Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:890, Did:0, useCase: 3

Spēlēs, kas paliks pāri...

Spēlēs, kas paliks pāri...
“Olimpa” sastāva komplektācija neliecina, ka komandai būs pa spēkam turēt līdzi virslīgas vadošajām komandām un reizi pa reizei arī iekost. Foto: Romāns Kokšarovs, “Sporta Avīze"

Virslīgas futbola klubi turpina sijāt sastāvus un cītīgi gatavoties jaunajai Latvijas čempionāta sezonai, kas startēs 2. aprīlī. Pārmaiņas būs arī "Olimpā", kam kārtējo reizi jārēķinās ar labāko spēlētāju aizplūšanu uz citām virslīgas komandām. Joprojām atklāts esot arī jautājums, kur aizvadīt mājas spēles. Loti iespējams, "Olimps” šogad nespēlēs "Daugavas” stadionā.

Iespējams, par kluba mājvietu kļūs “Skonto” stadions. Viss ir atkarīgs no tā, cik kurš stadions prasīs īres maksu un kāda būs ieinteresētība komandu redzēt tieši savā stadionā. Cik var noprast no “Olimpa” direktora Aleksandra Rehviašvili, “Skonto” izrādot lielāku ieinteresētību. Pērn par katru spēli “Daugavas” stadionā klubs maksāja 200 latu īri. Ja “Skonto” stadiona vadības piedāvājums finansiāli nebūs ievērojami dārgāks, būtu tikai loģiski vairāk neizskatīt noplukušā “Daugavas” stadiona variantu.

Par sastāvu! Četri “olimpi” gaitas turpinās “Skonto” rindās - vārtsargs Oskars Darģis, centra pussargs Andrejs Siņicins, uzbrucēji Valērijs Šabala un Elvis Stuglis. No šā kvarteta vienīgi 16 gadu vecais Šabala savainojuma dēļ pagājušajā nedēļā neaizbrauca ar skontiešiem uz treniņnometni Kiprā.

Par uzbrucēju Artūru Karašausku atsevišķs stāsts. Lai arī viņš pieder ”Skonto”, pērn Ukrainas “Dnipro” izīrētais futbolists bija atgriezies “Olimpā” un trenējās kopā ar bijušo komandu. Sākotnēji “Skonto” negribēja Karašausku ņemt atpakaļ domstarpību dēļ. Artūrs izteicies, ka nesaskaņas bijušas ar iepriekšējo galveno treneri Aleksandru Starkovu, taču tagad, kad Starkovs prom, tās vairs nav šķērslis. Zinot lieliskās attiecības ar Starkovu, “Skonto” vadība lēmumu droši vien pieņēma ar gariem zobiem. Ko darīsi, ja situācija spiež, bet tās jau ir “Skonto”, nevis “Olimpa” problēmas. Ja Artūrs paliktu “Olimpā”, viņam droši vien būtu “garlaicīgi”, jo vismaz treniņspēles nebija grūti pamanīt, ka ir galvas tiesu pārāks.

Divi “olimpi” pievienojušies FK “Jelgava” - centra aizsargs Dmitrijs Daņilovs un malējais pussargs Aleksandrs Kļimovs. Arī viņiem karjerā tas varētu būt solis uz priekšu - komandai augstāks līmenis un ambīcijas.

Brīvas vietas “Olimps” komandā nepaliks. Tās steigšus aizņem “Skonto” akadēmijas puiši. Ierindā palikuši arī tādi, kuri “Olimpā” spēlēja vai vismaz bija pieteikumā jau pērn. Šogad pārbaudes spēlēs komandā figurē tādi uzvārdi kā Jānis Krūmiņš, Reinis Broders, Sergejs Rebizovs, Vjačeslavs Isajevs, Aleksandrs Urbanovičs, Artūrs Magejenkovs, Jānis Jurevičs, Anatolijs Maksimenko, Sandis Botka, Nikolajs Zaicevs, Andrejs Omeļjanovičs un citi. Šie noteikti nav uzvārdi, kas labi zināmi plašām futbola līdzjutēju masām. Pārbaudēs piedalījušies arī vairāki gruzīni. Kluba direktors Aleksandrs Rehviašvili pieļāva, ka “Olimpā” varētu spēlēt aptuveni četri leģionāri vienaudži no Gruzijas un Krievijas. Pavisam konkrētas sastāva aprises būšot zināmas divas nedēļas pirms Latvijas čempionāta starta.

No “Olimpa” šogad pārsteigumus diezin vai sagaidīsim. Kluba kurss joprojām ir audzināt jaunos, dot viņiem iespēju apbružāties pieaugušo futbolā. Tāpēc “Olimps”, visticamāk, nebūs komanda, kas rādīs zobus virslīgas labāko sešiniekam. Šogad virslīgā startēs deviņas komandas. Ja nenotiks pārsteigumi, “Olimps”, jaunpienācējas “Gulbene-2005” un “Jūrmala” cīnīsies, lai nepaliktu pēdējā vietā tabulā un nebūtu jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu elitē.

  +8 [+] [-]

, 2011-03-02 13:50, pirms 13 gadiem
Šabalam vēl šogad vajadzēja paspīdēt Olimpā, nevis sēdēt uz Skonto soliņa aiz Karašauska, Blanka un Fabinjo mugurām.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-02 18:51, pirms 13 gadiem
Tas ir tikai loģiski, ka labākie spēlētāji no Olimpa pāriet uz Skonto. Darģis noteikti būs rezerves vārtsargs, arī pārējiem tikt sastāvā būs grūti, bet tas nekas. Konkurence ir laba lieta. Lai cīnās. Katrā ziņā jaunie puiši dabūs uzspēlēt, noteikti būs apņēmības pilni, un, kas zina, varbūt mēs sagaidīsim arī kādu pārsteigumu...