Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts: "Cik var aiztikt Paharu? Neaiztieciet viņu!"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Riherts: "Cik var aiztikt Paharu? Neaiztieciet viņu!"
Andris Riherts
Foto: Māris Greidāns

Šodien dramatisma pilnā "SynotTip" futbola Virslīgas spēlē "Metta"/LU ar 3:1 visai negaidīti apspēlēja RFS. Mača laikā notika plūkšanās, pēc kuras galvenais tiesnesis Andris Treimanis padzina prom abu komandu galvenos trenerus. Piedāvājam Andra Riherta un Andreja Kaļiņina sacīto pēc spēles.

Andrejs Kaļiņins, RFS galvenais treneris: "Vēlos apsveikt pretinieku ar šo uzvaru. Tā bija absolūti pelnīta - viņi vairāk to vēlējās, jau no pirmās minūtes un it sevišķi pirmajā puslaikā. Viņi bija labāk noskaņojušies, labāk izskatījās divcīņās, otro bumbu savākšanā un absolūti pelnīti uzvarēja. Mēs šodien nebijām gatavi uzvarēt. Par to uzņemos pilnu atbildību - attiecībā par komponentiem, ko uzskatīju."

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Paldies spēlētājiem par labi aizvadītu spēli - viņi izdarīja visu, ko prasīju un arī to, ko neprasīju. Kaut kādā mirklī viņi bija ļoti patstāvīgi. Tas laikam arī izšķīra spēles likteni - laikam mēs bijām labākas personas viens pret otru nekā pretinieki. Tajā mirklī spēles lūzums arī notika. Manuprāt, rezultāts godīgs. Skaidrs, ka pretinieks gribēja mūs vinnēt, bet, kad ieraudzīju viņu sastāvu, nodomāju, vai tad tiešām viņi tik primitīvi gribēs mūs vinnēt. Viņi centās tā darīt. Bet skaidrs, ka tas bija plāni - pie pirmās kļūdas viss varēja apgriezties arī otrādi."

Kas notika pirmā puslaika beigās "Mettas" tehniskajā zonā?
Kaļiņins: "Nevēlos to komentēt."
Riherts: "Ko tu gribi lai es pasaku?"

Pasaki savu versiju, kas notika un kāpēc tas viss sākās!
Riherts: "Es biju savā zonā, pēc tam tiesnesis palūdza mani no tās aiziet."

Tu neko nedarīji?
Riherts: "Ko nozīmē - neko nedarīju? Stāvēju, piedalījos, daudz cilvēku bija. Emocijas tur visdrīzāk bija, vēl kaut kas bija."

Jautājums citā formā - vai jūs pelnīti tikāt padzīti no tehniskās zonas?
Kaļiņins: "Mani, domāju, padzina pelnīti. Ja formāli palūkoties uz noteikumiem, tad es nokļuvu pretinieka tehniskajā zonā un bija pamats tam, lai mani padzītu. Atvainojos par savu uzvedību gan tiesnešiem, gan skatītājiem, gan sava kluba vadībai. Tāda uzvedība neatkārtosies. Ceru."
Riherts: "Vai godīgi? Es taču neesmu tiesnesis! Ja tiesnesis bija, tātad viņš visu pieņēma kā vajag. Jūs taču zināt, kurš ir galvenais. Es taču tagad neiešu ar plakātu, ka bija negodīgi. Viņš pieņēma lēmumu. Skaidrs, ka negodīgi ir pret sevi atrasties ārpus tehniskās zonas. Tas ir negodīgi - pret sevi, pret savu komandu. Tas ir negodīgi."

Kā jūs vadījāt komandu pēc šī notikuma? Sākumā devāties aiz vārtiem, tad atkal citur - kāpēc mainījāt atrašanās vietu?
Kaļiņins: "Es pirmo reizi nonācu šādā situācijā, kad jāpamet tehniskā zona. Nezinu, kurp šādās situācijās jādodas. Stadionos abās pusēs ir tribīnes, tāpēc uzskatīju, ka nebūs problēmu, ja no tehniskās zonas aiziešu maliņā un vērošu spēli no šī punkta [aiz vārtiem - aut.]. Turklāt līdz puslaika pārtraukumam bija palikušas trīs minūtes un man pēc tam bija jādodas uz ģērbtuvēm. Otrajā puslaikā devos uz tribīnēm uz sektoru, kur bija mūsu līdzjutēji."
Riherts: "Kur virzīja, tur arī gāju. Pēc tam izvēlējos to vietu, no kurienes bija ērtāk redzēt laukumu. Mums ir brīvā tipa stadions - domāju, nebija nekādu pārkāpumu."

Par RFS primitīvo futbolu - vari precizēt?
Riherts: "Ar garām piespēlēm aiz muguras."

Kā izskatījās RFS sniegums no līdzjutēju pozīcijām?
Kaļiņins: "Šodien spēles struktūra raisīja daudz jautājumu. Mēs neplānojām spēlēt tikai ar garām piespēlēm. Šo aspektu precizēšu."

Piekrīti, ka spēlējāt primitīvi?
Kaļiņins: "Tā izskatījās."

Vēl viens sāpīgais jautājums. Pret "Babīti" un "Mettu", kurām daudzi prognozēja apakšējās vietas, jums iegūts viens punkts. Kā tu summāri novērtētu komandas sniegumu un arī rezultātus šajās spēlēs?
Kaļiņins: "Manā skatījumā šis divas spēles bija absolūti dažādas. Pret "Babīti" visu spēli dominējām un kontrolējām cīņas gaitu, savukārt šodien gan laidām cauri pretinieka uzbrukumus, gan arī pretinieks kontrolēja bumbu, uzvarēja divcīņās un absolūti pelnīti uzvarēja - uzsveru to. Tā ka tās bija divas pilnīgi dažādas spēles. Protams, mēs plānojām iegūt nedaudz vairāk punktu šajās spēlēs, taču plāni nesakrita ar realitāti."

Savukārt jums visas līdzšinējās trīs spēles bija līdzīgas, vai tomēr šī kvalitātes ziņā bija labākā no tām?
Riherts: "Rezultāta ziņā šī bija labākā, bet kvalitātes ziņā visas trīs spēles lielākoties bija līdzīgas. Iepriekš pietrūka gūto vārtu - sevišķi pirmajā spēlē [pret "Ventspili" viesos - aut.]. Otrajā bija 0:4 [beigās 2:4 - aut.], tas raksturs parādījās, bet spēles beigās. Kvalitātes pietrūka izšķirošos momentos. "Spartaks" kā sita, tā gols. Šodien viņi arī, pirmo puslaiku paskatījos, ļoti labi izskatās ["Spartaks" uzvarēja puslaiku pret "Riga" ar 1:0, bet visu maču ar 2:0 - aut.]. "Spartaka" pirmā spēle [1:2 pret RFS - aut.] bija maldīga, kaut gan arī toreiz pirmajā puslaikā viņi man ļoti patika. Spēlētājiem arī teicu, ka "Spartaks" ir ļoti bīstama komanda un ar individuāli ļoti spēcīgiem spēlētājiem - sevišķi pēdējā trešdaļā [domāts pretinieka aizsardzības zonā - aut.]."

Kāpēc Mijazaki šoreiz nebija pieteikumā?
Riherts: "Mijazaki nebija gatavs šai spēlei. Nedaudz aizmugurējais muskulis traucēja. Ja izlaistu viņu laukumā, tas muskulis pēc tam traucētu ilgāku laiku. Skatāmies, lai šī trauma nav ilgtermiņā, bet īstermiņā."

Vai šis sākumsastāvs pilnībā apmierināja un Mijazaki pēc tam būs grūtāk atgriezties?
Riherts: "Spēle pēc nedēļas. Skaidrs, ka visi būs atpūtušies un tiksim skaidrībā, kas būs ar DK [Disciplinārlietu komisijas - aut.] lēmumiem - tad domāsim, kas būs tālāk. Galva sāpēs tāpat."

RFS pie 1:2 iespieda jūs savā zonā - tas bija jūsu plāns nosēsties un noturēt rezultātu vai RFS to panāca ar savām prasmēm?
Riherts: "Ja izvēlas vienu taktiku, tad kādu pretindi vajag dabūt. Mums bija lieliski momenti, kad varējām doties pretuzbrukumos. Kā jau teicu, tajā mirklī komanda bija ļoti patstāvīga - tas lēmums, kas no viņu puses nāca, apmierināja, jo viņi kontrolēja situāciju un zināja, kā to labāk izmantot. No malas varam bīdīt daudz ko, bet laukumā viss notiek citādi."

Kāpēc pamatsastāvā Šadčins, nevis Uldriķis?
Kaļiņins: "Tāds bija spēles plāns. Uldriķis parāda, ka, nākot uz maiņu, viņš ir efektīvāks nekā ejot pamatsastāvā - tas arī [U] izlasē redzams, gan arī klubā ziemas pārtraukuma laikā, gan arī čempionāta sākums to ir parādījis. Pagaidām plānojam viņu izmantot šādi."

Par maiņām - kāpēc nomainīji abu flangu spēlētājus Savaļnieku un Šadčinu? Vai maiņas sevi attaisnoja?
Kaļiņins: "Vēlējāmies pastiprināt flangus. Višņakovs laukuma centrā zināmā mērā bija eksperiments un otrajā puslaikā ar viņu vēlējāmies pastiprināt flangu [Višņakovs cīņas gaitā atgriezās sev ierastajā pozīcijā - aut.]. Kopumā abu maiņu mērķis bija flangu pastiprināšana."

Pēc nedēļas kausa izcīņā jums jātiekas atkal. Vai sastāvā būs lielas izmaiņas? Vai Renārs Rode beidzot tiks pie iespējas?
Kaļiņins: "Lielas izmaiņas laikam nebūs, bet kaut kādas izmaiņas 100% būs."

Šodien kaut kādā mērā pie zaudējuma nevaino arī spēlētājus? Neplāno nomainīt tos, kas šodien spēlēja vājāk?
Kaļiņins: "Kardinālus lēmumus varēšu pieņemt tikai pēc video apskatīšanās. Šobrīd neesmu gatavs atbildēt."

Pirms izlašu pauzes teici, ka ne visi leģionāri attaisno uz sevi liktās cerības, bet šodien spēlēja visi, atskaitot savainoto Takumi. Kaut gan šai pauzē nebiji ar komandu, vai var teikt, ka leģionāri pierādīja, ka pelnījuši turpināt spēlēt pamatsastāvā?
Riherts: "Jūs redzējāt, ka ne visi savu potenciālu parādīja. Tas pats Adamu Abdullāhi - domāju, viņam šodien bija jāgūst vārti. Skaidrs, ka viņš turēja spriedzē visu pretinieku aizsardzības līniju. Ja skatāmies uz citiem, vajadzīgs laiks, uzticība, lai viņi atvērtos. Ja viņi ir mūsu komandā, tieši šādas zāles vislabāk ārstē."

Vai ir skaidrība, vai tu paliec Latvijas izlasē?
Riherts: "Skaidrība? Treneris taču atkāpās!"

Asistenti vismaz oficiāli savu amatu nav zaudējuši.
Riherts: "Viņiem vēstule jāraksta [smaida]? Treneris atnāca ar savu štābu un tad acīmredzot viņš iet projām. Neesmu dzirdējis, ka jāraksta kaut kāda vēstule."

Kāds pašam ir viedoklis vai nostāja par to, kas notika izlasē un par Mariana atkāpšanos?
Riherts: "Domāju, tā vispār nav mana kompetence. Atbildība jānes visiem, ieskaitot Agri Suveizdu [žurnālists, kurš uzdeva šo jautājumu - aut.]. Ja tā ir mūsu kopējā izlase, mums visiem jānes atbildība par viena otra veida rezultātu. Galvenais treneris Marians Pahars, cik saprotu, sniegs plašāku interviju un, domāju, ka viņš visu izstāstīs. Man stāstīt - tas būtu ne korekti, ne pareizi un man vispār vēlēšanās nav."

Kāpēc spēlē pret Gruziju neuzlaidāt vairāk rezervistus laukumā?
Riherts: "Viņš neklausās [smaida; replika veltīta jautājuma uzdevējam, šoreiz citam - aut.]."

Jūs tomēr esat treneru štābā un noteikti dzirdējāt, kāpēc šāds lēmums bija.
Riherts: "Es taču varu izlaist sevi ārā [smaida]. Nevaru komentēt ne trenera lēmumus, ne spēlētājus izlaist - būsim godīgi. Tas tāpat kā Uģis Bisenieks [meistarkomandas padomes loceklis, kurš atradās preses konferences telpā - aut.], kurš principā ir augstāk stāvošs cilvēks [kluba] hierarhijā, visdrīzāk nekomentētu manas darbības. Skaidrs, ka nepatīkams zaudējums un attiecīgi ir pieņemti lēmumi. Latvijas izlases mums ir viena - mums tā ir jāmīl un jāciena, un jāstrādā, lai viss būtu kārtībā. Novēlu to mums visiem darīt."

Tbilisi spēlēja arī divi tavi spēlētāji. Kā tu komentēsi to, kas notika tur?
Kaļiņins: "Varu nokomentēt tikai savu spēlētāju darbības. Solovjovs, manuprāt, nospēlēja ļoti augstā līmenī un pierādīja, ka ir pelnījis izsaukumu uz izlasi, ka ir pelnījis spēlēt pamatsastāvā. Aleksejs Višņakovs nospēlēja savā līmenī - iespējams, no viņa gaidīja mazliet vairāk, taču viņš nospēlēja savā līmenī. Izlases rezultātus nekomentēšu."

