Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Balvas vietā labāk izvēlētos trīs punktus komandai"

Andris Liepa
Andris Liepa

Riherts: "Balvas vietā labāk izvēlētos trīs punktus komandai"
Andris Riherts
Foto: FS "Metta/LU"

Vakar tika paziņoti septembra mēneša izcilnieki - labākais treneris un spēlētājs. Labākā trenera godu izpelnījās FS METTA/Latvijas Universitāte vadītājs Andris Riherts, kā arī starp labākā spēlētāja kandidātiem bija cits mettietis Mārtiņš Milašēvičs. Klubs sagatavojis nelielas intervijas ar abiem nominantiem.

Mini-intervija ar „Mettas/LU” treneri Andri Rihertu.

Ko varat teikt par Mārtiņa izvirzīšanu šai balvai? Vai arī jūs būtu viņu izvirzījis?
Ja vēl būtu iesitis pret Jelgavu, tad noteikti [smaida]. Kaut gan arī tur viņš piedalījās vārtu guvumā, izpildot brīvsitienu. Protams, šāda atzinība ir ļoti svarīga. Tas nozīmē, ka esi pamanīts, taču nozīmē arī to, ka tagad tev pievērsīs pastiprinātu uzmanību. Gan treneri, gan žurnālisti skatīsies un salīdzinās. Mūzikā mēdz teikt one hit wonder mēdz teikt par izpildītājiem un Mārtiņam ir jāstrādā, lai viņa izaugsme turpinātos ar augšupejošu līkni. Vai tagad nav bīstami ieslīgt pašapmierinātībā? Domāju, ka nē. Nominācija vēl neko nenozīmē. Arī balva vēl neko nenozīmē. Tas ir tikai signāls, ka tavs darbs ir novērtēts un ļoti laba motivācija turpināt. To minu gan par balvu, gan izsaukumu uz izlasi. Mūsu komandā ir vairāki spēlētāji, kuriem ir, ko pierādīt Virslīgas un izlases sakarā. Tā viņiem ir ļoti laba motivācija. Ja Mārtiņš var, kāpēc, lai viņi nevarētu? Un es zinu, ka viņi var. Ceru, tas dos papildus entuziasmu, cīņassparu un motivāciju.

Tagad par trenera balvu. Vai tev pašam šis ir nozīmīgs sasniegums? Kādi bija pirmie iespaidi, un kā par to uzzināji?
Protams, patīkami, ka tiek novērtēts komandas darbs individuālās balvas izpausmē, bet es labāk izvēlētos vēl papildus trīs punktus čempionāta tabulā. Uzzināju, kā jau visi progresīvie cilvēki - internetā. [smaida]

Vai bijāt ko tādu gaidījis?
Atklāti sakot, nebiju gaidījis un domājis par to. Man bija patīkami, ka mūsu komandas futbolists tika nominēts mēneša spēlētāja balvai. Domāju, ka mēs visi apzināmies to, ka septembrī vislabāk ir gājis „Liepājas metalurga” kolektīvam. Kaut gan nenoliegšu, ka arī mēs esam labi ieskrējušies un ceru uz veiksmīgu turpinājumu.

Mini-intervija ar „:Mettas/LU” spēlētāju Mārtiņu Milašēviču.
Kā uztvēri šīs abas ziņas un par kuru biji vairāk sajūsmināts?
Izdevās labs posms Virslīgas čempionātā un acīmredzot arī citi to pamanīja, un man patiess prieks gan par nominēšanu mēneša labākā spēlētāja balvai, gan par izsaukumu uz Latvijas U-21 izlasi. Uz jauniešu izlasēm nekad neesmu bijis izsaukts, tāpēc tas man sagādāja lielāku prieku. Bet tagad vajadzēs līst no savas ādas ārā, lai spētu sevi pierādīt arī tur.

Ko tas dos skatam nākotnē? Galvu nesagrozīs, paliksi tas pats atvērtais Mārtiņš, kas ir gatavs uzdziedāt noslēguma pasākumā?
Uzskatu, ka nekas vēl nav sasniegts, un ir ļoti cītīgi jāturpina strādāt treniņos un jāpierāda sava varēšana spēlēs. Nevajag laisties tagad pa mākoņiem, jāpaliek uz zemes. Un, protams, esmu un palikšu tas pats Mārtiņš, kas ar lielāko prieku arī uzdziedās noslēguma pasākumā!

Izmantotie resursi:
METTA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-05 18:59, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Kam tev tāda bravūriņa!
Izbaudi slavas mirkli!
TO balvu jau iedeva tieši par tiem 2x 3 punktiem

Lai gan labākais būtu atzīstams Kalašņikovs
Jācer ka Kalašņikovam oktobra balsojumā nebūs konkurentu!Mēnesis izcili iesācies!