Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pridžioni pamet NBA un atgriežas "Baskonia", "Gran Canaria" nolīgst konkurentu Pasečņikam

Andrejs Siliņš

Pridžioni pamet NBA un atgriežas "Baskonia", "Gran Canaria" nolīgst konkurentu Pasečņikam
Pablo Pridžioni
Foto: AP/Scanpix

Spānijas elites basketbola klubi "Baskonia" un "Gran Canaria" veikuši papildinājumus savu komandu sastāvos - uz Vitoriju devies veterāns Pablo Pridžioni, savukārt Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Gran Canaria" piesaistījusi bijušo NBA centru Raienu Holinsu.

Pridžioni uz Nacionālo basketbola asociāciju (NBA) devās tikai 35 gadu vecumā, pievienojoties Ņujorkas "Knicks" vienībai, bet četru sezonu laikā uzspēlēja arī Hjūstonas "Rockets" un Losandželosas "Clippers" vienībās. Pirms šīs sezonas Pridžioni neizturēja konkurenci cīņā par vietu "Rockets" sastāvā un šosezon laukumā vēl nav devies.

Ilgāku laiku argentīniešu saspēles vadītājs meklēja variantus karjeras turpināšanai NBA un jau laikus paziņoja, ka gadījumā, ja atgriezīsies Eiropā, darīs to tikai "Baskonia" rindās. Tagad tā arī noticis - abas puses vienojušās par sadarbību un jau šonedēļ Pridžioni varēs atgriezties Eirolīgā, jo 9. decembrī savā laukumā jātiekas ar Dairi Bertānu un "Darussafaka Dogus" komandu.

NBA karjerā Pridžioni vidēji 17 minūtēs guva 3,5 punktus un atdeva 2,8 rezultatīvas piespēles. Savukārt Eirolīgā, kur nospēlētas deviņas sezonas, vidēji 25 minūtēs gūti 6,2 punkti un atdotas 4,4 piespēles. Tieši "Baskonia" rindās Pridžioni nospēlējis visilgāko laiku karjerā - septiņas sezonas, tai skaitā pēdējo pirms došanās uz NBA.

Tikmēr ULEB Eiropas kausā spēlējošajai "Gran Canaria", ko pārstāv Latvijas valstsvienības centrs Anžejs Pasečņiks, pievienojies pieredzējušais centrs Raiens Holinss. 32 gadus vecais sportists NBA nospēlējis desmit sezonas, vidēji nepilnu 12 minūšu laikā gūstot 3,7 punktus un izcīnot 2,2 bumbas zem groziem. Tāpat 213 centimetrus garajam Holinsam ir četru NBA izslēgšanas turnīru pieredze.

"Gran Canaria" Eiropas kausā ieņem pirmo vietu A grupā (5-1) un jau nodrošinājusi kvalificēšanos Top16 turnīram, taču Spānijas čempionātā pagaidām negatīva bilance (5-6) un devītā vieta turnīra tabulā. Šonedēļ, trešdien, Pasečņiks un "Gran Canaria" viesosies Paņevēžā, lai tiktos ar vietējo "Lietkabelis", ko pirmajā mačā savā laukumā uzveica.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-05 16:03, pirms 7 gadiem
Laba pieredze Pasečņikam!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-05 16:18, pirms 7 gadiem
No vienas puses laba pieredze Pasečnikam,no otras puses samazināsies spēles laiks.Tieši tad kad Pasečņiks sāk pa īstam ieskrieties,klubs paņem spēlētāju uz viņa pozīciju..Loģikas nekādas..Kas notiks ,kad vēl Darko Planiničs atgriezīsies?

  +1 [+] [-]

, 2016-12-05 17:01, pirms 7 gadiem
Gribu domāt, ka Holinss tiek ņemts ne tikai kā reāls palīgs laukumā, bet arī kā nosacīts mentors tieši Andžejam. Domāju, ka galvenais, ko Holinss Andžejam varētu iemācīt, ir spēja būt nekaunīgam, nepiekāpīgām, iegūt papildus emocijas, uzmundrinot sevi un komandu, kā arī "netīros" gājienus aizsardzībā t.i. tieši tās lietas, ar kurām Holinss visvairāk ir izcēlies NBA laukumos un tieši tās lietas, kuras Andžejam visvairāk šobrīd pietrūkst. Kas attiecas uz pārējo, tad Holinss ar Andžeju pēc ķermeņa uzbūves ir ļoti līdzīgi, kas liek domāt - klubs vēlas, lai Andžejs paskatās un pamācās - ko un kā ar savu augumu vislabāk laukumā darīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-12-05 22:18, pirms 7 gadiem
Emilio rakstīja: Gribu domāt, ka Holinss tiek ņemts ne tikai kā reāls palīgs laukumā, bet arī kā nosacīts mentors tieši Andžejam. Domāju, ka galvenais, ko Holinss Andžejam varētu iemācīt, ir spēja būt nekaunīgam, nepiekāpīgām, iegūt papildus emocijas, uzmundrinot sevi un komandu, kā arī "netīros" gājienus aizsardzībā t.i. tieši tās lietas, ar kurām Holinss visvairāk ir izcēlies NBA laukumos un tieši tās lietas, kuras Andžejam visvairāk šobrīd pietrūkst. Kas attiecas uz pārējo, tad Holinss ar Andžeju pēc ķermeņa uzbūves ir ļoti līdzīgi, kas liek domāt - klubs vēlas, lai Andžejs paskatās un pamācās - ko un kā ar savu augumu vislabāk laukumā darīt.
Grūti pateikt, vai klubs baigi saista savu nākotni ar AP. Nav jau NBA, un nav jau viņam ar klubu ilggadējs līgums. Acīmredzot klubs nav baigi drošs par viņu, bet rezultātus vajag tagad un tūlīt. Turklāt, pieļauju, Andžejs nav tik dārgs, lai nevarētu viņu atļauties uz soliņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja