Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Vrba: "Darīsim visu, lai jau Rīgā kvalificētos finālturnīram"

Agris Suveizda

Vrba: "Darīsim visu, lai jau Rīgā kvalificētos finālturnīram"
Pavels Vrba
Foto: Juris Gūtmans

Čehijas futbola izlases galvenais treneris Pavels Vrba pirms gaidāmās "Euro 2016" atlases cikla spēles pret Latviju uzsvēra, ka viņa vadītā komanda vēlas jau "Skonto" stadionā spert pēdējo soli, lai garantētu ceļazīmi uz Franciju.

- Klasiskais pirmsspēles jautājums. Pēc iepriekšējā mača pagājušas tikai divas dienas, kāds ir spēlētāju veselības stāvoklis?
- Ja salīdzinājumā ar iepriekšējām spēlēm mums nav sešu septiņu spēlētāju, esmu priecīgs, ka šobrīd visi spēlētāji komandā ir par 100% veseli.

- Kādu mācību var gūt no iepriekšējās spēles pret Latviju, kas ir jādara labāk?
- Mācība ir vienkārša – nepieļaut rupju taktisku kļūdu un spēlēt tāpat kā otrajā puslaikā.

- Vai apsverat izmaiņas sākumsastāvā?
- Jā, un, visticamāk, ka tādas arī būs.

- Pirms spēles pret Kazahstānu solījāt izmaiņas sastāvā, kas daudzus pārsteigs. Vai arī tagad būs tādas izmaiņas, kas pārsteigs ļoti daudzus?
- Ja jūs man pateiksiet savu sastāvu, tad es jums pateikšu, vai jūs pārsteigšu.

- Kā teica Petrs Čehs, 5:4 ir labāks rezultāts nekā 0:0. Vai tas radītu spriedzi spēlētājos, ja būtu mērķis neielaist vārtus?
- Mums nav uzdevuma par katru cenu nosargāt savus vārtus neieņemtus. Piekrītu Petram Čeham, ka mums der jebkāds rezultāts, ja mēs uzvaram.

- Vai rīt spēlēsiet ar diviem uzbrucējiem?
- Mūsu priekšējā līnijā vienmēr ir divi vai trīs uzbrucēji, un uzbrukumiem šad un tad pieslēdzas arī pussargi.

- Lielākajā daļā spēļu pirmie ielaižam vārtus. Tas vairāk rada fizisku vai psiholoģisku slogu?
- Man tas ir psiholoģiski lielāks slogs, spēlētājiem – fizisks. [smiekli zālē]

- Cik daudz iespējamo sastāva izmaiņu iespaido tas, ka starp spēlēm ir tikai divas dienas?
- Protams, tik īsā laikā ir grūti sagatavot spēlētājus, bet no savas puses centīsimies izdarīt visu iespējamo, lai radītu apstākļus, kas ļautu futbolistiem uzvarēt šajā spēlē.

- Vai kaut kādas izmaiņas gatavojat arī iepriekšējās spēles pret Latviju dēļ? Un noteikti, ka redzējāt arī Latvijas spēli Turcijā.
- Latvijas izlasei šis panākums Turcijā bija ļoti patīkams, bet mēs vairāk analizējam mājas spēles. Tāpat gan skatāmies arī citas spēles un cenšamies futbolistiem sniegt pēc iespējas vairāk informācijas par pretiniekiem. Cerams, ka viņiem tas palīdzēs un visi būs gatavi cīņai.

- Vai izmaiņas sastāvā būs saistītas ar Milanu Škodu [pret Kazahstānu gāja uz maiņu un guva abus vārtus]?
- Gribētu teikt, ka manā rīcībā šobrīd ir 23 spēlētāji un sākumsastāvā varu ielikt jebkuru no viņiem. Taču par Milanu Škodu gribētu teikt, ka viņš ir spēris platu soli pretī tam, lai rīt tiktu pamatsastāvā.

- Vai ticat, ka jau rīt iekļūsiet finālturnīrā?
- Šodien medijos izlasīju, ka īpaši daudz cilvēku tam netic, taču mēs ticam.

- Saka, ka pēdējais solis ir pats grūtākais.
- Jā, jums ir taisnība, ka pēdējais solis ir pats grūtākais. Savā trenera karjerā tādus pēdējos soļus esmu piedzīvojis ļoti daudz. Kā piemēru varu minēt, ka vienreiz Liberecā tas savulaik izdevās, bet Hradecā Krālovē ne. Bet neapšaubāmi rīt centīsimies izdarīt visu, lai jau rīt būtu skaidrība par braukšanu uz finālturnīru Francijā.

- Vai paralēli sekosiet spēlei starp Turciju un Nīderlandi, kurai arī būs liela nozīme?
- Koncentrēsimies uz savu spēli un mēģināsim visu izdarīt paši, bet jāatzīst, ka, protams, sekosim līdzi informācijai arī par spēli Turcijā.

- Vai jums Turcijā ir kāds cilvēks, kurš informēs par spēles gaitu?
- Mūsdienās ir tādas iespējas ar interneta palīdzību uzzināt visu nepieciešamo informāciju, ka nav vajadzības speciāli sūtīt kādu cilvēku uz Turciju.