Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Shakhtar" negaidīti, dramatiski un priekšlaicīgi izstājas no Čempionu līgas

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Shakhtar" negaidīti, dramatiski un priekšlaicīgi izstājas no Čempionu līgas
Epizode no "Shakhtar" un "Young Boys" cīņas
Foto: shakhtar.com

Šodien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā izspēlēta virkne 3.kārtas atbildes spēļu. Negaidītu izstāšanos no prestižā turnīra piedzīvoja Doņeckas "Shakhtar", kas nepārvarēja Šveices "Young Boys" barjeru.

"København" pēc 1:1 Rumānijā šodien nokārtoja visu jau 1.puslaikā, sasitot trīs bezatbildes bumbas čempiones "Astra" vārtos. Toties otra rumāņu komanda, vicečempione "Steaua" gan 3.kārtu pārvarēja - pēc izbraukuma neizšķirta šodien savu skatītāju priekšā 2:0 pret Čehijas vicečempioni "Sparta". Čehu komanda 51.minūtē pie 0:1 palika mazākumā un varoņdarbu Bukarestē nespēja paveikt.

Liela spēle risinājās Grieķijā, kur PAOK uzņēma citas valsts vicečempioni "Ajax". Mačs būtībā sākās pie 1:1 (tāds rezultāts tika fiksēts Amsterdamā), un jau 4.minūtē PAOK uzlēja aukstu dušu viesiem, gūstot ļoti ātrus vārtus, tomēr "Ajax" arī vēlāk uzsmaidīja veiksme - izdevās nopelnīt un realizēt 11 metru soda sitienu tieši pirms pārtraukuma. Galu galā spēlē, kurā vārtus biežāk apdraudēja PAOK, 88.minūtē pendeles realizētājs Deivijs Klāsens iesita arī no spēles un ļāva "Ajax" izcīnīt laimīgu uzvaru gan mačā, gan summā.

Krievijas sensacionālā vicečempione "Rostov" pirms šī vakara nebija izdevīgā pozīcijā, jo pret spēcīgo "Anderlecht" nospēlēja rezultatīvu neizšķirtu 2:2. Briseles klubs, kuram derēja gan 0:0, gan 1:1, spēles sākumā izveidoja pāris labas iespējas, toties pēc tam momentus sāka veidot Krievijas vicečempioni. Pēc trāpījuma pa stabu un nerealizēta izgājiena viens pret vienu "Rostov" guva vārtus - lai gan ar tālsitienu un lielu rikošeta palīdzību, vārti brieda un bija pelnīti. 2.puslaika sākumā "Rostov" arī otrie vārti (ja pirmos guva ekvadorietis Kristians Noboa, tad otros irānis Serdars Azmuns pēc kvalitatīvas viesu kombinācijas), un "Anderlecht" nonāca kritiskā situācijā. Beļģi no tās neizkļuva, un "Rostov" soļo tālāk.

Francijas "Monaco" pēc Turcijas elles un zaudējuma ar 1:2 šodien pret "Fenerbahce" spēlēja krietni komfortablākos apstākļos un jau pirmajās 20 minūtēs pārņēma vadību summā, mačā iegūstot 2:0 pārsvaru - Radamels Falkao asistēja pirmajos vārtos, plus realizēja pendeli. Neilgi pēc pārtraukuma Emanuels Emenike no vārtu priekšas guva vārtus, un "Fenerbahce" summā panāca līdzsvaru. Dueli izšķīra pirmo vārtu autora Valēra Žermēna 65.minūtē vēl viens iesists gols, arī no vārtu priekšas - 3:1 "Monaco uzvara spēlē un 4:3 summā. "Fenerbahce" vēl gan bija pusstunda, un turku klubs patiešām uzbruka, taču bez sekmēm.

