Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ševeļovs: "RFS spēlēja primitīvi - nekā īpaša tur nebija"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ševeļovs: "RFS spēlēja primitīvi - nekā īpaša tur nebija"
Kirils Ševeļovs 1. kārtas spēlē Ventspilī cīņā pret Ģirtu Karlsonu
Foto: Raitis Supe

Svētdienas vakarā "SynotTip" futbola Virslīgas 3. kārtas spēlē "Metta"/LU ar 3:1 apspēlēja RFS. Pēc cīņas Sportacentrs.com uz sarunu aicināja uzvarētāju centra aizsargu Kirilu Ševeļovu.

Vai tie divi zaudējumi pirms izlašu pauzes bija iemesls, kāpēc šodien ar trīskāršu sparu metāties cīņā?
Nē, nu bija tāda sajūta, ka kaut ko nepaveicām, tāpēc ļoti gribējās uzvarēt. Domāju tas arī bija uzvaras pamatā. Sarūgtinājums palika, jo tajos pirmajos divos mačos it kā spēlējām ne sliktāk par mūsu pretiniekiem, taču bija zaudējumi. Gribējās kaut kā atspēlēties un iepriecināt savus līdzjutējus.

Šodien pielikāt sniegumā salīdzinājumā ar pirmajām divām spēlēm?
Es domāju, ka bija tas pats, jo momentu ziņā arī tās pārējās divas spēles bija tādas pašas - arī tajos mačos mums bija momenti, vienkārši neiesitām [ļoti līdzīgu viedokli pēc tam preses konferencē pauda arī "Mettas" galvenais treneris Andris Riherts - aut.].

Kad ielaidāt pirmos vārtus un nonācāt zaudētājos, neiešāvās doma, ka "atkal kā vienmēr..."?
Nē, nē. Ja galvā šaujas tādas domas, tad laikam vispār nevajadzētu spēlēt futbolu. Šādās situācijās tomēr jāsavācas un kaut kā jāmēģina atgūt zaudēto, jāiesit savi goli un jāvinnē spēle.

Kas notika "Mettas" tehniskajā zonā [domāta abu komandu plūkšanās - aut.]?
Par to nerunāšu, bez komentāriem.

Tu pats arī tur piedalījies?
Tur visi piedalījās, tā ka bez komentāriem.

Pie 2:1 RFS trāpīja pa pārliktni. Cik grūti bija noturēt viņu uzbrukumu, tostarp tev kā aizsargam?
Viņi diezgan primitīvi spēlēja - nebija tur nekā īpaša. Viņi mēģināja spēlēt ar tālām piespēlēm. Kaut ko sanāca nolasīt, kaut ko nesanāca, bet galu galā varam sacīt, ka tikām galā ar viņu uzbrukumiem.

Lai gan Uldriķa pozīcija ir cita, tev kā aizsargam parocīgāk ir spēlēt pret tāda tipa uzbrucēju kā Koveļs vai Uldriķis?
Vieglāk tomēr spēlēt pret Uldriķi, jo Koveļs ir asāks un ātrāks nekā Uldriķis. Tā ka pret Koveļu ir grūtāk. Uldriķis tomēr ir tuvāks manai ķermeņa komplektācijai, tāpēc pret viņu ir vieglāk.

Ko runājāt pārtraukumā, it sevišķi ņemot vērā, ka nupat bija noticis tas konflikts?
Runājām, ka par to konfliktu vajag aizmirst, ka ir jāspēlē sava spēle, ka vajag nomierināties un ka jādara tas, ko darījām iepriekš.

No malas izskatās, ka jūsu leģionāri vairāk saspēlējas savā starpā, virpuļo, vērpj kombinācijas - tas tā dabiski sanāk?
Jā, domāju, ka dabiski. Nav tā, ka treniņos atsevišķi trenētos mēs un viņi [smaida]. Ja viņiem savā starpā izdodas laba saspēle, tad kāpēc nē? Galvenais, ka tas dod rezultātu.

Pēc nedēļas atkal spēlēsiet ar RFS, šoreiz jau kausa izcīņā. Būs vēl sarežģītāk, ņemot vērā, ka viņi noteikti alks revanšu?
Jā, domāju, būs vēl sarežģītāk. Gatavosimies cīņai un strādāsim, kā varam.