Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Tarasovs un "KuPS" nesasniedz UEFA Eiropas līgas grupu turnīru

Ints Megnis
Ints Megnis

Tarasovs un "KuPS" nesasniedz UEFA Eiropas līgas grupu turnīru
Igors Tarasovs. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas futbolistam Igoram Tarasovam un viņa pārstāvētajai Somijas čempionei "KuPS" ceturtdien neizdevās sasniegt UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, kvalifikācijas "play-off" kārtas spēlē viesos ar 1:3 (0:2) piekāpjoties "Cluj" komandai no Rumānijas.

Tarasovs laukumā devās savas komandas pamatsastāvā un nospēlēja visas 90 minūtes.

Rezultātu jau piektajā minūtē atklāja venecuēlietis Mario Rondons. Pirmā puslaika beigās rumāņu pārsvaru dubultoja horvāts Gabriels Debeļuhs, bet otrajā puslaikā 3:0 panāca Rondons. Kompensācijas laikā vienus vārtus Somijas vienībai atguva Aniekpeno Udo, tomēr tas neko vairs nemainīja. Līdz ar to "KuPS" Eirokausu sezona noslēgusies, bet "Cluj" spēlēs Eiropas līgas grupu turnīrā.

Kā zināms, pirms nedēļas iepriekšējā kārtā Tarasovs izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet "KuPS” ar 2:0 pārspēja Lietuvas "Sūduva” ar Valēriju Šabalu un Gļebu Kļuškinu.

Eirokausu sezonu turpinās vēl tikai viena Latvijas futbolista pārstāvētajai komandai - UEFA Eiropas līgas grupu turnīram kvalificējusies Ukrainas trešā spēcīgākā komanda "Zorya" ar Andreju Cigaņiku ierindā.

Kā zināms, Tarasovs nav iekļauts starp Latvijas futbola izlases kandidātiem pirms oktobrī paredzētajām spēlēm, jo viņa klubam paredzētas spēles nacionālajā čempionātā. Tomēr Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs neizslēdz iespēju, ka Tarasovs varētu tomēr vēl tikt izsaukts, ja nebūs pieejami citi balsta pussargi.

Neiespējamo misiju ceturtdien neizdevās paveikt Igaunijas vienībai Tallinas "Flora", kas "play-off" kārtas spēlē viesos ar 1:3 (0:2) piekāpās Zagrebas "Dinamo". Horvāti pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar 2:0, turpinājumā 65. minūtē Vlasijs Siņavskis samazināja deficītu līdz 1:2, bet neko vairāk viesiem panākt neizdevās. Līdz ar to "Ventspils" joprojām ir vienīgā Baltijas komanda, kas spēlējusi Eirokausu grupu turnīrā, tomēr pēdējos gados mūsu reģiona klubiem regulāri izdodas tikt līdz Eiropas līgas kvalifikācijas "play-off" kārtai.

Savukārt spēcīgu komandu maču Glāzgovā tiesāja Andris Treimanis - "Rangers" ar 2:1 (0:0) pārspēja Stambulas "Galatasaray" un arī kvalificējās grupu turnīram. Tāpat jāizceļ, ka grupu turnīrā iekļuva Īrijas vienība "Dundalk", kas, pateicoties veiksmīgai izlozei, "play-off" kārtā ar 3:1 (1:0) pieveica Fēru salu vienību "Klaksvik". Pirms tam Eiropas līgas kvalifikācijā "Dundalk" bija pieveikuši arī vienības no Andoras un Moldovas. UEFA rangā šobrīd Īrija ir vien 38. pozīcijā, atrodoties divas vietas virs Latvijas, kamēr Fēru salas atrodamas 47. vietā. Grupu turnīru sasniedza arī Glāzgovas "Celtic", kas pirms nedēļas svinēja grūtu uzvaru Rīgā. Šodien skoti ar 1:0 (0:0) Bosnijā un Hercegovinā pārspēja "Sarajevo".

  -1 [+] [-]

, 2020-10-02 00:32, pirms 4 gadiem
Tikmēr BBilan ar haļavas (un idiota cienīga handball) palīdzību tiek pie pendelēm pret vareno Rio Ave.

     [+] [-]

, 2020-10-02 00:39, pirms 4 gadiem
Neredzēju Floras spēli, bet izskatās, ka šie ļoti cienīgi nospēlējuši, jo kopējā sitienu attiecība ir 15:15, bet vārtu rāmī - pat 6:5 Floras labā.

     [+] [-]

, 2020-10-02 00:56, pirms 4 gadiem
Rio Avei bija 3 iespējas noslēgt pendeļu sēriju, nevienu neizmantoja un beigās Milan ar lielu izbīli un veiksmi tiek grupu turnīrā. Abu komandu vārtsargi neiesita 11 m sitienus. Abas komandas kopā realizēja pirmos 14 vienpadsmitniekus, bet pēc tam iesita tikai 3 no 10.

     [+] [-]

, 2020-10-02 01:54, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Rio Avei bija 3 iespējas noslēgt pendeļu sēriju, nevienu neizmantoja un beigās Milan ar lielu izbīli un veiksmi tiek grupu turnīrā. Abu komandu vārtsargi neiesita 11 m sitienus. Abas komandas kopā realizēja pirmos 14 vienpadsmitniekus, bet pēc tam iesita tikai 3 no 10.
Kaut kas tāds nebija sen redzēts, uzvarēt šovakar negribēja, un vārtusargs varēja tak vismaz durtajā bliezt cik jauda, tad rāmī točno būtu. #ekspertaviedoklis