Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Simeone gaida smagu cīņu, Ančeloti dos Kasiljasam pirmās spēles "La Liga"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Simeone gaida smagu cīņu, Ančeloti dos Kasiljasam pirmās spēles "La Liga"
"Atletico" treneris Djego Simeone
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola čempionāts tuvojas noslēgumam. Piedāvājam valsts vadošo trīs klubu treneru komentārus, kuros viņi atklāj, kas nu katram no viņiem ir uz sirds.

Vakar praktiski pēdējās jau tā nelielās cerības zaudēja "Barcelona", kompensācijas laikā izlaižot uzvaru pret "Getafe" (2:2). Barseloniešu treneris Herardo Martino piekrīt, ka tagad gan viss ir beidzies: "Tas nebija tas, ko sagaidījām. Jā, bija iespēja, ka mēs nesasniegsim savu mērķi [Spānijas titulu - aut.], bet tam nevajadzēja notikt, kļūdoties mums pašiem." Martino uzskata, ka "Barcelona" bija pelnījusi pārspēt "Getafe": "Ja neņemam vērā mača pēdējo uzbrukumu [kurā viesi izlīdzināja - aut.], uzskatu, ka manai komandai bija vēlme uzvarēt, un tā uz to gāja. Mēs izveidojām pietiekami daudz vārtu gūšanas iespēju, lai uzvarētu, kaut arī tai pašā laikā jāatzīst, ka "Barca" nebija tādā līmenī, kādā tai jābūt."

Martino pēc neveiksmīgā neizšķirta tika lūgts arī izvērtēt visu sezonu: "Tā nebija laba sezona ne spēlētājiem individuāli, ne arī kā komandai, jo es nespēju ieviest savu kārtību komandai un komanda nevienu brīdi neparādīja savu "Barca" labāko versiju. Tā bija grūta sezona. No trim komandām, kas cīnījās par titulu, mēs bijām vismazāk stabilie. Nedomāju, ka mani futbolisti sezonas beigās izšķirošajos brīžos bija noguruši un man nav pretenziju pret viņu pašatdevi."

Tagad cīņu par titulu turpina vairs tikai "Atletico" un "Real", kuras 24. maijā tiksies arī Čempionu līgas finālā Lisabonā. "La Liga" daudz labākās pozīcijās ir "Atletico", kurai jāuzvar nākamās divas spēles, lai vēl pirms pēdējās kārtas mačā viesos pret "Barcelona" garantētu sev titulu. Pirmā no divām spēlēm šovakar izbraukumā Valensijā pret "Levante", sākums plkst.18:00. Starp citu, iepriekšējā kārtā "Atletico" arī spēlēja Valensijā, smagā cīņā uzveicot "Valencia" (1:0).

Djego Simeone pirms mača ar "Levante" ļoti slavējis pretinieku: "Mūs sagaida sarežģīta spēle pret komandu, kas aizsardzībā strādā ļoti labi. Mums ar viņiem neklājās viegli pirmajā spēlē [mājās uzvara ar 3:2 - aut.]. Tāpēc sagaidām, ka tagad būs līdzīgi un būs jāaizvada augstas intensitātes spēle. "Levante" neapšaubāmi izrādīs labu konkurenci - tā ir komanda, kuru ļoti respektējam. Mums ir svarīgi un loģiski, ņemot vērā visu sezonu, turpināt tādā pašā garā kā līdz šim. Mēs neko vēl neesam izcīnījuši. Mums ir gaidāms svarīgs fināls [ČL - aut.], taču realitāte mums liek šobrīd domāt par "La Liga". Zinām, cik svarīga spēle ir pret "Levante", kas neielaiž daudz vārtus, it sevišķi savā laukumā. Ja nekļūdos, viņi mājās ielaiduši 15 vārtus, kas ir atzīstams aizsardzības rādītājs. Ļoti augstu vērtēju arī pretinieku treneri - to, kā viņš cīnās."

Simeone nevēlējās komentēt superklubu interesi par "Atletico" rezultatīvāko spēlētāju Djēgu Koštu, vien norādīja, ka viņš ir priecīgs par šādu interesi, jo tas acīmredzot nozīmē, ka darbs notiek pareizajā virzienā. Tāpat Simeoni painformēja, ka Valensijā ieradušies deviņi tūkstoši "Atletico" līdzjutēju, un treneris izteica cerību, ka viņi visi arī būs 25 tūkstošu ietilpīgajā "Levante" stadionā. Noslēgumā Simeone kārtējo reizi uzsvēra mača nozīmi: "Mēs esam stipri kā komanda un saprotam, ka tagad ir tikai "Levante", "Levante", "Levante", "Levante" un vēlreiz "Levante"."

Ļoti smaga spēle šodien gaidāma arī "Real", kas plkst.22:00 uzņems "Valencia", kas nupat piedzīvojusi ārkārtīgi rūgtu neveiksmi Eiropas līgas pusfinālā. Karlo Ančeloti: "Šobrīd nedomājam par Čempionu līgas finālu. Domājam par "Valencia" un cīnīsimies par "La Liga" titulu līdz galam. Zinām, kas nupat notika ar "Valencia". Man ir žēl viņu, jo šādi zaudēt pašās beigās nav viegli. Sagatavosimies mačam, cik vien labi varēsim. "Valencia" ir laba komanda, mums jābūt uzmanīgiem un mums ir jāuzvar."

"Real" pēc mača ar "Valencia" trešdien vēl arī jāaizvada pārceltais mačs ar "Valladolid", un Ančeloti pavēstījis: "Esmu pieņēmis lēmumu, ko darīšu ar vārtsargiem. Djego [Lopess] spēlēs pret "Valencia", Ikers spēlēs trešdien [tā būs Kasiljasa pirmā spēle Spānijas čempionātā šosezon - aut.]. Pēc tam Djego atgriezīsies laukumā pret "Celta", bet Ikers spēlēs pret "Espanyol". Esmu ar viņiem runājis, un viņi abi ir apmierināti ar šādu izeju. Kasiljasam šomēnes ir jāspēlē, jo nebūtu pareizi atstāt viņu mēnesi bez spēļu prakses pirms fināla [ČL "Real" vārtus sargā tikai Kasiljass - aut.]."

Ančeloti arī informējis, ka savainots ir Luka Modričs, bet ierindā atgriežas Sami Hedira (pēdējo reizi spēlējis novembrī), kurš šodien maču sāks uz rezervistu soliņa un kurš spēļu praksi iegūs arī pārbaudes mačā. Grūti spriest, vai Kedira varētu piedalīties ČL finālā, bet Ančeloti tika jautāts, kurš būs tas, kas finālā aizvietos diskvalificēto Čabi Alonso. Ančeloti sacīja, ka loģiskākais risinājums būtu Iljaramendi, taču "Real" plāno iesniegt apelāciju, kas anulētu Alonso diskvalifikāciju.

Tāpat arī Ančeloti tika palūgts novērtēt "Atletico": "Viņi pret "Chelsea" spēlēja ļoti labi. Un pret "Barcelona" pirms tam. Tā ir kvalitatīva komanda ar lielu vēlmi un lieliskām individuālām kvalitātēm. Viņiem ir spēlētāji, kas ir starp labākajiem Eiropā. Mēs nesagaidām, ka viņi paklups [domāts "La Liga", lai varētu konkurentus apsteigt - aut.], mēs sagaidām, ka uzvarēsim paši savas spēles. Ja viņi savas divas spēles uzvarēs un izcīnīs titulu, mēs viņus apsveiksim."

Izmantotie resursi:
Official FC Barcelona Web Site - Barça |...
en.clubatleticodemadrid.com
Real Madrid CF | Web Oficial

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-04 13:58, pirms 10 gadiem
General Franc0 rakstīja: es ticu tam, ka ATM saplīsīs un RM paņems visu.... ticu ka Ronaldo=(Di Stéfano) Bale=(Puskás) uztaisīs jaunu vēsturi...
Franko jau it kā Atletico fans bija :>
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-04 14:17, pirms 10 gadiem
Kili rakstīja: Franko bija fašists.

Atletico ir proletariāta(komunistu) klubs.
Un ko tu ar to vēlējies pateikt ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-05-04 14:56, pirms 10 gadiem
Prikols tads,ja Real uzvar CL,tad Kasilijas satvot vartos bus izcinijis divas trofejas,bet Lopess vsu sezonu un neka!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-05-04 15:01, pirms 10 gadiem
Paldies Edmundam!
Tas bus kaut kas, ja Atletico nepaklups sajas divas speles pret levanti un malagu, un uzvares La Liga, bet es tomer ceru, ka vinji paklups un Real uzvares visur kur vien iespejams sosezon. Barca Spanijas futbola apkaunojums un vajag laist valaa to klaunu(Martino)!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 15:03, pirms 10 gadiem
Modritis rakstīja: Prikols tads,ja Real uzvar CL,tad Kasilijas satvot vartos bus izcinijis divas trofejas,bet Lopess vsu sezonu un neka!
Tas bus labs!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 15:27, pirms 10 gadiem
Kili rakstīja: Franko bija fašists.

Atletico ir proletariāta(komunistu) klubs.

Abi man nepatīk, tāpēc par Barsu!
Turpini sacerēt šitos mēslus, patīk smieties.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 15:42, pirms 10 gadiem
Athletico pierāda,ka ar naudu visu nevar nopirkt.Samērā ar maziem līdzekļiem Ir galvenā favorīte uz LA līgas titulu,bet abi naudas maisu klubi paliks bešā(vienam vismaz ir Spānijas kauss+iespēja iegūt Čempionlīgas kausu,bet otrs ir šogad bešā).

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 16:26, pirms 10 gadiem
Nebutu bijis RM tads drausmigs sakums,tad tgd vini butu pirmaja vieta ar +/- 6 punktu parsvaru ka minimums.
Manis pec Atletico var nemt La Ligu,bet RM panems CL kausu.

     [+] [-]

, 2014-05-04 16:30, pirms 10 gadiem
Ozers90 rakstīja: Athletico pierāda,ka ar naudu visu nevar nopirkt.Samērā ar maziem līdzekļiem Ir galvenā favorīte uz LA līgas titulu,bet abi naudas maisu klubi paliks bešā(vienam vismaz ir Spānijas kauss+iespēja iegūt Čempionlīgas kausu,bet otrs ir šogad bešā).
Neteiktu, ka 123M ir mazs budžets.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-04 16:37, pirms 10 gadiem
Kili rakstīja: Franko bija fašists.

Atletico ir proletariāta(komunistu) klubs.

Abi man nepatīk, tāpēc par Barsu!
Tev derētu palasīt nedaudz cītīgāk apgūt Spānijas futbola vēsturi, mazais fašist

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 16:58, pirms 10 gadiem
Ozers90 rakstīja: Athletico pierāda,ka ar naudu visu nevar nopirkt.Samērā ar maziem līdzekļiem Ir galvenā favorīte uz LA līgas titulu,bet abi naudas maisu klubi paliks bešā(vienam vismaz ir Spānijas kauss+iespēja iegūt Čempionlīgas kausu,bet otrs ir šogad bešā).
Viena sezona izcila un tad atkal kkur pa tresho-ceturto vietu! Ta ir bijis ar vairakiem klubiem,dazadas ligas un tas nav nekads jaunums!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 17:57, pirms 10 gadiem
General Franc0 rakstīja: atšķirība no CCCP un Hitlera ir liela...??? tūlīt HOSA aizsūtis manu komentu SCam lai mani izbano lai gan pats atbalsta vāciešus un itāļus..... viva Ukrain
Vieni bija internacionālie sociālisti, otri nacionālie sociālisti. Galvenā, atšķirība valsts ekonomiskajā stāvoklī un attīstībā.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 18:30, pirms 10 gadiem
Levante vadiba 1:0 pec 30minutem nospeletam

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 18:35, pirms 10 gadiem
Koshta

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 18:45, pirms 10 gadiem
Levantes dinozauri turaas

     [+] [-]

, 2014-05-04 18:55, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: Levantes dinozauri turaas
Butu ideali ja ta spele beigtos!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 19:00, pirms 10 gadiem
Modritis rakstīja: Butu ideali ja ta spele beigtos!
manam ideaalajam variantam veel Valencia shodien jaasagaadaa sensaacija, bet shitajaa variantaa Barcai peedeejaa speelee buus ko padomaat,ko dariit

     [+] [-]

, 2014-05-04 19:25, pirms 10 gadiem
Levante rulle!!! 2:0

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 19:25, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: manam ideaalajam variantam veel Valencia shodien jaasagaadaa sensaacija, bet shitajaa variantaa Barcai peedeejaa speelee buus ko padomaat,ko dariit
a manam ideaalajam variantam Levantei jaanoturas veel pusstundu, Real veelaak jaauzvelk Valencia un sanaaks, ka Barcai veel buus minimaalas iespeejas panjemt Liigu, liidz ar to vinji pavisam noteikti speeli neatdos pret Atletico peedeejaa kaartaa un ja Real panjems savas speeles - HALA MADRID, HALA CAMPEONES!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 19:26, pirms 10 gadiem
NilsK rakstīja: manam ideaalajam variantam veel Valencia shodien jaasagaadaa sensaacija, bet shitajaa variantaa Barcai peedeejaa speelee buus ko padomaat,ko dariit
He-he!
Ja Atletico shodien zaude,tad Real shodien speles ar pilnu jaudu!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-04 19:29, pirms 10 gadiem
Kad jau šķita, ka vairs nebūs nekādu intrigu La Liga
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja