Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" atgriežas Balkānos - izmeta slovēni, paņēma horvātu

"Ventspils" atgriežas Balkānos - izmeta slovēni, paņēma horvātu
Kurā virzienā "Ventspili" gatavs stūrēt horvāts Poropats?

Kā ievērojuši gudri cilvēki, dzīve mēdz mest lokus. "Ventspils" klubam viens tāds izdevies rekordtempā - pusotra gada laikā par neveiksmīgu atzīts mēģinājums uzticēties pašmāju trenerim, un komandu atkal nodos speciālistam ar slavenās dienvidslāvu skolas zīmogu. Aizkulišu šahs tikmēr liecina, ka galvenā trenera uzvalks varbūt nebūs jāieziemo arī Agrim Galvanovskim.

Kas izdarīts, tas izdarīts - Agris Galvanovskis nu jau pāris dienu kā vairs nav "Ventspils" galvenais treneris, un komanda sāk jaunu posmu savā (cerams) attīstībā. Latvijas jaunos talantus klubs nolēmis uzticēt horvātu trenerim Silvano Poropatam, kurš profesionālajā karjerā līdz šim strādājis tikai ar vienu komandu - vācu "Ludwigsburg EnBW". Labu komandu ar labiem panākumiem (bundeslīgas bronza 2007. gadā, trīs pjedestāli Vācijas kausa izcīņā) un... labu sastāvu. Un tas rada zināmas bažas par to, vai tas ko grib un var Poropats, saskan ar to, ko grib un var "Ventspils".

Proti, "Ventspils" šobrīd pavisam noteikti nav komanda ar labu sastāvu. Perspektīvu - jā, daudzsološu - jā, taču - ne labu. Poropats pārliecinājis kluba vadību ar labām zināšanām par esošajiem spēkiem (šādu spēlētāju dosjē Eiropā pie aģentiem esot iespējams iegādāties par dažiem desmitiem eiro) un, jā - tieši panākumiem Ludvigsburgas klubā. Un te rodas pāris jautājumu. Vai tas nozīmē, ka "Ventspils" būs gatava nodrošināt horvātam sastāvu, ar ko iespējams gūt līdzvērtīgus panākumus? Respektīvi, vai klubs iepirksies? Ja tā, tad nav īsti skaidrs, kāpēc vajadzēja līdz pēdējam prasīt neiespējamo misiju no iepriekšējā trenera - nav šaubu, ka pāris labu pirkumu noteikti būtu palīdzējuši risināt rezultātu problēmu arī bez pārmaiņām uz komandtiltiņa.

Savukārt, ja papildu pirkumi nesekos (kas izriet no vēl vakar uzsvērtā "kluba koncepciju nemainām!") - vai horvātam, kurš pieradis kaldināt rezultātus ar labiem un jau gataviem spēlētājiem, izdosies no esošā jauniešu sastāva izdabūt laukā ko vairāk, nekā viņa priekšgājējam? Iespējams, kluba vadībai piedurknē ir skaidras atbildes un droša pārliecība, un visas šīs aplēses ir kaķim zem astes - kluba nākotnes un sakarīga LBL play-off vārdā ceru, ka tā. Un varbūt Ventspils patiešām kļus par vietu, kas Eiropai atklās trenera Poropata talantu ar minimāliem resursiem sasniegt maksimālu rezultātu. Jo citādi būs grūti atbildēt uz jautājumu, ar ko tad horvāts Poropats bija labāks par pirms pusotra gada atlaisto slovēni Okornu.

P.S. Saistīta vai nesaistīta, taču viļņošanās uzreiz pēc gadu mijas sākusies vēl vienu Latvijas čempionu titula pretendentu nometnē - "Barons" šonedēļ jau paziņojis par atlaišanu vienam spēlētājam, tuvākajā laikā varētu to izdarīt vēl vienam, un vēl vairāk - aizkulisēs mēļo, ka rītdienas spēle pret Liepāju var kļūt par bēdīgu pavērsiena punktu arī komandas galvenajam trenerim Edgaram Teterim. Aizdomīga sakritība zinot, ka brīvajā tirgū nule kā nonācis Galvanovskis...

1 2 40 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2010-01-08 23:02, pirms 14 gadiem
Okorna atlaišana bija kļūda. Galvanovska atlaišana bija kļūda. Cerams, ka Poropata pieņemšana darbā nebūs kļūda. Lai jau viņam veicas, bet šim trenerim būs jāpaveic ļoti daudz, lai mani pārliecinātu, ka viņš ir labāks par Galvanovski. Tiesa, ar šiem pašiem spēlētājiem, neiepērkot papildus ārzemniekus.

  +6 [+] [-]

, 2010-01-08 23:03, pirms 14 gadiem
Te nu es nepiekristu par Ventspils jauno treneri!
Kā bija rakstīts galvenajā raktsā, par to, kurš būs jaunais treneris, tad bija tieši uzslavēts, ka šis treneris (laikam gan ne kā galvenais) no 3. vai 4. spēcīgākās Vācijas līgas izvilka viņu tādā līmenī kā tagad'tas klubs ir! Tāka, nu tā nemaz nav, ka viņš māk vadīt komandas ar gataviem spēlētājiem!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-08 23:12, pirms 14 gadiem
nu re, Rīgas basketbolā arī tomēr viss nav tik mierīgi un Zonne atkal gatavojas pigorus rādīt.

A par Poropatu - nekādu iebildumu. Gan jau vīrs saprot kur nāk. Ir strādājis ilgstoši pie izaugsmes veicināšanas vienā sistēmā, ir vēl pietiekami jauns, lai būtu azarts vēlvienā mēģināt to pašu izdarīt, sākot no nedaudz augstākām starta pozīcijām.

     [+] [-]

, 2010-01-08 23:13, pirms 14 gadiem
Es tik neredzu iemeslu, kāpēc Teteri būtu jāatlaiž! Manuprāt viņš ir ļoti normāls treneris gan taktiskā ziņā, gan šķiet arī motivācijas ziņā! katrā gadījumā, ja pēc 2 zaudējumiem 12 spēlēs viņu atlaistu, tas būtu diezgan dīvaini!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-01-08 23:18, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ui ui ui, a ko Barons grib atlaist kādu?
Teteris nav Tītars un saprot, ka ar šādu sastāvu ventiņus šogad LBL finālā, nevinnēt un prasa vairāk naudas, labāku spēlētāju iegādei. Zonne, savukārt, nav tik biezs kā agrāk un domā, ka Baronam ir jāvinnē LBL tituls ar tādiem spēkiem, kādi ir pašlaik. Teteris nepiekrīt un tāpēc jāatlaiž.

Tā protams ir tikai viena no versijām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-01-08 23:26, pirms 14 gadiem
Neko jaunu jau nepateikšu. Galvanovska atlaišana tiešām bija kļūda. Es šajos pēdējos zaudējumos nesaskatu trenera vainu, jo atklātu nespēlēšanu dēļ antipātijām pret treneri vai lai viņu nomestu es nesaskatīju. -50 ar šādu sastāvu (un ar traumētiem spēlētājiem) nav trenera darba rezultāts. Diemžēl jāatzīst, ka Latvijas čempiontituls nāca nevietā, jo līdz ar to arī nākamajā sezonā tiek uzlikta papildus atbildība, ko šādiem jauniem spēlētājiem ir grūti panest. Pie tam BK Ventspils tak deklarēja, ka audzinās jaunos un, ka čempiontitula izcīnīšanai ir doti 4 gadi, bet šeit pēkšni neloģiska trenera maiņa. Nespēju saskatīt pat mazāko jēgu šādā rīcība, jo nedomāju, ka šis ir tas treneris, kas jaunajiem spēlētājiem varētu iemācīt vairāk kā tas pats Galvanoskis. Es arī neticu, ka komanda pēkšņi uzlabos sniegumu. Vai tiešām komandas vadība neredz, ka šī nav komanda ar kuru var iekarot eiropu, ka šī komanda ir jauna un tai ir raksturīga nestabilitāte, ka šo komandu arī traumas pēdējā laikā vajā? Savukārt jaunā trenera panākumus Vācijā es nemaz tik augstu nevērtētu, ja nu vienīgi var izcelt labo skautingu (ironija) jeb Vācijas bundeslīgai raksturīgo ārzemnieku piesaistīšanu, ko šeit neviens viņam neļaus darīt. Vai viņš mācēs ar šiem pašiem spēlētājiem sasniegt vairāk kā to spēja Galvanoskis? Ļoti šaubos.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-08 23:28, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Bāc, Teteris tak izskatās tāds kluss puika, nedomāju, ka viņš Ivo daudz pretī runā. Ko liek, to dara, ne jau viņam tas tituls vajadzīgs, bet Zonnem.
Vairāk es uztraucos, kuru no spēlētājiem varētu atlaist.
Tīri pēc statistikas skatoties, manuprāt tie būs - Vītols, Ragsdeils, Raiskums, Šlesers.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-08 23:28, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Bāc, Teteris tak izskatās tāds kluss puika, nedomāju, ka viņš Ivo daudz pretī runā. Ko liek, to dara, ne jau viņam tas tituls vajadzīgs, bet Zonnem.
Vairāk es uztraucos, kuru no spēlētājiem varētu atlaist.
Teteris es vispār augstu nevērtēju. Nesaprotu, kur prāts bija viņu vispār ņemt par galveno, ja ņem vērā, ka pirms tam viņš neko vairāk par "uzsišanu pa dibenu" Baronā arī neveica.

     [+] [-]

, 2010-01-08 23:30, pirms 14 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Tīri pēc statistikas skatoties, manuprāt tie būs - Vītols, Ragsdeils, Raiskums, Šlesers.
Valters jau runā, ka Helmanis arī

     [+] [-]

, 2010-01-08 23:31, pirms 14 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Neko jaunu jau nepateikšu. Galvanovska atlaišana tiešām bija kļūda. Es šajos pēdējos zaudējumos nesaskatu trenera vainu, jo atklātu nespēlēšanu dēļ antipātijām pret treneri vai lai viņu nomestu es nesaskatīju. -50 ar šādu sastāvu (un ar traumētiem spēlētājiem) nav trenera darba rezultāts. Diemžēl jāatzīst, ka Latvijas čempiontituls nāca nevietā, jo līdz ar to arī nākamajā sezonā tiek uzlikta papildus atbildība, ko šādiem jauniem spēlētājiem ir grūti panest. Pie tam BK Ventspils tak deklarēja, ka audzinās jaunos un, ka čempiontitula izcīnīšanai ir doti 4 gadi, bet šeit pēkšni neloģiska trenera maiņa. Nespēju saskatīt pat mazāko jēgu šādā rīcība, jo nedomāju, ka šis ir tas treneris, kas jaunajiem spēlētājiem varētu iemācīt vairāk kā tas pats Galvanoskis. Es arī neticu, ka komanda pēkšņi uzlabos sniegumu. Vai tiešām komandas vadība neredz, ka šī nav komanda ar kuru var iekarot eiropu, ka šī komanda ir jauna un tai ir raksturīga nestabilitāte, ka šo komandu arī traumas pēdējā laikā vajā? Savukārt jaunā trenera panākumus Vācijā es nemaz tik augstu nevērtētu, ja nu vienīgi var izcelt labo skautingu (ironija) jeb Vācijas bundeslīgai raksturīgo ārzemnieku piesaistīšanu, ko šeit neviens viņam neļaus darīt. Vai viņš mācēs ar šiem pašiem spēlētājiem sasniegt vairāk kā to spēja Galvanoskis? Ļoti šaubos.
Galvanovska galvenā kļūda bija tā, ka viņš čempiontitulu izcīnīja jau pirmajā darba gadā. Būtu ventiņi zaudējuši pagājušā gada finālā, kas zin varbūt tagad neviens par nekādu Galvanovska nomaiņu nerunātu. Atlaida talantīgāko latviešu jauno treneri, kurš spēja ar viduvēju sastāvu izcīnīt zeltu, lai pieņemtu darbā talantīgu horvātu treneri, kurš pēc Jurisona vārdiem visus savus panākumus paveicis ar labu [saprotu kā sabalansētu] sastāvu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-01-08 23:32, pirms 14 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Valters jau runā, ka Helmanis arī
Valters var daudz ko runāt
Bet vispār pēc statistikas paskatoties - tīri iespējams. Tiesa, mani spriedumi par Baronu ir absolūti balstīti uz statistiku, es neesmu redzējis nevienu Barona spēli un neņemos spriest par katra konkrētā spēlētāja lietderību komandā.