"Liepājas" izsitēja "Red Bull" viesos ieguva ļoti labu rezultātu pret Albānijas "Partizani" (1:0), bet šodien saviem līdzjutējiem lika pamatīgi nervozēt, uz tablo ļoti ilgi turoties 0:0. Lai gan "Partizani" Zalcburgas vārtus bieži neapdraudēja, aptuveni 50% bumbas kontrole viesiem bija, rezultāts bija slidens un vieni vārti albāņiem dotu papildlaiku. Tomēr 76.minūtē atkal izcēlās Soriano, kurš guva vārtus gan pret "Liepāju", gan Albānijā pirmajā spēlē. Vēlāk Austrijas klubam vēl vieni vārti, un summā "Red Bull" uzvarēja "Partizani" ar 3:0 (tieši tāpat kā "Liepāju") un četrās spēlēs Čempionu līgā joprojām nav ielaidusi vārtus.

"Shakhtar" pēc 2:0 mājās šodien viesos pret "Young Boys" neiesēdās aizsardzībā, lai sargātu pārsvaru, bet gan daudz kontrolēja bumbu un neļāva Šveices klubam izdarīt sitienu vārtu rāmī līdz pat 54.minūtei, kad... "Young Boys" ar pirmo šādu trāpījumu uzreiz guva vārtus. Pagāja nieka sešas minūtes, un "Young Boys" japānis Juja Kubo guva savus otros vārtus mačā, izlīdzinot rezultātu divu spēļu summā! Abus vārtus veicināja arī franču uzbrucējs Gijoms Oaro. "Shakhtar" aizspēlējās līdz papildlaikam. Tajā Ukrainas klubam bija pārsvars, taču kopumā spēle bija piesardzīga, un viss nonāca līdz pat pendelēm. Freda sitienu 2.sērijā "Young Boys" vārtsargs atsita, bet 3.sērijā vispirms mājinieku futbolists aizsita garām, taču "Shakhtar" neizmantoja iespēju izlīdzināt - Jaroslavs Rakickis trāpīja pa pārliktni... "Young Boys" lielajā uzvarā punktu pielika serbs Milans Gajičs, pēc kura sitiena Pjatovs bumbu skāra, taču atvairīt nespēja. "Shakhtar" pavisam nesen pendelēs zaudēja Ukrainas superkausā pret Kijevas "Dynamo", bet šodien tādā pašā veidā izstāšanās arī no Čempionu līgas.

Eirokausu mocības turpina "Celtic". Atceramies zaudējumu pirmajā spēlē Gibraltāra čempionei, bet sarežģīts duelis iznāca arī tagad 3.kārtā pret Kazahstānas "Astana". Pēc 1:1 Astanā Skotijas čempione realizēja 11 metru soda sitienu 1.puslaika kompensācijas laikā, tomēr viesu rindās 57.minūtē uz maiņu nākušais maķedonietis Agims Ibraimi pēc piecām minūtēm panāca neizšķirtu gan mačā, gan divu spēļu summā (pirms tam pie 0:1 netika ieskaitīti Virslīgā uzspēlējušā Kanjasa vārti "Astana" labā). Ironiski, taču "Celtic" vēlreiz nopelnīja 11 metru soda sitienu kompensācijas laikā - šoreiz 2.puslaika kompensācijas laikā. Pirmo pendeli realizēja Grifitss, bet šoreiz šis gods tika uzticēts uz maiņu uznākušajam Musam Dembelē (tieši pret viņu tika pārkāpti noteikumi), kurš bija precīzs - "Celtic" laimīgi tika tālāk.

Rīt "Jelgavai" liels duelis Jeruzalemē pret Izraēlas 3.labāko komandu "Beitar", bet šodien čempione "Hapoel" no Beerševas apliecināja Izraēlas klubu futbola spēku, mājās ar 1:0 pārspējot Grieķijas čempioni "Olympiakos" un summā triumfējot arī ar 1:0. Uzvaras vārtu autors "Hapoel" rindās aizsargs Širs Tzedeks, kurš pēc veiklas standartsituācijas izspēles bija precīzs 79.minūtē no 16 metriem. Jāmin arī, ka "Hapoel" bija pārāka par "Olympiakos" visos citos svarīgākajos statistikas rādītājos. Vēl vāju maču nospēlēja "Legia", tomēr prata mājās neielaist vārtus pret slovāku "Trenčin" (0:0) un uzvarēt divu spēļu summā ar 1:0.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 3.kārta

