Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" Livonijas Ziemas kausa spēlē spraigā galotnē zaudē "Kalev"

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

"Jelgava" Livonijas Ziemas kausa spēlē spraigā galotnē zaudē "Kalev"
Foto: FS Jelgava

LETA. "Jelgavas" futbola komanda svētdien piedzīvoja zaudējumu Ziemas līgas jeb A līgas spēlē.

Jelgavnieki "Rimi" Olimpiskajā centrā ar 2:3 (0:0) atzina Tallinas "Kalev" pārākumu.

Līdz otrā puslaika vidum vārti netika gūti, bet tad pretiniekiem piecu minūšu laikā izcēlās Ats Purje un Everts Talviste - 73.minūtē 0:2. Cīņas 86.minūtē pēc stūra sitiena Džozefs Ede meistarīgi ar kāju sita bumbu mērķī, bet kompensācijas laika pirmajā minūtē Nigērijas pussargs bija nekļūdīgs no apmēram 12 metriem - 2:2.

Tiesa, nākamajā minūtē Purje pēc soda sitiena netraucēts saņēma bumbu pie vārtiem un panāca 3:2 talliniešu labā.

Turnīrā, kura norise paredzēta līdz 24.februārim, piedalās 23 komandas.

Komandas ir sadalītas trīs līgās - katrā pa astoņām komandām jeb pa četrām vienībām no katras valsts. Savu līgu ietvaros katra no dalībniecēm aizvadīs pa četrām spēlēm, sacenšoties ar komandām no kaimiņvalsts un tādējādi ieņemot attiecīgu vietu savas līgas kopvērtējumā.

A līgā spēlē RFS, "Liepāja", "Jelgava", Tallinas "Flora", Tallinas "Kalev", "Paide Linnameeskond", Nemmes "Kalju", B līgā cīnās "Daugavpils", "Tukums 2000"/"Telms", "Metta", "Grobiņa", Pērnavas "Vaprus", "Kuressaare", Narvas "Trans", Tartu "Tammeka", bet C līgā spēkus mēro "Alberts", "Skanste", "Riga-2", "Super Nova", Harju "Laagri", Nemmes "United", "Viimsi un Tallinas "Levadia U-21".

Livonijas kausa izcīņas idejas iniciatori vēsturiskā Livonijas ordeņa teritorijā šobrīd esošajām Latvijai un Igaunijai savulaik bija Igaunijas pārstāvji. Livonijas kauss iepriekš tika izspēlēts septiņas reizes - 2003.-2005., 2008., 2011., 2018. un 2023.gadā. Šogad pirmoreiz tas tiek organizēts kā plašs pirmssezonas turnīrs, tādu to paredzot aizvadīt arī nākamajos gados.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-02-05 13:43, pirms 4 mēnešiem
2005.gada janvārī, kad Ats Purje jau piedalījās Livonijas kausā, vairāki "Jelgavas" spēlētāji (Purs, Dreimanis, Liepnieks, Laiviņš, Cēsnieks, Janovskis, Veļika, Šusts) vēl nebija dzimuši.

     [+] [-]

, 2024-02-05 13:44, pirms 4 mēnešiem
piedalās 23 komandas.

Komandas ir sadalītas trīs līgās - katrā pa astoņām komandām


Un 23 nav 24.