S.].

Jums ir Uldriķis, kurš ir labs mērķa uzbrucējs. Jums ir spēlētāji, kuri ir gatavi skriet un cīnīties cits par citu. Tā jebkurai komandai ir milzīga priekšrocība. Zinājām, ka centīsieties spēlēt un atvērsiet zonas, un otrajā puslaikā kādu laiku jūs mums radījāt problēmas. Pret jums allaž ir grūti spēlēt, jo jūsu aizsardzību ir grūti uzlauzt. Kā motivēt spēlēt pret Latviju pēc Pasaules kausa iegūšanas? Ja spēlētājus vajag motivēt spēlēt savas valsts labā, tad labāk nespēlēt nemaz."

Latvijas U21 izlases pussargs Eduards Emsis: "Tie ir citi ātrumi, un mums varbūt vajadzēja pirmās minūtes nospēlēt nedaudz mierīgāk un nesasteigt spēli. Ko angļi arī darīja, un viņi kaut kādā ziņā bija vienkārši pārliecinātāki par savām spējām. Tas arī izšķīra."

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ukraina21107:14
2.Anglija21104:14
3.Skotija11002:03
4.Latvija30211:42
5.Nīderlande20111:31
6.Andora20110:61


     [+] [-]

, 2017-09-07 06:38, pirms 7 gadiem
Nu bet ko jums citu darīt? Labāka jau jums nav.