Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eirokausi atsākas: tālāk tiek Rīgas paziņa "Copenhagen", uzvar arī Milānas "Inter"

Rolands Eliņš

Eirokausi atsākas: tālāk tiek Rīgas paziņa "Copenhagen", uzvar arī Milānas "Inter"
Foto: AP/Scanpix

UEFA Eiropas līgā šovakar aizvadītas pirmās divas astotdaļfinālu atbildes spēles, un pie sev labvēlīgiem rezultātiem tika Dānijas „Copenhagen” (3:0 pret turku „Basaksehir”) un Doņeckas „Shakhtar” (3:0 pret „Wolfsburg”), visus trīs vārtos vārtus iesitot pašās beigās. Savukārt pēc tam vietu ceturtdaļfinālā nokārtoja arī Mančestras "United" un Milānas "Inter".

Dānijas „Copenhagen” šīs sezonas sākumā viesojās Rīgā, kur Eiropas līgas izšķirošajā kvalifikācijas kārtā zaudēja „Riga” vienībai ar 0:1, taču tik un tā uzvarēja duelī, tiekot grupu turnīrā. Dānijas komanda ar to neapstājās un tika ārā arī no Eiropas līgas apakšgrupas un pārvarēja 1/16 fināla kārtu un tagad pēc ilgākas pauzes Eirokausos pandēmijas dēļ spērusi vēl vienu soli tālāk, tiekot Eiropas līgas ceturtdaļfinālā.

Pirms šodienas mača „Copenhagen” duelī pret Turcijas „Basaksehir”, šīs sezonas Turcijas Superlīgas čempioni, bija sliktākā situācijā, jo viesos bija zaudējusi ar 0:1. Šodienas mačā izdevās atspēlēties ļoti ātri, gūstot vārtus jau ceturtajā minūtē, kad skaistā lēcienā ar galvu precīzi sita jaunais dānis Jonass Vinds. Viņš pats pēc otrā puslaika sākumā realizēja pendeli un 63. minūtē izdarīja rezultatīvu piespēli, palīdzot Dānijas galvaspilsētas komandai nokārtot uzvaru 3:0.

Tikšana EL ceturtdaļfinālā ir „Copenhagen” lielākais panākums Eirokausu vēsturē.

Lai gan rezultāts par to neliecina, bet daudz lielāka intriga bija Doņeckas „Shakhtar” mačā pret Vācijas „Wolfsburg”. Pirmajā mačā ar 2:1 bija uzvarējusi Ukrainas komanda, bet šodien rezultāts ilgu laiku saglabājās 0:0. Otrā puslaika vidū abas komandas saņēma sarkano kartīti, taču „Wolfsburg” pie sev nepieciešamajiem diviem vārtu guvumiem netika, pat ne viena. Tikmēr Doņeckas klubs pašās beigās paspēja iesist trīs vārtus – 89. minūtē un divus kompensācijas laikā.

Divus vārtus guva brazīliešu uzbrucējs Žuniors Moraess.

Doņeckas klubs nākamajā kārtā sacentīsies ar Šveices „Basel” vai „Eintracht”, ja Frankfurtes klubam izdosies atspēlēties no 0:3. Tikmēr „Copenhagen” ceturtdaļfinālā gaida Mančestras „United”, kura pirmajā mačā bija sagrāvusi Austrijas LASK ar 5:0, bet šovakar uzvarēja ar 2:1. Mančestras klubs spēlēja ar gados jaunu sastāvu un mača gaitā nonāca iedzinējos, taču Džeses Lingārda un Antonī Marsiāla vārtu guvumi ļāva nokārtot uzvaru arī šoreiz.

Savukārt Milānas "Inter" savu dueli pret "Getafe" izspēlēja tikai šodienas mačā un uzvarēja ar 2:0. Milānu vadībā izvirzīja Romelu Lukaku, taču otrā puslaika vidū Spānijas klubs ar pendeli varēja panākt neizšķirtu. 11 metru soda sitiens palika nerealizēts, un Kristians Ēriksens beigās palielināja „Inter” pārsvaru, dzēšot šaubas par uzvarētāju.

Eiropas līgas ceturtdaļfināli

Nr.KomandaKomanda
1.Shakhtar DonetskBasel / Frankfurt (3:0)
2.Man. UnitedCopenhagen
3.InternazionaleLeverkusen / Rangers (3:1)
4.Wolves / Olympiacos(1:1)Roma / Sevilla

Eiropas līgas pusfināli

KomandaKomanda
Q1 uzvarētājaQ3 uzvarētāja
Q2 uzvarētājaQ4 uzvarētāja

  -1 [+] [-]

, 2020-08-05 22:06, pirms 4 gadiem
Kopenhāgena jau ir uzvarējusi MU - 1:0 2006./2007.g. sezonas ČL grupu turnīrā.

     [+] [-]

, 2020-08-06 00:23, pirms 4 gadiem
Olem interesantas maiņas dažas. Lingards, kurš bija ļoti labs šovakar tika jau nomainīts ap 60.min. Varbūt ar to bija pietiekami, lai nodrošinātu sev vietu sastāvā uz 1dienu? Tāpat man likās interesanti uzlaiz Marsial uz 10min spēlē, kas neko nemaina. Var jau teikt, ka Ole pareizi izdarija, ka nomainija, jo iesita golu.

Tāpat gribējās, lai dod iespēju vairāk jaunajiem šādā spēlē - Garner, Chong (sev atveletajā laikā, manuprāt, labi nokapāja) un Mengi.
Lai nu kā, lielākā daļa spēlētāju sev doto iespēju šodien neizmantoja. Spēle pa lielam nekāda MU izpildijumā. Iespējams, traucēja galvās 0:5, bet tāpat lielākai daļai šīs dienas spēlētāju bija daudz ko pierādīt Olem, lai izstumtu kādu no starting11