Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Ajax" turpina ar vēl vienu 3:0, "Chelsea" pirmo uzvaru izcīna Lillē

Andrejs Siliņš

"Ajax" turpina ar vēl vienu 3:0, "Chelsea" pirmo uzvaru izcīna Lillē
Donijs van de Bēks. Foto: imago / Scanpix

Trešdien UEFA Čempionu līgas H grupas spēlē Amsterdamas "Ajax" ar 3:0 viesos sakāva spāņu "Valencia", izcīnot otro uzvaru tikpat mačos, bet Londonas "Chelsea" izbraukumā ar 2:1 pārspēja franču "Lille".

Pagājušās sezonas pusfināliste "Ajax" pēc "Lille" sakaušanas pirmajā kārtā turpināja tikpat pārliecinoši arī otrās kārts spēlē izbraukumā Valensijā. Jau astotajā minūtē izcilu tālšāvienu veica Hakims Zijehs, no labā soda laukuma stūra raidot bumbu tālajā augšējā vārtu stūrī - 1:0. 25. minūtē mājiniekiem bija iespēja ar 11 metru soda sitienu izlīdzināt, taču "Valencia" kapteinis Daniels Pareho, lai arī nomānīja vārtsargu, aizsita bumbu krietni par augstu labajam stūrim...

34. minūtē pēc Donija van de Bēka piespēles no dažu metru attāluma pretī vārtiem bumbu saņēma Kvinsijs Promess, ar vienu pieskārienu pāradresējot to vārtu tīklā un jau 2:0 amsterdamiešu labā. Pats van de Bēks arī tika līdz savam vārtu guvumam. Tas notika 67. minūtē, kad talantīgais nīderlandietis ierāvās soda laukumā un, saņēmis Tadiča piespēli, apstrādāja bumbu un sita to vārtos - 3:0. Dažas minūtes vēlāk van de Bēkam bija vēl viena iespēja, bet tā netika izmantota, un "Ajax" noslēdza maču ar 3:0.

Otrā grupas spēlē "Lille" uzņēma "Chelsea", un 22. minūtē londoniešu talants Tamijs Eibrahams pēc centrējuma no kreisā flanga bija veiklākais vārtu priekšā un atklāja spēles rezultātu (1:0). Aptuveni desmit minūtes vēlāk pēc "Lille" stūra sitiena 20 gadus vecais Nigērijas izlases uzbrucējs Viktors Osimhens ar galvu sita bumbu vārtos, izlīdzinot rezultātu (1:1).

Uzvaras vārti tika gūti otrā puslaika vidū. 78. minūtē Kalums Hadsons-Odoi pie kreisā laukuma stūra apspēlēja aizsargu un augstu centrēja bumbu. Tā aizlidoja līdz soda laukuma tālajai malai, kur to neapturot vārtos ar skaistu sitienu raidīja Viljans. Līdz ar to "Chelsea" atkal izvirzījās vadībā. "Lille" vēl bija iespēja izlīdzināt, taču Žonatanu Bambu soda laukumā atbruņoja Londonas vārtsargs Kepa Arisabalaga. Spēle beidzās ar "Chelsea" pirmo uzvaru jaunajā Čempionu līgas sezonā - 2:1.

UEFA Čempionu līga, 2. oktobris

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Valencia - Ajax0:3 (0:2)Zijehs 8' Promess 34' van de Bēks 67'
Lille - Chelsea1:2 (1:1)Osimhens 33' - Eibrahams 22' Viljans 78'

H grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ajax22006:06
2.Chelsea21012:23
3.Valencia21011:33
4.Lille20021:50

     [+] [-]

, 2019-10-03 09:24, pirms 5 gadiem
Malacīši, vēl tikai uzvarēt buksējošos Česikus un izeja no grupas gandrīz kabatā.