Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kruss: "LBL var pielīdzināt Meksikas čempionātam"

Andrejs Siliņš

Kruss: "LBL var pielīdzināt Meksikas čempionātam"
Pako Kruss un Kristaps Janičenoks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas čempionvienības Rīgas VEF meksikāņu aizsargs Francisko Kruss intervija kluba mājaslapā dalās iespaidos par VEF sniegumu līdzšinējā sezonā, spēlēšanu trenera Jāņa Gailīša vadībā un atzīst, ka izcīnīt Latvijas čempiontitulu būs sarežģīti, taču tas tik un tā ir mērķis.

"Mums bijusi sarežģīta sezona. Pirmajā daļā bija viens treneris, tagad viņa vietā ir cits. Tāpat bijusi spēlētāju mainība, šobrīd ir problēmas ar savainojumiem. Tajā pašā laikā mums joprojām ir komanda, kas spēj cīnīties ar jebkuru pretinieku. Jāspēj vien vairāk sanākt kopā. Tas arī pietrūkst, bet ir pārliecība, ka pavisam drīz jau kļūs labāk, sākot ar tuvākajām spēlēm," sezonas pirmo daļu komentē meksikāņu basketbolists, kurš atzīst, ka, atšķirībā no savām iepriekšējām komandām, VEF spēlētāji tik daudz laika nepavada kopā arī ārpus treniņiem vai spēlēm.

"Patīkami spēlēt [trenera Jāņa Gailīša] vadībā, jo trenera uzticība man dod lielu pārliecību. Saprotu savu lomu – jāspēlē, cik kārtīgi vien varu un jāspēj iesaistīt pārējos spēlē. Treneris devis šo iespēju izvērsties, kas man ļoti iet pie sirds. Šāda loma, kad ar bumbu varu veidot situācijas arī citiem komandas, ļoti palīdz arī paša pilnveidošanai. Turklāt man patīk iesaistīt citus spēlētājus, veidojot tiem situācijas."

Kruss arī atzīmē, ka, līdzīgi kā Ziemeļamerikā, arī Latīņamerikā basketbols tiek spēlēts brīvāk nekā Vecajā kontinentā: "Eiropā tiek spēlēts strukturēts basketbols. Kombinācijas perfekti tiek izspēlētas līdz galam – tā dara lielākā daļa komandu. Lai arī šeit ir gana daudz individuāli spēcīgu spēlētāju, pamatā dominē komandas basketbols. Pret tādu ir grūti spēlēt, jo ir gudri un meistarīgi spēlētāji, kas tajā pašā laikā iekļaujas izveidotajās sistēmās. Tā ir viena no lielākajiem atšķirībām. Piemēram, Latīņamerikā komandas ar meistarīgiem spēlētājiem nekautrējas spēlēt brīvāku basketbolu."

"VTB Vienotā līga ir pats augstāks līmenis, kurā līdz šim jebkad esmu spēlējis. Ne velti šajā turnīrā ir vairākas Eirolīgas komandas, kas ir ļoti, ļoti labas. Noteikti VTB līgas līmenis ir augstāks gan par Argentīnas, gan Meksikas līgām, kurās esmu spēlējis iepriekš. Latvijas līgu varētu pielīdzināt Meksikas čempionātam – ir dažas patiešām labas komandas un tad tām seko pārējās komandas. Rezumējot visu, varu atkārtoties, ka VTB līga sportiskajā ziņā ir ar visaugstāko līmeni no visām, kurās esmu spēlējis," secina Kruss, kurš bērnībā trenējies futbolā pirms pievērsies basketbolam.

Kruss nekautrējas atzīt, ka izcīnīt Latvijas čempiontitulu nebūs viegli, taču tas ir mērķis: "Kad biju ASV vidusskolā, divreiz kļuvu par štata čempionu. Profesionālajā basketbolā esmu kļuvis par Meksikas čempionu. Tāpat pāris turnīros ir uzvarēts ar Meksikas valstsvienību. VEF stāstā īpašais ir tas, ka šeit man ir iespēja izcīnīt pirmo čempiontitulu Eiropā. Tas būtu ļoti patīkami. Būs sarežģīti, bet domāju, ka varam to paveikt."

Interviju pilna garumā iespējams lasīt VEF mājaslapā.

     [+] [-]

, 2016-02-06 13:01, pirms 8 gadiem
jālasa oriģinālā intervija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja