Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pertijas sveiciens diskvalificētājiem un reabilitētājiem

Pertijas sveiciens diskvalificētājiem un reabilitētājiem
Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris Tamazs Pertija neslēpj, ka viņam pirms jaunās futbola sezonas "deg acis". Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretāra Jāņa Mežecka silts rokas spiediens "draugiem" no Daugavpils - trenerim Tamazam Pertijam un "Daugavas” futbolistiem... Teiksiet - tikko uzburtā aina nav iespējama? Pirmssezonas vēsmas liecina, ka nemaz tik neiespējami nav gan. Varbūt pat nebūs jāgaida līdz virslīgas sezonas beigām...

Šobrīd spēcīgākā Daugavpils komanda sezonai briest tā, kā to allaž raduši darīt visi trīs flagmaņi - "Skonto", FK "Ventspils" un "Liepājas metalurgs". Tas, ka viena vai otra komanda sezonai gatavojas Kiprā, Turcijā vai kādā citā siltā vietiņā vēl nav rādītājs. Argumenti sekmīgam sniegumam būs tad, ja labi saplānota un profesionāla gatavošanās sezonai ies roku rokā ar futbolistu meistarību, taču arī tas, protams, vēl neko negarantē. Un tomēr, šķiet, ka šā gada "Daugava" tuvāk būs otrajam "variantam". Aplūkojot potenciālo komandas sastāvu "uz papīra" un konkurentu fonu, tas ir cienīgs cīņai par medaļām, kas daugavpiliešiem nav bijis pa spēkam kopš 1997. gada. Kopš sezonas, kad trešajā vietā finišēja "Dinaburg", kāpt uz pjedestāla laime bija visiem citiem vadošajiem klubiem, tikai ne Daugavpils komandām.

Starpsezonā "Daugavas" sastāvā kardinālas izmaiņas nenotika. Kluba vadība iespēju robežās deva rīcības brīvību Pertijam, lai varētu ne tikai pienācīgi gatavoties, bet arī atlasīt virslīgas līmenī konkurētspējīgu sastāvu. Tamazs deva priekšroku pārbaudītām vērtībām - paturēja komandā tos, uz kuriem spēle balstījās pērn. Vārtos būs pieredze - Māris Eltermanis, kurš pērn Rīgā pret "Skonto", Pertijas vārdiem runājot, aizvadīja labāko spēli karjerā. Mārim ir 29 gadi un Latvijas uzbrucējus viņš pazīst kā "raibus suņus". Aizsardzībā būs pašmāju futbolistu (Jevgeņijs Simonovs, Oļegs Timofejevs, Rolands Krjauklis) un Krievijas (Jurijs Šeļenkovs, Georgijs Uļjanovs), un Gruzijas leģionāru (Giorgijs Čihradze, varbūt arī Cinsadze) sakausējums. Vidējā līnija balstīsies uz vietējo spēlētāju pleciem - Juriju Sokolovu, Mihailu Ziziļevu, Vadimu Loginu, Valēriju Afanasjevu, uzbrukumā Vladimiram Volkovam, Andrejam Kovaļovam un Ērikam Kokinam talkā nāks gruzīns Mamuka Gongadze, krievs Dmitrijs Kozlovs. Pertijas rīcībā ir vēl vairāki leģionāri no jau pieminētajām valstīm. Visus nav vērts uzskaitīt, jo Tamazs jau pērn skaidri un gaiši pateica - komandu papildinās tikai tie, kas to spēj reāli pastiprināt. Kāds ir daugavpiliešu mērķis šogad, redzams darbos. No Pertijas teiktā var noprast, ka pilnībā gandarīts viņš būs vienīgi tad, kad laukumu atstās ar trim punktiem kabatā.

Ir vēl viens aspekts, kas daugavpiliešiem noteikti var nākt talkā. Tā teikt, gādās par dubultmotivāciju. Pertijam, kluba vadībai un futbolistiem noteikti kremt, ka viņu uzvārdi joprojām tiek pieminēti totalizatoru sakarā. Aizpērn Latvijas Futbola federācija sodīja "dinaburgiešus", jo bija aizdomas. Tikai LFF prezidents Guntis Indriksons un valde detalizēti zina iemeslus, kāpēc vispirms "Dinaburg" ar Pertiju priekšgalā izmeta no virslīgas pa parādes durvīm, bet nepilnu gadu vēlāk lēmumu mainīja (ja jau pierādījumi par piedalīšanos spēļu mahinācijās bija tik neapgāžami!) un pa sētas durvīm sagaidīja atpakaļ. Pertija tika reabilitēts pērnvasar. Lai arī nekur tālu (lai neteiktu vairāk...) gruzīns no komandas nebija aizgājis, viņam tomēr nebija iespēja ar to strādāt visu sezonu. Diezgan daudz ūdeņu pērn bija izliets jau pirmajā aplī. Sasmelt nepaspēja, taču gausties par intrigas trūkumu sezonas finišā būtu grēks. Šogad dzīvi var sākt no jauna. Pertija un Co noteikti gribēs pierādīt sodītājiem un reabilitētājiem, ka tam, kas pirms četriem gadiem notika Narvā, nav un nebija nekāda sakara ar komandu nākamajās sezonās, lai arī ko runāja kuluāros.