Čempionu zars

Pāris1.spēle2. spēleSumma
Dinamo Zagreb (Horvātija) - Dinamo Tbilisi (Gruzija)2:01:03:0
Viktoria Plzeň (Čehija) - Qarabağ (Azerbaidžāna)0:01:11:1
BATE (Baltkrievija) - Dundalk (Īrija)1:00:31:3
Ludogorets (Bulgārija) - Crvena Zvezda (Serbija)2:22:2; OT 4:26:4
Rosenborg (Norvēģija) - APOEL (Kipra)2:10:32:4
Partizani (Albānija) - FC Salzburg (Austrija)0:10:20:3
Astra Giurgiu (Rumānija) - FC København (Dānija)1:10:31:4
Olympiacos (Grieķija) - Hapoel Beer-Sheva (Izraēla)0:00:10:1
Astana (Kazahstāna) - Celtic (Skotija)1:11:22:3
Trenčín (Slovākija) - Legia (Polija)0:10:00:1

Līgas zars

Duelis1.spēle2. spēleSumma
Ajax (Nīderlande) - PAOK (Grieķija)1:12:13:2
Sparta Praha (Čehija) - Steaua București (Rumānija)1:10:21:3
Shakhtar Donetsk (Ukraina) - Young Boys (Šveice)2:00:2; 11m 2:42:2
Rostov (Krievija) - Anderlecht (Beļģija)2:22:04:2
Fenerbahçe (Turcija) - Monaco (Francija)2:11:33:4

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas 3.kārta

Pāris1.spēle2. spēleSumma
Admira (Austrija) - Slovan Liberec (Čehija)1:20:21:4

  +1 [+] [-]

, 2016-08-04 00:07, pirms 8 gadiem
Šveices Superlīgā spēlē 10 komandas, no kurām 5 šosezon spēlē Eirokausos + vismaz 3 no tām spēlēs Eirokausu grupu turnīrā, kas ir lielisks sasniegums priekš šīs valsts.

     [+] [-]

, 2016-08-04 00:08, pirms 8 gadiem
Paveicās! Būtu cits tiesājis būtu puslaiks un dzeltenā

  +1 [+] [-]

, 2016-08-04 00:15, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Šveices Superlīgā spēlē 10 komandas, no kurām 5 šosezon spēlē Eirokausos + vismaz 3 no tām spēlēs Eirokausu grupu turnīrā, kas ir lielisks sasniegums priekš šīs valsts.
Precizē

  +5 [+] [-]

, 2016-08-04 00:19, pirms 8 gadiem
Pēc pirmās spēles ukraiņu televīzijā eksperti bija pārliecināti, ka šajā pārī Shakhtar problēmu nebūs. Nevar teikt, ka komanda kaut ko būtu darījusi nepareizi, jo aizsardzībā neiesēdās un centās kontrolēt spēli. Bet uzbrukumā kaut kur pietrūka, bet šveicieši realizēja savas nedaudzās iespējas. Pēc sižeta līdzīgi kā Bate pret Dundalk. Pirmajā spēlē dominance, otrajā it kā kontrole pār spēli, bet savi momenti neiesisti, kamēr pretinieki izspiež maksimumu.
Astanai nepaveicās pret Celtic. Divas pendeles atkal ļāva izglābties Celtic. Kaut kā skotiem baigi veicas, lai gan sniegums stipri bāls

  +3 [+] [-]

, 2016-08-04 00:25, pirms 8 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Precizē
"Zurich" nav superlīgas komanda

  +1 [+] [-]

, 2016-08-04 00:26, pirms 8 gadiem
jā šveices superlīgā ir 10 bet eirokausos spēlē 4 un vēl viena no otrās līgas! ironiski bet tā ir mūsu vartsarga komanda Cīrihe(kausa uzvarētāja) uzreiz eiropas līgas grupu turnīrā

  +1 [+] [-]

, 2016-08-04 00:28, pirms 8 gadiem
Oly netikšana pāri žīdiņiem ir lielāka sensācija

     [+] [-]

, 2016-08-04 00:30, pirms 8 gadiem
Cik daudz sensācionālu uzvaru šogad kvalifikācijā - Jelgava, Lincoln, Dundalk, Hapoel, Young Boys un daudz vēl.

  +4 [+] [-]

, 2016-08-04 00:31, pirms 8 gadiem
Celtic pēdējā minūtē ar otru piešķirto pendeli izrauj uzvaru pār Astanu. Pirmā pendele ļoti apšaubāma.

     [+] [-]

, 2016-08-04 00:33, pirms 8 gadiem
Cīrihe patiešām eiropas līgas grupu turnīrā spēlēs?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-04 00:33, pirms 8 gadiem
pleesonja rakstīja: "Zurich" nav superlīgas komanda
Man vairāk patīk kā "Vaduz" kvalificējās EL
Tik ilgi tur nesanāca uzspēlēt

  +3 [+] [-]

, 2016-08-04 00:36, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Šveices Superlīgā spēlē 10 komandas, no kurām 5 šosezon spēlē Eirokausos + vismaz 3 no tām spēlēs Eirokausu grupu turnīrā, kas ir lielisks sasniegums priekš šīs valsts.
Vienīgā neprecizitāte šajā stāstā bija, ka 3 garantējušas grupu turnīru. Tādas ir tikai 2 - Bāzele un "Young Boys". "Grasshoppers" un Lucernai atbildes spēles EL vēl priekšā, bet Vaduca no Lihtenšteinas, kas arī spēlē Šveices Superlīgā, jau izkritusi. Cīrihe, kas gartantējusi vietu EL grupu turnīra, spēlē Izaicinājuma (2. pēc spēka) līgā.
Slēpts komentārs: dinamo eksperts

  +3 [+] [-]

, 2016-08-04 00:43, pirms 8 gadiem
Zinot "Celtic" veiksmi, viņiem ielozēs Dundalku.

     [+] [-]

, 2016-08-04 00:48, pirms 8 gadiem
M.R.L. rakstīja: Zinot "Celtic" veiksmi, viņiem ielozēs Dundalku.
Jelgava varētu tikt plovā un dabūt Dundalku, un tad grupu turnīrā Manķestras United, Zurich un Fenerbahči

     [+] [-]

, 2016-08-04 01:04, pirms 8 gadiem
Rostova tagad cīnīsies pēdējā raundā par vietu CL grupu turnīrā, vai man jāsaka, ka viņi pirms iepriekšējās sezonas bija starp kandidātiem uz izkrišanu

     [+] [-]

, 2016-08-04 01:21, pirms 8 gadiem
Atzīstu, ka aizmirsu par Zurich. Kaut kā arvien nespēju pierast pie tā, ka šie šosezon nespēlē Superlīgā.

     [+] [-]

, 2016-08-04 01:30, pirms 8 gadiem
pleesonjapirms
Jelgava varētu tikt plovā un dabūt Dundalku, un tad grupu turnīrā Manķestras United, Zurich un Fenerbahči

Tas nebūtu pat teorētiski iespējams, jo gan Jelgava, gan Dundalk būtu starp neizsētajām komandām.

     [+] [-]

, 2016-08-04 01:42, pirms 8 gadiem
tikmeer Belgjija tikusi pie jauna galvenaa trenera-Roberto Martines laimiigais

  +1 [+] [-]

, 2016-08-04 02:58, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: pleesonjapirms
Jelgava varētu tikt plovā un dabūt Dundalku, un tad grupu turnīrā Manķestras United, Zurich un Fenerbahči

Tas nebūtu pat teorētiski iespējams, jo gan Jelgava, gan Dundalk būtu starp neizsētajām komandām.
Sapratu viens kļūdijās, jo nepārzin sistēmu tik labi vai tiešām vienkārši kļūdijās, bet kā vispār varētu būt iespējams Jelgava vs Dundalk spēle play-off kārtā, pat ja Dundalk būtu izsētā? ceru, ka Jelgava tur tiks, bet Jelgava būs tad EL play-off kārtā, kamēr Dundalk ir ČL play-off kārtā, vairāk gan domāju, ka tu pie sava komentāra esi aizmirsis to pateikt, jo lai ko parasti tu ''neteiktu'' ar šādām lietā nekļūdies un sistēmas/faktus utt zini.
Vienkārši šoreiz nespēju paklusēt.

     [+] [-]

, 2016-08-04 12:28, pirms 8 gadiem
Nevis priešlaicīgi , BET TIEŠI LAIKĀ .