     [+] [-]

, 2010-01-08 23:33, pirms 14 gadiem
gercis89 rakstīja: Te nu es nepiekristu par Ventspils jauno treneri!
Kā bija rakstīts galvenajā raktsā, par to, kurš būs jaunais treneris, tad bija tieši uzslavēts, ka šis treneris (laikam gan ne kā galvenais) no 3. vai 4. spēcīgākās Vācijas līgas izvilka viņu tādā līmenī kā tagad'tas klubs ir! Tāka, nu tā nemaz nav, ka viņš māk vadīt komandas ar gataviem spēlētājiem!
pārlasi vēlreiz un uzmanīgi - runa ir par divām komandām

No 2000. gada līdz 2003. gadam bijis treneris tajā pašā klubā, tikai vīriešu komandai, kura tajā laikā spēlēja Vācijas ceturtajā un trešajā līgā. Tajā pašā laikā pildījis arī trenera asistenta funkcijas „Ludwigsburg” komandā, kura spēlēja Vācijas otrajā un vēlāk arī bundeslīgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-08 23:34, pirms 14 gadiem
Arī Raimonds Feldmanis varētu būt kandidāts uz atlaišanu, ja skatās pēc statistikas

  -2 [+] [-]

, 2010-01-08 23:35, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nez, mēs jau līdzjutēji redzam tikai spēles, treniņdarbu jau mēs neredzam.
Taisnība, bet tajā pašā laikā vērojot kā Teteris darbojās aiz Muižnieka vai tā paša Zībarta mugurām, nemānoties gribas teikt, ka vairāk par uzsišanu pa dibenu viņš tiešām neveica. Līdz ar to manī nav īstas ticības, ka viņam, esot galvenajam trenerim, kaut kas stipri varētu būt mainījies. Nu galu galā arī rezultāti tomēr nav tie paši labākie. Piemēram ar Mazuru Teteri vispār nevarētu salīdzināt.

  +6 [+] [-]

, 2010-01-08 23:35, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Starp citu, Valteru pašu var atlaist, ja rītdien zaudēs Doņeckai. Nesaku, ka atlaidis, bet 50/50.
Valters, manuprāt, pats sevi neatlaidīs. Lai ko tur runātu par VEF, es esmu pārliecināts, ka VV tur ir galvenā persona.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-01-08 23:36, pirms 14 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Valters var daudz ko runāt
Bet vispār pēc statistikas paskatoties - tīri iespējams. Tiesa, mani spriedumi par Baronu ir absolūti balstīti uz statistiku, es neesmu redzējis nevienu Barona spēli un neņemos spriest par katra konkrētā spēlētāja lietderību komandā.
Es gan tam vispār neticētu. Helmanis tomēr ir kaut kas vairāk kā tikai spēlētājas. Domājams, ka tāda iespēja nemaz nepastāv.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-08 23:38, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Kāpēc nevar salīdzināt? Katrs ir savādāks, bet nu neteikšu ka kāds būtu stipri pārāks par otru.
Būšu atklāts, neesmu gan redzējis nevienu spēli šogad ar Barona piedalīšanos, bet es saku vēlreiz, tie divi gadi aiz Muižnieka un Zībarta mugurām manī nekādu pārliecību, ka viņš ir vismaz kādas klases speciālists, nerada. Tajā pašā laikā Mazurs jau tagad ir ļoti aktīvs un, šķiet, arī respektēts starp spēlētājiem.

     [+] [-]

, 2010-01-08 23:40, pirms 14 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Es gan tam vispār neticētu. Helmanis tomēr ir kaut kas vairāk kā tikai spēlētājas. Domājams, ka tāda iespēja nemaz nepastāv.
Nu priekš manis Helmanis ir kaut kas vairāk nekā tikai spēlētājs, bet vai viņš tāds ir arī priekš Tetera ?

     [+] [-]

, 2010-01-08 23:40, pirms 14 gadiem
Kuru tad barons jau ir atlaidis?

     [+] [-]

, 2010-01-08 23:41, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ja sadirsīsies ar Jaunupu, izlidos kā korķis no pudeles.
Tieši par šito es domāju, ka tā nebūs. Tev laikam ir kaut kāda dziļāka informācija par šo tēmu, bet pēc tā ko zinu un redzu es - Valteram ir tik liela uzticība no kluba vadības puses, ka liekas, ka Valters pats ir arī kluba vadība. Nezinu, kas VEF sagādāja tik lielus naudas līdzekļus, bet zinot Valtera apsviedību nebrīnītos, ja tas izrādītos viņš.

     [+] [-]

, 2010-01-08 23:43, pirms 14 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Nu priekš manis Helmanis ir kaut kas vairāk nekā tikai spēlētājs, bet vai viņš tāds ir arī priekš Tetera ?
Man liekas, ka Teterim lemšana ir maza un viņa krēsls ir kustīgāks par Helmaņa. Tāda sajūta, ka sastāvu komplektē Zonne.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-08 23:46, pirms 14 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Man liekas, ka Teterim lemšana ir maza un viņa krēsls ir kustīgāks par Helmaņa. Tāda sajūta, ka sastāvu komplektē Zonne.
Zonne jau no laika gala ir iejaucies komandas komplektācijā un tomēr nedomāju, ka Zonnem Teteris ir raustāmā lellīte, kuram kluba īpašniekam vispār ir interesanti ar tādu raustāmo lellīti ? Ir skaidrs, ka tāds, kuru var viegli raustīt nekad nebūs labs treneris. Vispār mēs te baigi balstamies uz pieņēmumiem, varbūt pašlaik Teteris sēž pie Zonnes mājās, skatās viņa portatīvajā SA+, dzerot kafiju ar Latvijas balzamu ņirdz par mūsu versijām

     [+] [-]

, 2010-01-08 23:47, pirms 14 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Zonne jau no laika gala ir iejaucies komandas komplektācijā un tomēr nedomāju, ka Zonnem Teteris ir raustāmā lellīte, kuram kluba īpašniekam vispār ir interesanti ar tādu raustāmo lellīti ? Ir skaidrs, ka tāds, kuru var viegli raustīt nekad nebūs labs treneris. Vispār mēs te baigi balstamies uz pieņēmumiem, varbūt pašlaik Teteris sēž pie Zonnes mājās, skatās viņa portatīvajā SA+, dzerot kafiju ar Latvijas balzamu ņirdz par mūsu versijām
Nu var jau būt, bet mani nepamet sajūta, ka, ja Zonnei šķiet, ka komandai vajag pastiprinājumu, tad tāds tiek arī meklēts. Bez lielas Tetera uzklausīšanas. Bet jā, tie ir tikai pieņēmumi, bet pārliecības par Tetera spējām man nav.

  -2 [+] [-]

, 2010-01-08 23:49, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Kuru tad barons jau ir atlaidis?
Regsdeils.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-09 00:35, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: OK, pēc Doņeckas zaudējuma visdrīzāk nē. Bet iedomājies, ko Jaunups vainos, ja VEF neiekļūs LBL finālā vai BBL 6niekā?
Nu tad Valtera galva ripos, bet nedomāju, ka VV ir tik slikts treneris, lai ar šādu sastāvu neiekļūtu finālā. Galu galā pēdējā laikā arī abi neticami talantīgie jaunie - Laksa un Peiners spēlē vairāk un labāk.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-09 00:57, pirms 14 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Nu tad Valtera galva ripos, bet nedomāju, ka VV ir tik slikts treneris, lai ar šādu sastāvu neiekļūtu finālā. Galu galā pēdējā laikā arī abi neticami talantīgie jaunie - Laksa un Peiners spēlē vairāk un labāk.
Par to ar V.V var apbriinot, kaa vinjam tas izdodas, kameer dazhi labi klubi salaizh jaunos griistee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-09 00:59, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Starp citu, Valteru pašu var atlaist, ja rītdien zaudēs Doņeckai. Nesaku, ka atlaidis, bet 50/50.
Diez vai jaunupam, ir svariigs rezultaats plashajaa krievzemee Tur citi meerkji ... Taakaa aatraak par pavasari Tev tas prieks nespiid
1 2 40 komentāri