Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL: "Ajax" dodas pēc uzvaras Grieķijā, "Monaco" mēģinās atspēlēties

Rolands Eliņš

ČL: "Ajax" dodas pēc uzvaras Grieķijā, "Monaco" mēģinās atspēlēties
Radamels Falkao spēlē pret "Fenerbahce"
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar noslēgsies UEFA Čempionu līgas trešā kvalifikācijas kārta. Tiks izspēlētas desmit spēles, pēc kurām būs zināmas visas 20 „play-off” kārtas dalībnieces, kas cīnīsies par vietu grupu turnīrā.

Čempionu līgas trešās kārtas noslēgums tiks sagaidīts intrigas pilnā gaisotnē, jo šovakar tiks noteikts desmit dueļu iznākums, bet pēc pirmās spēles tikai vienā no tiem kādas pārsvars ir divi vārti. Savukārt sešos pāros pēc pirmās spēles joprojām ir neizšķirts.

Vienīgās Latvijas komandas „Liepājas” izslēdzēja „Salzburg” pirmajā mačā viesos pret „Partizani” uzvarēja 1:0, vienīgos vārtus gūstot 70. minūtē ar 11 metru soda sitienu palīdzību. Līdzīgs scenārijs bija arī iepriekšējā kārtā pret Liepāju, kad austrieši pirmajā mačā tikai beigās izrāva minimālu uzvaru, taču pret liepājniekiem „Red Bull” dominēja, kamēr „Partizani” savā laukumā izdarīja vairāk sitienu pa vārtiem. Jāpiemin arī, ka pirmo spēli abas komandas noslēdza mazākumā.

Iedzinējos pēc pirmās spēles nonākusi „Monaco”, taču Francijas līgas klubs prata pret „Fenerbahce” gūt svarīgus vārtus izbraukumā (1:2). „Monaco” rindās ar precīzu sitienu izcēlās Radamels Falkao, tiesa, savu skaistāko momentu sarakstā viņš šos vārtus nez vai varēs ielikt, jo bumba pēc rikošeta veiksmīgi nokrita pie viņa kājām tukšu vārtu priekšā. „Fenerbahce” ČL grupu turnīrā nav spēlējuši kopš 2009. gada, kamēr „Monaco” vēl nesen pamanījās aizsniegties līdz pat ceturtdaļfinālam.

Visa intriga arī vēl ir „Ajax” un grieķu PAOK pārī. Amsterdamas klubs nupat kā atvadījās no sava uzbrukuma līdera Arkadiuša Milika, kas par apmēram 32 miljoniem eiro tika pārdots „Napoli”. Taču pirmajā spēlē pret PAOK (1:1) Miliks nespēlēja tik un tā, vienīgos vārtus gūstot 18 gadus vecajam Kasparam Dolbergam. Šodien „Ajax” ar bezvārtu neizšķirtu grieķu līdzjutēju priekšā nepietiks un labākā situācijā ir PAOK.

Arī ČL „play-off” kārtā vēl tiks saglabāts Čempionu zars un Līgas zars. Šīs kārtas izloze paredzēta piektdien, kad Līgas zarā šodienas uzvarētājiem pievienosies tādas komandas kā Mančestas „City”, „Porto”, „Villareal”, „Borussia M” un „Roma”.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 3.kārta

Čempionu zars

Pāris1.spēle2. spēleSumma
Dinamo Zagreb (Horvātija) - Dinamo Tbilisi (Gruzija)2:01:03:0
Viktoria Plzeň (Čehija) - Qarabağ (Azerbaidžāna)0:01:11:1
BATE (Baltkrievija) - Dundalk (Īrija)1:00:31:3
Ludogorets (Bulgārija) - Crvena Zvezda (Serbija)2:22:2; OT 4:26:4
Rosenborg (Norvēģija) - APOEL (Kipra)2:10:32:4
Partizani (Albānija) - FC Salzburg (Austrija)0:121:30
Astra Giurgiu (Rumānija) - FC København (Dānija)1:120:45
Olympiacos (Grieķija) - Hapoel Beer-Sheva (Izraēla)0:021:00
Astana (Kazahstāna) - Celtic (Skotija)1:121:45
Trenčín (Slovākija) - Legia (Polija)0:121:45

Līgas zars

Duelis1.spēle2. spēleSumma
Ajax (Nīderlande) - PAOK (Grieķija)1:121:30
Sparta Praha (Čehija) - Steaua București (Rumānija)1:120:45
Shakhtar Donetsk (Ukraina) - Young Boys (Šveice)2:021:15
Rostov (Krievija) - Anderlecht (Beļģija)2:221:45
Fenerbahçe (Turcija) - Monaco (Francija)2:121:45

     [+] [-]

, 2016-08-03 12:52, pirms 8 gadiem
Šodien tiks aizvadīta arī pirmā EL atbildes spēle 3.kvalifikācijas kārtā - Liberecas Slovan uzņems Admiru.

     [+] [-]

, 2016-08-03 15:34, pirms 8 gadiem
"„Monaco” rindās ar precīzu sitienu izcēlās Radamels Falkao, tiesa, savu skaistāko momentu sarakstā viņš šos vārtus nez vai varēs ielikt, jo bumba pēc rikošeta veiksmīgi nokrita pie viņa kājām tukšu vārtu priekšā."
Labs!!!