Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vicečempioniem skandālu fons

Vicečempioniem skandālu fons
Nigērijas pussarga Maikla Tukuras (pa kreisi) palikšana FK “Ventspils” rindās joprojām esot uz jautājuma zīmes. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze”

Trauksmaina gatavošanās sezonai aizrit vicečempiona FK “Ventspils” nometnē. Gads sākās ar skandālu par pussarga Artūra Zjuzina aiziešanu no komandas, lai arī viņam vēl ir spēkā līgums līdz gada beigām. Brīdi vēlāk saspringto gaisotni uzkurināja aizsarga Naura Bulvīša negaidītā aizbraukšana uz Slovākiju. Kas vēl mainījies sastāvā un kurā pozīcijā FK “Ventspils” gandrīz vai izmisīgi meklē pastiprinājumu, lasiet turpinājumā!

Runājot par minētajiem skandāliem, ar kluba nostāju detalizēti varat iepazīties tā mājaslapā - izsmeļoša un interesanta informācija. Biežāk tādu atklātību! Runājot par Zjuzinu, tikai viņš pats tagad zina, kur atrodas... Runā, ka bijis atrādīties Krievijā, taču tā ir neoficiāla informācija. Atšķirībā no Zjuzina, Bulvītis kopīgu valodu ar FK “Ventspils” ir atradis un sevi jau var saukt par pilnvērtīgu Slovākijas kluba Trnavas “Spartak” spēlētāju.

Daudzi noteikti jau pamanījuši, ka FK “Ventspils” rindas pēc sezonas pameta vairāki līderi - pussargi Jurijs Žigajevs un Grigorijs Čirkins, uzbrukumā spēlējošais Aleksejs Višņakovs. Prom ir vēl viens Latvijas valstsvienības spēlētājs aizsargs Ritus Krjauklis. No leģionāriem komandu atstājis uzbrucējs Serže Tatjefangs, kurš uz mirkli parādījās arī FK “Jelgava” nometnē. Ja vēl pieskaita tos, kuri atvadījās jau iepriekšējās sezonas laikā - vārtsargs Aleksandrs Koliņko, pussargi Aleksandrs Solovjovs, Aleksandrs Dedovs un Ivans Špakovs, uzbrucējs Sergejs Šumiļins - aizgājēju pulks ir pavisam kupls.

Vairāki potenciālie sastāva papildinājumi tiek uzlūkoti otrā Ventspils komandā “Tranzit”, kas šogad ar nosaukumu FK “Ventspils-2” startēs 1. līgā. Protams, šiem puišiem "aizķeršanās" pirmajā komandā vien būtu notikums, jo līdz starta sastāvam vēl krietni jāaug. Pirmssezonas gatavošanos kopā ar pirmo komandu aizvada “tranzīti” vārtsargs Arbi Mežijevs, aizsargs Vitālijs Barinovs, pussargi Vladimirs Mukins un Edgars Vērdiņš. Lielākās izredzes komandā palikt esot vārtsargam Mežijevam, kurš varētu būt Aleksandra Vlasova dublieris. Daži “Tranzit” futbolisti pirmajai komandai pievienojās jau pērn - aizsargs Vitālijs Stols, pussargs Romans Bespalovs, uzbrucēji Maikls Maki Mvondo un Ahmeds Abdultaofiks.

Komandā atgriezušies pērn FK “Jelgava” izīrētie - aizsargs Igors Savčenkovs un uzbrucējs Pavels Hohlovs. No 1. līgas čempiones “Gulbene-2005” pievienojies bijušais "Skonto" pussargs Oļegs Laizāns, no “Jūrmala-VV” - Oļegs Žatkins.

No pagājušās sezonas komandā palikuši vārtsargi Aleksandrs Vlasovs un Valentīns Raļkevičs, aizsargi Vladimirs Bespalovs, Jevgeņijs Postņikovs, Vladislavs Gabovs, pussargi Maikls Tukura, Jevgēņijs Kosmačovs, Ritvars Rugins, Visvaldis Ignatāns, Deniss Tarasovs, uzbrucēji Andrejs Butriks un Eduards Višņakovs. Runājot par Tukuru, droši apgalvot viņa palikšanu komandā nevarot. Starpsezonā viņš vairākkārt lūkojis atrast darbu citur.

Februārī pirmajā treniņnometnē Turcijā komandā bija virkne spēlētāju uz pārbaudi no Krievijas un Azerbaidžānas. Pagaidām FK ”Ventspils” līgumu ar nevienu no viņiem nav parakstījis. Joprojām atklāts jautājums, vai komandai pievienosies japāņu uzbrūkošais pussargs Minori Sato, kurš pērn bija viens no “Gulbene-2005” līderiem.

7. martā komanda dosies uz vēl vienu treniņnometni Turcijā. Viens no svarīgākajiem uzdevumiem būs atrast meistarīgu uzbrucēju, kurš varētu veicināt Ventspils komandas rezultativitāti.

Šā brīža sastāva aprises mudina domāt, ka FK “Ventspils” arī šogad cīnīsies par medaļām, taču nav pārliecības, ka pa spēkam būs zelts. Precīzāk par to varēs spriest tikai sezonas gaitā, kad galvenie favorīti būs tikušies savā starpā.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-04 19:02, pirms 13 gadiem
Paldies par informāciju. Lielākā daļa jau bija zināma, bet, uz kurieni devies Tatjefangs un Šumiļins?

  -1 [+] [-]

, 2011-03-04 19:14, pirms 13 gadiem
nekas jauns šai rakstā nav,diemžēl

  +1 [+] [-]

, 2011-03-06 14:42, pirms 13 gadiem
nu Tatjefangs nekaadaa super labaa vietaa nevareetu tikt ja jau pat Jelgava vinju negribeeja