Protams, uz to visu var skatīties no dažādiem rakursiem. Piemēram, ja Daugavpilī visi bija tik svēti, tad droši vien jau taisnā ceļā būtu aizskrējuši uz tiesu par neslavas celšanu. Kāpēc viņi to nedarīja, lai paliek pašu ziņā. Šajā sezonā iespēja spēlēt tā, lai nevienam nerodas ne mazākās aizdomas. Cilvēkiem atmiņa ir īsa - aizmirstas pat vislielākie skandāli. "Daugavai" ir sastāvs, ar kuru var cīnīties par medaļām. Vadošo komandu pulkā spēki šķiet stipri izlīdzinājušies. Pat izcilākajiem gaišreģiem šobrīd būtu grūti precīzi prognozēt, kādā secībā komandas sarindosies labāko četriniekā rudenī. Vēl jau ir arī FK "Jelgava", kam vieta labāko pieciniekā nav ambīcija augstākais punkts.

Pirmās atbildes, kas ir kas šajā sezonā, varētu sniegt Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēles. Sestdien "Skonto" uzņems "Daugavu", bet svētdien FK "Jelgava" - "Liepājas metalurgu". Kas zina, varbūt Pertijas un Mežecka "randiņš" būs jau 15. maijā pēc Latvijas kausa izcīņas fināla spēles Rīgā...

Vai Daugavpils "Daugava" finišēs labāko trijniekā Latvijas čempionātā?

  • 48

  • 56


  +6 [+] [-]

, 2011-03-14 19:16, pirms 13 gadiem
nu Toto bārā "daugaviešus" sanāk redzēt, bet cerams ka viss būs tīrs! Un Tamazs ir ticis pie jaunas un smukas mašīnītes, cerams ka par godīgi nopelnītu naudiņu

  +2 [+] [-]

, 2011-03-14 19:21, pirms 13 gadiem
Tikai LFF prezidents Guntis Indriksons un valde detalizēti zina iemeslus, kāpēc vispirms "Dinaburg" ar Pertiju priekšgalā izmeta no virslīgas pa parādes durvīm, bet nepilnu gadu vēlāk lēmumu mainīja (ja jau pierādījumi par piedalīšanos spēļu mahinācijās bija tik neapgāžami!)

1)Guņa protams zin ,kāpēc tādā steigā ,,Dinaburga,, tika izmesta,bet šeit jāpaceļ jautājums:ar kādām tiesībām Guņa tā rīkojās,jau sākotnēji nebaidoties par iespējamām sankcijām!
Varbūt guņu & Co, kāds piesedz?
(atmiņai :jau sākotnēji mežiks teica, ka viņiem būs UEFA atbalsts!Vai tas nozīmē, ka UEFA ir jumts?)

2)Guņa publiski 2010 gadā paziņoja,ka nekādu pierādījumu viņiem pret ,,Dinaburgu,, nav!
(kāpēc šeit tiek pieminēts, ka bija kaut kādi neapgāžami pierādījumi?)

  +5 [+] [-]

, 2011-03-14 22:29, pirms 13 gadiem
UEFA "jumts" ir loģisks secinājums.

  +3 [+] [-]

, 2011-03-14 23:47, pirms 13 gadiem
Visu to informāciju slēpj tā, ka mēs nekad neko neuzzināsim, pat ja tur kaut kas bija. Sak, labāk nerunāt, lai neatgādinātu. Skaidrs tikai viens - netīras lietas tur bija, ja reiz neviens nevarēja nākt klajā pie žurnālistiem ar paziņojumu, kas īsti par lietu. Te Pertija patriekts, te atkal nevainīgs... Tas ir neizdevies cirks, pat analfabēts saprastu, ka tur kaut kas nav tīrs. Vienkārši jāaizmirst vecie notikumi un jāiet uz priekšu!

  +1 [+] [-]

, 2011-03-15 07:07, pirms 13 gadiem
reikons rakstīja: Tas ir neizdevies cirks, pat analfabēts saprastu, ka tur kaut kas nav tīrs. Vienkārši jāaizmirst vecie notikumi un jāiet uz priekšu!
Nekādā gadījumā tas nav bijis cirks!Bet gan prasmīgi iestudēts teātris ar daudziem, ne visai prasmīgiem aktieriem,izņemot vienu.Perfekti savu lomu izspēlēja Pertija!Jau sākotnēji, pirms trim aizdomīgajiem mačiem ,guņas aprindās, jau bija skaidrs, ar ko tas viss beigsies!
Labprāt gan gribētu uzzināt,kurš bija režisors šim iestudējumam.Guņa un mežiks nav tik gudri, lai šādu scenāriju izdomātu.

Aizmirst?Nekādā gadījumā!Guņa ar šo gājienu parādīja,kāds ir viņa spēks(tiesa ne jau labā nozīmē) LV futbolā,un ja viņš gribēs,Dinaburgas pēdās var sekot arī nākamais LV klubs,un to pieļaut nedrīkst!