Solovjovu ļoti reklamējāt izlases trenerim? Kāpēc izvēlējās tieši viņu?
Kaļiņins: "Es viņu nereklamēju, bet, kad man pajautāja, es viņu rekomendēju. Arī pēc mača ar "Babīti" preses konferencē teicu, ka viņam ir visas kvalitātes, lai spēlētu izlasē. Katrā ziņā kā minimums viņš var būt izlases kandidāts grūtā brīdī, kad izlasē ir traumētie. Šobrīd nešaubos par viņa profesionalitāti un patriotismu."

Par Solovjovu runājot, vai piekrīti tam, ko bija tvītojis Ģirts Mihelsons?
Riherts: "Uģi [vēršas pie Bisenieka - aut.], atbildi cilvēkam! Trešo, ceturto, piekto reizi tu man prasi atbildēt uz jautājumiem, uz kuriem jāatbild citiem cilvēkiem. Agri!"

Jautāju, vai tev kā izlases treneru štāba cilvēkam ir tāda pati nostāja - vai tu uzskati, ka pļēguram un narkomānam nav jābūt izlasē?
Riherts: "Nu tad formulē to jautājumu tā, lai man nav jāvēršas pie Uģa! Citādi viņš man arī teiks: "Ko tu tur runā?" Tātad vēl vienu reizi - es nesapratu."

Vai tev ir tāds pats viedoklis kā Ģirtam Mihelsonam sociālajos tīklos par Solovjovu? Par to, ka pļēguram un narkomānam nav jābūt izlasē, jo tas ir mugurkaula trūkums? Vai tu domā tāpat?
Riherts: "Ja es domātu tāpat, tad es visdrīzāk sēdētu mājās un piedalītos Ģirta tvītos. Par ko tu runā? Pirmkārt, tu tagad uzdod tādu jautājumu, ka, cik saprotu, tev ir vēlēšanās, lai nākotnē būtu 0:10. Tu visu laiku uzdod kaut kādus jautājumus. Ejiet pie Ģirta Mihelsona, paprasiet viņam jautājumu un iegūstiet atbildes! Tāpat kā viens no maniem virsvadītājiem Uģis, kurš tagad mani kontrolē, lai nepasaku kaut ko ne tā. Tāpat arī šeit - te bija galvenā trenera lēmums un, ja es taisos neticēt savam galvenajam trenerim, tad mums vispār laikam nekas nesanāks dzīvē. Vai ne? Tāpat šeit - Ģirts ir cilvēks pilnā briedumā, ar ģimeni, ar savām atbildībām un noteikti ar emocijām un patriotisma jūtām. Viņam ir visas tiesības izteikt komentārus un atbildēt par tiem. Pietiekami skaidri?"

Aptuveni jā. Varēji atbildēt ar vienkāršu "nē".
Riherts "Pēc tādiem jautājumiem nevar atbildēt ar diviem burtiem un garumzīmi. Tas nav iespējams."

Kā notika pēc spēles - vai Pahars uzreiz pēc spēles nepateica, ka atkāpjas? Nākamajā dienā piezvanīja un pateica pārējiem treneriem, ka pieņēmis citu lēmumu?
Riherts: "Domāju, ka tur viss bija skaidrs. Viņš atlidoja uz šejieni un te lēmums tika paziņots oficiāli. Bet jau tur [Gruzijā - aut.] viņš skaidri un gaiši pateica savu lēmumu. Varat izlasīt, ka viņš teica, ka LFF jāmeklē jauns treneris. Visdrīzāk. Tā arī notika. Nav jēgas tur vispār diskutēt - gribēja negribēja. Viņš pieņēma lēmumu, un tas arī tika publiskots. Lai tas oficiāli būtu, viņš atlidoja šeit. Lai nav pēc tam 50-70 baumu, tvīti un vēl nezin kas. Beidziet aiztikt to treneri! Viņš sen jau ir atlaists. Tad, kad mums reāli jābrauc ar izlasi uz spēlēm... šeit man prieks, ka ir tik daudz žurnālistu. Ikdienā ir kāds profesionāls žurnālists futbolā?"

Neviena [šobrīd Latvijā nav neviena žurnālista, kurš tikai ar futbola žurnālistiku pelnītu sev iztiku - aut.].
Riherts: "Neviena nav! Neviena profesionāla futbola žurnālista! Čaļi, par ko mēs runājam? Labi vēl, ka 0:5! Profesionalitātes mums trūkst kaut kādos virzienos. Līdz ar to arī saku - tā ir mūsu atbildība. Izlase ir visu mūsu atbildība. Un galvenais treneris - neaiztieciet viņu! Cik viņu var aiztikt? Viņš izdarīja visu, kas bija viņa spēkos, mūsu spēkos - ceru, ka mēs [acīmredzot domāti izlases trenera asistenti - aut.] arī esam visu izdarījuši. Jācer, ka nākotnē izlasei būs labāki laiki. Varu novēlēt vienīgi atbalstu - gan spēlētājiem, kuri spēlēs, gan treneriem, kuri strādās. Lai kā klātos, mums jālepojas ar savu izlasi. Jālepojas jebkurā mirklī! Tāpat kā FS "Metta" audzēkņiem ir jālepojas ar savu galveno komandu - vienalga, kurā vietā tā atrodas, vienalga, kurā brīdī un kādā emocionālā stāvoklī tā ir."

 +14 [+] [-]

, 2017-04-02 22:58, pirms 7 gadiem
Grūti man šajā gadījumā neizjust nepatiku pret Riherta attieksmi. Saprotu, ka var negribēt apspriest šo konfliktu presenē. Kuram gan patiktu!? Bet tādā gadījumā var vismaz dot normālas, profesionālas atbildes, lai tiktu garām šiem jautājumiem. Nav viņam pamata uzvesties tik spītīgi, atbildēt kaut kāda 12-gadīgā līmenī, kurš pieķerts darot nedarbus, un raidīt kaut kādas negācijas žurnālistu virzienā.

Tas, manuprāt, ir sakāms it īpaši, ja viņš bija tas, kurš pilnībā nevajadzīgā manierē šo visu konfliktu izraisīja.

Video viss skaidri redzams:
https://twitter.com/LamarMatic/stat...

     [+] [-]

, 2017-04-02 23:13, pirms 7 gadiem
dīvaini jautājumi, tiešām neprofesionāli .. saprotu Rihertu

 +10 [+] [-]

, 2017-04-02 23:16, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: dīvaini jautājumi, tiešām neprofesionāli .. saprotu Rihertu
Skatoties uz Suveizdu purnu un klausoties viņa tupos jautājumus, gan jau tāda attieksme arī pamazām veidojās..
bet nu man jau šķiet ka Riherts nez ko sadomājies no sevis, Latvijas Mouriņjū...

  +3 [+] [-]

, 2017-04-02 23:18, pirms 7 gadiem
Vienmēr esmu teicis, kādi jautājumi, tādas atbildes

  +9 [+] [-]

, 2017-04-02 23:20, pirms 7 gadiem
BET NU ŠĪ IR VNK BOMBA!

labākie pēcspēles komentāri kādus esmu dzirdējis!

https://youtu.be/PDGjwME3F2Y?t=1m14s

nez kuro reizi klausos, un garlaicīgi vnk nepaliek !

  +2 [+] [-]

, 2017-04-02 23:37, pirms 7 gadiem
Rihters var iet ieskrieties, atradies pasaules naba. Asumi spēlē arī sākās, pēc tā ,ka bumbu negribēja dot un pēctam pagrūda RFS spēlētāju. Gailis !

  +3 [+] [-]

, 2017-04-02 23:39, pirms 7 gadiem
Pahars jau viņam darbu izkārtoja, ko citu viņš lai saka

  +4 [+] [-]

, 2017-04-02 23:45, pirms 7 gadiem
Abi Mettas līderi ir atsaldēti,bet nu ieraudzīt tuvumā Sjū seju un noturēties un neiesist-par to visa cieņa Rihertam

  +4 [+] [-]

, 2017-04-03 00:15, pirms 7 gadiem
Kaut kāda lecīga intervija sanāca. Manuprāt, neprofesionāli.

  +6 [+] [-]

, 2017-04-03 00:49, pirms 7 gadiem
Drausmas, Riherts ir vājš treneris, kurš visus šos gadus nav spējis ar Mettu iekļūt Virslīgas vidusslānī, nepelnīti viņš tiek izlasē par treneri un tagad preses konferencē vēl tēlo kaut kādu kruto Latvijas Mourinju un mēģina LV izlases atbildību novelt uz žurnālistiem. Normālā klubā sen jau būtu atlaists, bet te atbild uz jautājumiem tā it kā žurnālisti viņam varētu pienest ūdeni..

     [+] [-]

, 2017-04-03 00:52, pirms 7 gadiem
[quote reinis2408]
Grūti man šajā gadījumā neizjust nepatiku pret Riherta attieksmi. Saprotu, ka var negribēt apspriest šo konfliktu presenē. Kuram gan patiktu!? Bet tādā gadījumā var vismaz dot normālas, profesionālas atbildes, lai tiktu garām šiem jautājumiem. Nav viņam pamata uzvesties tik spītīgi, atbildēt kaut kāda 12-gadīgā līmenī, kurš pieķerts darot nedarbus, un raidīt kaut kādas negācijas žurnālistu virzienā.

Tas, manuprāt, ir sakāms it īpaši, ja viņš bija tas, kurš pilnībā nevajadzīgā manierē šo visu konfliktu izraisīja.

Video viss skaidri redzams:
https://twitter.com/LamarMatic/stat...
Pateicos par video.Bet Man liekas saja visa epizode visagresivak noreageja Gatis Kalnins ar stikla acim-pilnigs neadekvats.(protams tango dejo divata abi treneri labi)Nja epizode sakas no Riherta meginajuma pavilkt laiku

  -4 [+] [-]

, 2017-04-03 01:15, pirms 7 gadiem
Smirds tā Virslīga, smird. Gaidiet skatītājus ar maisu, būs pārpildītas tribīnes. Vemt gribas- ne federācijas, ne izlases, ne stadionu, ne kultūras, ne sakarīgu futbola žurnālistu, ar dažiem izņēmumiem. Visādi rihertiņi un suveizdas - vieni par otriem labāki. Veeeee...

  +3 [+] [-]

, 2017-04-03 08:42, pirms 7 gadiem
Augstprātība un iedomība pilnīgi plūst no Riherta aumaļām.Pirmkārt,žurnālisti dara savu darbu un ne jau Rihertam spriest ,vai jautājumi ir profesionāli ,vai nē.Lai cik brīžam jautājumi būtu nekorekti,šajā brīdī Riherts ir publiska persona un viņam ir jāatbild par saviem vārdiem .Viņa atbildēs es redzu drīzāk vēlmi žurnālistu pazemot.Nevēlies atbildēt uz jautājumu,tam ir pietiekoši delikāta atbilde:"Bez komentāriem" un viss,nevis izplūst daiļrunībā ar vienu mērķi,nolikt žurnālistu "pie vietas".Ceru,ka LFF disciplinārā komisija ievēros sacensību reglamentā rakstīto un pēc nopelniem novērtēs šo treneru rīcību.

     [+] [-]

, 2017-04-03 08:43, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Smirds tā Virslīga, smird. Gaidiet skatītājus ar maisu, būs pārpildītas tribīnes. Vemt gribas- ne federācijas, ne izlases, ne stadionu, ne kultūras, ne sakarīgu futbola žurnālistu, ar dažiem izņēmumiem. Visādi rihertiņi un suveizdas - vieni par otriem labāki. Veeeee...
un visam priekšā tu, smirdīgais karognesējs

  +4 [+] [-]

, 2017-04-03 09:05, pirms 7 gadiem
BayernM rakstīja: Skatoties uz Suveizdu purnu un klausoties viņa tupos jautājumus, gan jau tāda attieksme arī pamazām veidojās..
bet nu man jau šķiet ka Riherts nez ko sadomājies no sevis, Latvijas Mouriņjū...
Žurnālista profesija prasa uzdot nepatīkamus jautājumus
Rihertam jānomierinās un tad arī preses konference izdosies konstruktīvāka. Suveizda dara savu darbu un dara labi
Un apsaukāt žurnālistu, aizskarot viņa izskatu, ir nožēlojami

     [+] [-]

, 2017-04-03 09:08, pirms 7 gadiem
ThePower rakstīja: Drausmas, Riherts ir vājš treneris, kurš visus šos gadus nav spējis ar Mettu iekļūt Virslīgas vidusslānī, nepelnīti viņš tiek izlasē par treneri un tagad preses konferencē vēl tēlo kaut kādu kruto Latvijas Mourinju un mēģina LV izlases atbildību novelt uz žurnālistiem. Normālā klubā sen jau būtu atlaists, bet te atbild uz jautājumiem tā it kā žurnālisti viņam varētu pienest ūdeni..
Riherts ir futbolā ar visu sirdi, tāpēc arī emocijas smeļas pāri malām
Bet ieteiktu tomēr uz visu skatīties plašāk un neaizdegties par katru sīkumu!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-03 09:11, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Augstprātība un iedomība pilnīgi plūst no Riherta aumaļām.Pirmkārt,žurnālisti dara savu darbu un ne jau Rihertam spriest ,vai jautājumi ir profesionāli ,vai nē.Lai cik brīžam jautājumi būtu nekorekti,šajā brīdī Riherts ir publiska persona un viņam ir jāatbild par saviem vārdiem .Viņa atbildēs es redzu drīzāk vēlmi žurnālistu pazemot.Nevēlies atbildēt uz jautājumu,tam ir pietiekoši delikāta atbilde:"Bez komentāriem" un viss,nevis izplūst daiļrunībā ar vienu mērķi,nolikt žurnālistu "pie vietas".Ceru,ka LFF disciplinārā komisija ievēros sacensību reglamentā rakstīto un pēc nopelniem novērtēs šo treneru rīcību.
Nu nebūs tas korekti, ja Riherts kā tuvu stāvoša persona presē sāks vērtēt Mihelsona vārdus vai Pahara darbus.

