Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" pēc panākuma Bukarestē, "Borussia" uzņems Marseļu

"Chelsea" pēc panākuma Bukarestē, "Borussia" uzņems Marseļu
"Chelsea" galvenais treneris Žuzē Mourinju
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Eiropas futbola laukumos turpināsies UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs. E grupā Londonas "Chelsea" centīsies tikt pie pirmajiem punktiem izbraukuma spēlē Bukarestē, savukārt F grupā Dortmundes "Borussia" bez galvenā trenera Jirgena Klopa uzņems Marseļas vienību "Olympique".

E grupa

E grupa, kurā sākotnēji viegla dzīve tika paredzēta Londonas "Chelsea", izvērtusies gana interesanta. Žuzē Mourinju vadītā komanda jau pirmajā mačā savā laukumā piekāpās Šveices "Basel" (1:2), tādējādi krietni sarežģījot uzdevumu iekļūt nākamajā ČL kārtā. Šodien pretī "Chelsea" stāsies Rumānijas čempionvienība "Steaua", kas pirmajā spēlē Gelzenkirhenē ar 0:3 piekāpās "Schalke 04".

Ar Rumānijas klubu "Chelsea" pēdējo reizi tikās aizvadītās sezonas Eiropas līgas izslēgšanas spēļu astotdaļfinālā. Toreiz spēle Bukarestē beidzās ar negaidītu 1:0 "Steaua" labā, bet Londonā "Chelsea" spēja uzvarēt ar 3:1 un triumfēt divu spēļu summā.

"Tas, ka mana komanda pagājušogad zaudēja Bukarestē, ir ieguvums," pirms mača saka "Chelsea" galvenais treneris. "Tā kā viņi tur ir zaudējuši, spēlētāji zina, ka spēle atkal būs smaga. "Steaua" joprojām ir tas pats treneris, un aizgājis ir tikai viens no līderiem, līdz ar to šī komanda ir palikusi ļoti līdzīga pagājušā gada variantam," sacīja Mourinju.

Vakara spēlē londoniešiem nevarēs palīdzēt savainotie Edens Azārs un Marko van Ginkels, bet uz Bukaresti nav devies Kevins de Bruine. "Tā bija mana izvēle," atklāja Mourinju. "Dažreiz es pieļauju kļūdas, bet vienmēr cenšos būt godīgs. Pateicu Huanam Matam, ka viņš rīt spēlēs, jo pēdējā laikā ir rādījis labu sniegumu, un līdzīgi ir arī ar de Bruini – viņš ir atstāts mājās, jo man nepatika viņa spēle pret "Swindon" un darbība treniņos."

Otrajā grupas spēlē Bāzelē vietējā komanda uzņems "Schalke 04". Pirmajās spēlēs abi klubi tika pie panākumiem un šodien labprāt turpinātu iesākto. Aizvadītajā nedēļas nogalē "Basel" un "Schalke 04" gan nospēlēja neizšķirti savos vietējos čempionātos, bet šodienas spēlē abas komandas noteikti centīsies tikt pie uzvaras.

"Favorīti ir "Basel"," pirms mača izteicās vācu kluba treneris Jenss Kellers. "Viņi uzvarēja pirmo maču pret "Chelsea", un šodien spēlēs mājās. Tomēr futbols ir neprognozējams. Nionā satiku "Basel" treneri Muratu Jakinu, un mēs pārrunājām komandu taktikas, līdz ar to nekādi pārsteigumi abām pusēm nav gaidāmi."

F grupa

Arī F grupas pirmās spēles radīja pamatīgu rezonansi. Pagājušās ČL sezonas finālists Dortmundes "Borussia" izbraukumā ar 1:2 piekāpās "Napoli", piedzīvojot pirmo zaudējumu sezonā. Mača gaitā uz tribīnēm tika izraidīts vācu kluba galvenais treneris Jirgens Klops, kurš arī šodien nevarēs piedalīties mājas spēlē pret "Marseille".

"Vienas spēles diskvalifikācija nav problēma. Hummelss gan šodien teica, ka viņam vienalga, vai es sēžu pirmajā vai 16.rindā, tomēr trenerim ir iespēja ietekmēt mača gaitu, atrodoties laukuma malā," sacīja Klops. Tai pat laikā Dortmundes galvenais treneris slavēja savu asistentu Zeļko Buvaču, kurš vadīs komandu šodienas cīņā: "Viņš ir labākais treneris, kādu pazīstu. Buvačam vienkārši nepatīk šovs, kas nāk līdzi futbola spēlēm, bet tāpēc komandā esmu es."

Dortmundes vienībai nevarēs palīdzēt vārtsargs Romāns Veidenfellers, savukārt "Marseille" spēlēs bez Andrē Pjēra Ziņaka, Žeremī Morela un Benuā Šeirū.

Otrajā grupas spēlē Londonas "Arsenal" spēkosies ar "Napoli". Pirmajās spēlēs abas komandas tika pie uzvarām (2:1), bet šovakar Londonā centīsies tikt pie otrā panākuma.

Spēles nozīmi neslēpa "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers: "Mums ir smaga grupa – visas četras komandas ir starp vadošajām savu valstu čempionātos. Šādās grupās mājas spēles ir īpaši nozīmīgas. Esam spējuši izcīnīt punktus izbraukumā, parādot, ka viesos spējam būt tikpat labi kā mājās."

Neapoles komandā zem jautājuma zīmes ir uzbrucēja Gonsalo Iguaina un aizsarga Raula Albiola dalība spēlē, bet "Arsenal" lazaretē aizņemtas ir sešas vietas – spēlē nepiedalīsies Teo Volkots, Santi Kasorla, Alekss Oksleids-Čemberlens, Abū Diabī, Lukašs Podoļskis un Jaja Sanogo.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Chelsea FC | Official Site for News, Tickets,...

     [+] [-]

, 2013-10-01 12:01, pirms 11 gadiem
Beidzot Mourinijo nacis pie prata,laizot Matu laukuma!

Napoli-Arsenal,pat nezinu par ko fanot,abas komandas spele bijushie Real spletaji,lai ir rezultativs neizshkirts!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-01 12:25, pirms 11 gadiem
Arsenals un Napoli buus saldais ediens

     [+] [-]

, 2013-10-01 13:46, pirms 11 gadiem
Modritis rakstīja: Beidzot Mourinijo nacis pie prata,laizot Matu laukuma!

Napoli-Arsenal,pat nezinu par ko fanot,abas komandas spele bijushie Real spletaji,lai ir rezultativs neizshkirts!
"...Mourinijo nacis pie prata,laizot Matu laukuma!..."

  -1 [+] [-]

, 2013-10-01 18:37, pirms 11 gadiem
Arsenal - Napoli - dienas mačs.