Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Cigaņika komandu ielozē vienā grupā ar Lesteru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Cigaņika komandu ielozē vienā grupā ar Lesteru
Andrejs Cigaņiks. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Šodien notikusi UEFA Eiropas līgas grupu turnīra izloze, un Latvijas izlases futbolista Andreja Cigaņika pārstāvētā Ukrainas komanda Luhanskas “Zorya” ielozēta G apakšgrupā. Slavenākā pretiniece ir “Leicester City”.

G apakšgrupā no pirmā groza tika ielozēta Portugāles trešā spēcīgākā komanda “Braga”. Protams, to galvenokārt pārstāv Portugāles un Brazīlijas spēlētāji, bet ir arī viens spānis - šogad no “Barcelona” nopirkais uzbrucējs Abels Ruiss. Interesanti, ka “Braga” un “Zorya” satikās 2018./19. gada Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, un Ukrainas komanda bija pārāka, pateicoties izbraukuma vārtu likumam - 2:2 viesos un 1:1 mājās. Tā bijusi vienīgā reize pēdējo piecu gadu laikā, kad “Braga” nav spēlējusi grupu turnīrā.

No otrā groza tika ielozēta Anglijas Premjerlīgu pārstāvošā “Leictester City”, kas 2016. gadā šokējoši kļuva par čempioni, bet pagājušo sezonu pabeidza piektajā vietā. Komandas lielākā zvaigzne ir bombardējošais uzbrucējs Džeimijs Vārdijs, kurš jauno sezonu sācis izcilā formā - trīs Premjerlīgas mačos pieci vārti. No trešā groza G apakšgrupā iekļuva Atēnu AEK, Grieķijas trešā spēcīgākā komanda. AEK 2018./19. gada sezonā spēlēja Čempionu līgā, bet tagad kvalifikācijas izšķirošajā mačā ar 2:1 pieveica vācu “Wolfsburg”.

Andreja Cigaņika pārstāvētā Luhanskas “Zorya” dalību Eiropas līgas grupu turnīrā nopelnīja, finišējot Ukrainas čempionāta trešajā vietā - aiz Doņeckas “Shakhtar” un Kijevas “Dynamo”.

Jāpiezīmē, ka “Riga” pāridarītāja kvalifikācijas trešajā kārtā Glāzgovas “Celtic” tika ielozēta vienā apakšgrupā ar “AC Milan”, “Lille” un Prāgas “Sparta”. Tiesa, “Celtic” bija pirmā groza komanda, pateicoties lielajai Eiropas pieredzei.

Pirms izlozes par UEFA Eiropas līgas pagājušās sezonas labāko spēlētāju tika nosaukts finālistes Milānas “Inter” beļģu uzbrucējs Romelu Lukaku, kurš turnīra ietvaros sešās spēlēs guva septiņus vārtus. Lukaku ar precīziem sitieniem izcēlās visos mačos.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-02 16:33, pirms 4 gadiem
Redz pirmaja groza, bet neveiksmiga izloze ( Celtic)

     [+] [-]

, 2020-10-02 18:34, pirms 4 gadiem
Luhanskas Rītausma/ Skripnik vs Leicester City