Prasta žurnālista darbs ir provocēt un meklēt sensācijas, taču jārēķinās, ka regulāri provocējot var saņemt arī nepatīkamas atbildes.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-03 09:36, pirms 7 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Nu nebūs tas korekti, ja Riherts kā tuvu stāvoša persona presē sāks vērtēt Mihelsona vārdus vai Pahara darbus.

Prasta žurnālista darbs ir provocēt un meklēt sensācijas, taču jārēķinās, ka regulāri provocējot var saņemt arī nepatīkamas atbildes.
Ko nozīmē provocēt? Provocēja Riherts spēles laikā, kad atņēma RFS bumbu un grūda prom pretinieku spelētāju..

Žurnālisti darīja savu darbu.. Sen jau šie paši žurnālisti objektīvi varētu jautāt Rihertam, cik ilgi viņš var strādāt Mettā, kura gadu no gada nespēj pietiekami progresēt un spēlē vāji.
Te bija vienkārši jautājumi, kuros nebija iemesls Rihertam mēģināt nolikt žurnālistus par viņu profesionalitāti utml.

     [+] [-]

, 2017-04-03 10:02, pirms 7 gadiem
Man liekas, ka veidojas kārtīgs Rīgas derbiju pāris.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-03 10:18, pirms 7 gadiem
Vētra ūdens glāzē.
Nezinu cik labs specs kātreneris ir Riherts, bet viņš par savu komandu un futbolu pārdzīvo ar sirdi un dvēseli.
Nepiekrītu gan viņa teiktajam, ka mums jālepojas par Latvijas komandu. Tur nav par ko lepoties un pārdzīvot! Latvijas čempionāts sācies intriģējoši, bet šis mini čempionāts ar 8 komandām , stulbo kalendāru savā ziņā ir arī spogulis Latvijas futbolam! Un komandu sastāvi? Maz, maz, katastrofāli maz latviešu futbolistu! Lielākā valsts daļa turklāt nav pārstāvēta virslīgā!To reti kurš grib redzēt, par to nerunā, tas nav politkorekti. Latvijā jau par daudziem jautājumiem nemēdz atklāti runāt! Un kamēr nebūs atklāta saruna , kā situāciju uzlabot, tad viss turpināsies kā līdz šim. Gan šis pseidovalsts čempionāts, kas vairāk atgādina kādas guberņas čempi ar nedaudziem latviešu futbolistiem, gan ši dīvainā izlase, kur darba valoda nav latviešu valoda.

  +4 [+] [-]

, 2017-04-03 10:28, pirms 7 gadiem
Es saprotu, ka var žurnālistu jautājumi un cilvēku stulbums kopumā vienkārši tracināt un vest no rāmjiem ārā, bet... nu Riherta kunga gadījumā tur skaidri redzams, ka, kā es noskatos kādu preses konferenci ar viņa dalību, viņš šādu agresīvu pozīciju jau uzreiz ieņēmis. Nevienam pat neko jautāt nevajag, lai būtu skaidrs, ka Riherts atkal nervu zāles nav iedzēris.

Pamats tādai arogancei ir kāds?
Tas, ka esi Metta/LU galvenais treneris, kurš ar organizāciju saaudzis tik ļoti, ka no Mettas biroja iznesīs tikai ar kājām pa priekšu koka uzvalkā??? Neatkarīgi no tā, cik profesionāls esi kā treneris????
Kaut kāds superstāra sindroms, jeb stāsta turpinājums par to, kā tas nākas, ka Federers ar Gulbi var sēdēt vienā lidmašīnā, Federers ar kausu - ekonomiskajā klasē, Gulbis ap pliku dupsi - biznesa klasē.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-03 12:40, pirms 7 gadiem
Riherts ir stulbs, normāli jautājumi. Intervetajs van vainigs ka Andritim kads brivi runat aizliedzis - tada ari ir lv izlases probleema, robotisms un nekada autentiskuma. ka dzivo ta spelee.

