Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pretinieki no smagā spēļu grafika nebaidās, bet Rīgā treniņu neaizvadīs

Rolands Eliņš

"Ventspils" pretinieki no smagā spēļu grafika nebaidās, bet Rīgā treniņu neaizvadīs
"Vitoria" futbolisti. Foto: EPA/Scanpix

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā „Ventspils” ceturtdien aizvadīs pirmo spēli pret Portugāles klubu „Vitoria”, kas paziņojusi, ka Rīgā ielidos tikai trešdien vēlu vakarā un oficiālo pirmsspēles treniņu neplāno aizvadīt, kas, visticamāk, saistāms ar šīs komandas pamatīgo noslodzi – nākamo 13 dienu laikā gaidāmas piecas spēles.

„Vitoria Guimaraes” vienībai šo sezonu izdevās sākt ar divām uzvarām Eiropas līgas otrajā kārtā, ar 1:0 un 4:0 pieveicot Luksemburgas „Jeunesse” komandu. Pēc uzvaras atbildes spēlē „Vitoria” galvenais treneris Ivo Vieira norādīja, ka tā ir ļoti laba pazīme, ka izdevies neielaist vārtus.

„Šobrīd ir svarīgi, lai mēs koncentrētos uz Portugāles līgas kausa spēli, jo mēs noteikti plānojam pārvarēt šo kārtu,” teica Vieira. „Skaidrs, ka Eiropas līgā ar katru nākamo kārtu pieaug sarežģītības pakāpe un pretinieku līmenis, taču vispirms mums paredzēta kausa izcīņas spēle, un mēs nevaram pārlekt tai pāri un sākt domāt par Eiropas līgu.”

„Vitoria” vienībai šovakar paredzēta Portugāles līgas kausa izcīņas otrās kārtas spēle pret otrās līgas klubu „Feirense”, kamēr ceturtdien gaidāma spēle Rīgā pret „Ventspili”, bet jau svētdien „Vitoria” sāks Portugāles čempionātu. Arī nākamajā nedēļā nekādas brīvdienas nav gaidāmas – 14. datumā jāuzņem „Ventspils” atbildes mačā, bet svētdien Portugāles līgas otrās kārtas spēle pret „Boavista”. Kopumā tas nozīmē piecu spēļu aizvadīšanu 13 dienu laikā, kas sezonas sākumā nav tas vieglākais uzdevums, tiesa, Portugāles līgas kausā komandas bieži spēlē ar otrajiem sastāviem.

„Mēs apzināmies, ka Portugāles otrās līgas komandas šajos kausa izcīņas mačos sevi īpaši noskaņo pret augstākās līgas komandām,” izteicies Vieira. „Mums jābūt apņēmīgiem un jācīnās par to, kam ticam. Starpsezonā esam kārtīgi pastrādājuši treniņos, taču sezonas sākuma grafiks mūs nebaida. Uzticos savam sastāvam. Šis laika posms varbūt ir pāragrs, lai aizvadītu tik smagu kalendāru, taču mums tas ir jāpieņem un tāpat jāparāda savs labākais sniegums.”

„Vitoria” trenerim tika vaicāts, vai netiek plānots līgas kausa izcīņas spēlē un mačā pret „Ventspili” sniegt iespējas jaunajiem futbolistiem vai izlaist divus dažādus pamatsastāvus, uz ko viņš konkrēti neatbildēja, taču norādīja, ka liela spēlētāju rotācija ir daļa no komandas treniņu procesa: „Mēs varam dot spēlētājiem iespēju pierādīt sevi un likt viņiem justies kā daļai no komandas. Tā būs iespēja parādīt sevi, taču tā būs jāattaisno ar spēles disciplīnu un cīņassparu.”

„Ventspils” trešās kārtas mājas spēli Eirokausos vairs nevar uzņemt savas pilsētas stadionā tā neatbilstošās kategorijas dēļ, tādēļ ceturtdienas spēle norisināsies Rīgas „Daugavas” stadionā. „Vitoria” vienība Rīgā ieradīsies tikai trešdien vēlu vakarā, mazāk nekā 24 stundas pirms spēles, un „Ventspils” ziņo, ka pretinieki neizmantos iespēju aizvadīt oficiālo pirmsspēles treniņu „Daugavas” stadionā.

Izmantotie resursi:
https://maisguimaraes.pt/ivo-vieira...
https://www.vitoriasc.pt/pt/news/in...
https://fkventspils.com/eiropas-lig...

     [+] [-]

, 2019-08-05 13:28, pirms 5 gadiem
Hmm, tatad komanda atlidos un nakamaja diena jau spele. Varbut ir verts uzlikt +0.5 uz Ventpili?

     [+] [-]

, 2019-08-05 13:48, pirms 5 gadiem
Interesanti...būs jāaiziet uz šo spēli

     [+] [-]

, 2019-08-05 17:01, pirms 5 gadiem
Cikos spēle? Un kas rādīs?