  +5 [+] [-]

, 2017-04-03 13:10, pirms 7 gadiem
Riherts īsts demagogs. No vienas puses saka, ka Pahars viens ne par ko nav atbildīgs, jo atbildīgi ir pat sprota žurnālisti par spēles rezultātu (interesanti uzzināt, kā viņi ir atbildīgi). No otras puses saka, ka nevar komentēt galvenā trenera lēmumus par spēlētāju izmantošanu pārbaudes spēlē. Tātad ir situācijas, kad Pahars tomēr ir vienīgais atbildīgais. Bet vispārīgi skatoties, Riherts nav vienīgais jēlais tukšu salmu kūlējs Latvijas sportā. Pie mums tas ir raksturīgi, kad pieauguši cilvēki nespēj konkrēti atbildēt uz normāliem jautājumiem, bet, kā tādas ģimnāzistes, cenšas atrunāties, ka tā nav viņu atbildība, neesot tiesību komentēt un vēl sazin ko murgo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-04-03 15:47, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Vētra ūdens glāzē.
Nezinu cik labs specs kātreneris ir Riherts, bet viņš par savu komandu un futbolu pārdzīvo ar sirdi un dvēseli.
Nepiekrītu gan viņa teiktajam, ka mums jālepojas par Latvijas komandu. Tur nav par ko lepoties un pārdzīvot! Latvijas čempionāts sācies intriģējoši, bet šis mini čempionāts ar 8 komandām , stulbo kalendāru savā ziņā ir arī spogulis Latvijas futbolam! Un komandu sastāvi? Maz, maz, katastrofāli maz latviešu futbolistu! Lielākā valsts daļa turklāt nav pārstāvēta virslīgā!To reti kurš grib redzēt, par to nerunā, tas nav politkorekti. Latvijā jau par daudziem jautājumiem nemēdz atklāti runāt! Un kamēr nebūs atklāta saruna , kā situāciju uzlabot, tad viss turpināsies kā līdz šim. Gan šis pseidovalsts čempionāts, kas vairāk atgādina kādas guberņas čempi ar nedaudziem latviešu futbolistiem, gan ši dīvainā izlase, kur darba valoda nav latviešu valoda.
Cien. Jāni Derum (ja tas it Tavs īstais vārds) - kurā futbola klubā Tu darbojies (kā futbolists, treneris, brīvprātīgais, administrators vai ...)?

  -1 [+] [-]

, 2017-04-03 16:59, pirms 7 gadiem
Metta - lauķu bars, riherts, kalniņš, mihelsons, šitie sevi pozicionē kā baisos patriotus. pa km blakām nestāvētu

  +2 [+] [-]

, 2017-04-03 17:57, pirms 7 gadiem
Lai trenētos pie Riherta?Švaks treneris ar lielummāniju.Laikam ar daiļrunību māk pierunāt vecākus lai sūta bērnus pie viņa trenēties.Bet no futbola sajēgas maz,ja jau viņa vadītā komanda vienmēr beigās.Un tāds vēl izlasē asistents.Tad ko gaidāt no komandas kur tāds treneris.Žēl ka tā Meta sabojās dažus bērnus ja neaizies pie citiem treneriem.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-03 17:59, pirms 7 gadiem
pēc vinnes sakāpa galvā, a tā kopumā vnk psycho

     [+] [-]

, 2017-04-03 18:45, pirms 7 gadiem
"Atbildība jānes visiem, ieskaitot Agri Suveizdu " <-- SC komentētāji šo teica jau sen!

     [+] [-]

, 2017-04-03 21:22, pirms 7 gadiem
Nu tā kaitina tas Riherts! Tik pretīgi izprovocēt konfliktu un neprofesionāli atbildet uz elementāriem jautājumiem! Viņš un visa Metta lkm tiešām domā, ka bez viņiem futbols lavijā nākotnē nogrimtu līdz pat Andoras līmenim!
Par Babīti, par mettu 1. līgā!!

     [+] [-]

, 2017-04-04 11:40, pirms 7 gadiem
Jau iepriekš teicu, ka Rihteram jāgriežas pie speciālista. Ja Paharis ir demisionējis, tad šis LVfutb. paliek?? Mettta ir savā vietā - pārspēļu zonā.

     [+] [-]

, 2017-04-04 11:46, pirms 7 gadiem
ThePower rakstīja: Ko nozīmē provocēt? Provocēja Riherts spēles laikā, kad atņēma RFS bumbu un grūda prom pretinieku spelētāju..
Provocēt nozīmē - piemēram, ja slimajam novelk trakokreklu, tad tas to sajutis sāks mētāties ar rokām un grābstīties pa bumbām!