Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Poropats: "Būsim agresīvi aizsardzībā un skriesim"

Andrejs Siliņš

Poropats: "Būsim agresīvi aizsardzībā un skriesim"
Silvano Poropats
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

BK "Ventspils" jaunais galvenais treneris Silvano Poropats iepazīšanās preses konferencē stāstīja par kluba lielo atpazīstamību Horvātijā un Vācijā, priecājās, ka vairāki Ventspils basketbolisti nākotnē var kļūt par ļoti labiem meistariem, un solīja katrā mačā cīnīties par uzvaru.

Aivars Lembergs, "Ventspils" kluba prezidents: Sākam jaunu gadu ar trenera maiņu sezonas vidū. Jau pagājušās sezonas nogalē kluba vadības domas dalījās par to, vai pagarināt līgumu ar Galvanosvki kā galveno treneri. Pret Galvanovski bija vairāki iebildumi. Mūs neapmierināja komandas noskaņojums spēlēm, taktiskie risinājumi un spēlētāju individuālā izaugsme. Pastiprinot komandu ar diviem melnajiem, tomēr izdevās tikt pie čempionu titula un toreiz vairākums tiecās uz atļaušanu Agrim turpināt darbu arī šajā sezonā.

Jūlijā tika piedāvāts komandas sastāvs, no kura šobrīd ir nomainījušies astoņi spēlētāji. Blakus Strēlniekam tika piedāvāts Sokolovs un treneris sacīja, ka viņš būs cienīga maiņa Strēlniekam. Diemžēl jau pēc pusotra mēneša Galvanovskis pateica, ka vajadzīgs cits spēlētājs. Izrādījās, ka arī ne Kanbergs, ne Berķis neiederas sastāvā. Plivda ieradās ar 142 kg svaru, kas ir vairāk nekā pasaules čempionam svarcelšanā smagākajā svarā Ščerbatiham. Veselības stāvoklis viņam bija vairāk nekā kritisks. Tas izsauca dziļu neizpratni. Jaunpienācējam Artūram Strēlniekam vēl ir tik tiešām jāpierāda, ka viņš šeit ir vajadzīgs. Buškevicu Galvanovskis izmantoja kā ielāpu. Nesaprotami tika paņemts Kalve, kurš drīzāk ir invalīds nekā spēlētājs. Petvejs arī nav vajadzīgs tāds, kurš cīnās tikai pusē no spēlēm. Viņš šķiro mačus, bet tas ir jautājums trenerim, kurš arī pieņem lēmumu par leģionāriem. Zaķim arī laiks kļūt par pieaugušu un profesionālu basketbolistu.

Komandas spēles saturs neapmierināja. Pilnīgi meli, ka vadība prasīja tikai uzvaras. Klubs prasīja, pirmkārt, spēlētāju un komandas maksimālu atdevi laukumā. Otrkārt, treneris vienmēr uz neveiksmēm atbildēja, ka čaļi nebija noskaņojušies. Par to jāatbild trenerim. Taktiskais zīmējums bija nabadzīgs, komandas izaugsme bija vāja un vairākumam spēlētāju arī individuālā progresa nebija. Galvanovskim pietrūka paškritikas un sava darba analīzes. Nebija citu variantu kā mainīt galveno treneri. Mērķis ir turpināt darbu ar jauniem un perspektīvajiem spēlētājiem. Ar šiem uzdevumiem būs jātiek galā jaunajam trenerim. Ja cilvēks ir pieņemts darbā, viņam maksimāli profesionāli jādara savs darbs, bet ja neprot, tad jāiemācās. Ja negrib, jādzen prom - lai papildina bėzdarbnieku armiju. Komandai jābūt tādai, lai līdzjutēji varētu novērtēt atdevi laukumā un to novērtē vienmēr. Tomēr nekas traģisks nav noticis. Novēlu Agrim izvērtēt savu darbu, ir viņam gan pozitīvas, gan negatīvas lietas. Ja viņš veiks pareizos secinājumus, viņam karjerā vēl būs arī pozitīvi brīži.

Ja par nākotni - ar interesi raugāmies uz VTB līgu. Saprotam, ka ar vāju rezultātu nacionālajā čempionātā nevarēsim pretendēt uz vietu šajā turnīrā. Komandā blakus jaunajiem spēlētājiem arī jābūt pieredzējušiem vīriem.

Silvano Poropats, BK "Ventspils" jaunais galvenais treneris: Vēlos pateikties menedžmentam par uzticību un doto iespēju, uzticot vadīt interesantu un potenciāli labu komandu. Ir gods būt daļai no tik tradīcijām bagāta un veiksmīga kluba. Horvātijā un Vācijā Ventspils vārds ir ļoti labi zināms, tādēļ novērtēju iespēju šeit strādāt. Darīšu visu, ko spēju, lai tradīcijas un veiksmīgā mentalitāte klubā būtu arī turpmāk. Protams, vienmēr rodas jautājums, kāda bija mana motivācija pievienoties šim klubam. Runājot ar Ventspils kluba cilvēkiem, vispirms tika minēta jauno spēlētāju attīstīšana, kas mani uzrunāja un radīja lielu motivāciju. Uzvaras ir basketbola un arī "Ventspils" kluba būtiska daļa un par tām mēs neaizmirsīsim. Vēlos izveidot komandu, kas grib un var uzvarēt visus pretiniekus, radīt tādu blici, kura spēlē ar lielu enerģiju un entuziasmu. Manuprāt, komandai ir potenciāls, ir vairāk nekā daži interesanti spēlētāji un viņi nākotnē var kļūt par lieliskiem spēlētājiem. Pirms darba Vācijas klubā, desmit gadus strādāju ar jaunajiem basketbolistiem un vairāki spēlētāji pie manis lika pamatus ļoti interesantām karjerām.

Mana spēles filozofija ir balstīta uz agresīvu darbību aizsardzībā, kas pārsteidz pretiniekus. Un vēl - mēs skriesim!"

  +8 [+] [-]

, 2010-01-12 21:01, pirms 14 gadiem
nja Lembis nu pateic asi, bet arī pareiz kā fans

  +1 [+] [-]

, 2010-01-12 21:08, pirms 14 gadiem
Nu vispār jau Lembergs precīzāk nevarēja pateikt.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-12 21:10, pirms 14 gadiem
A.L. teksti vienkārši FASCINĒ. eksperts mošk drīz sportacenra.com tiešraides arī komentēs.... .
Lai nu kā, veiksmi jaunajam trenerim!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-01-12 21:22, pirms 14 gadiem
Lembergs, kā kluba prezidents ar šiem izteicieniem rīkojas nekorekti, lai gan viņam ir 100% taisnība, bet to nevajadzēja izteikt visas Latvijas priekšā, it īpaši, ka daži spēlētāji ir vel komandā, kas tika asi kritizēti Tas par klubu neko labu neliecina Domāju, ka arī pieminētie spēlētāji papildinās bezdarbnieku rindas

  -1 [+] [-]

, 2010-01-12 21:23, pirms 14 gadiem
" Nesaprotami tika paņemts Kalve, kurš drīzāk ir invalīds nekā spēlētājs."

Kā lūdzu Lemberga kungs?

  +1 [+] [-]

, 2010-01-12 21:23, pirms 14 gadiem
Lembergs ir vecis,pateica visu,ko vajag
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-01-12 21:24, pirms 14 gadiem
Lembergs malacis saka kā ir,... nevis tikai kautkādas "standart" frāzes.

Man arī Galvanovska daži lēmumi šķita pat ļoti dīvaini.

  +4 [+] [-]

, 2010-01-12 21:24, pirms 14 gadiem
Nu jaunā trenera vārdi liek domāt ka patiešām varētu mainīties pat ļoti daudz tieši spēles ziņā. Es nedomāju vispār par leģionāru pievienošnos. Katrā ziņā novēlu jaunajam trenerim labu nākotni Ventspils klubā.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-12 21:26, pirms 14 gadiem
Rokets rakstīja: Lembergs, kā kluba prezidents ar šiem izteicieniem rīkojas nekorekti, lai gan viņam ir 100% taisnība, bet to nevajadzēja izteikt visas Latvijas priekšā, it īpaši, ka daži spēlētāji ir vel komandā, kas tika asi kritizēti Tas par klubu neko labu neliecina Domāju, ka arī pieminētie spēlētāji papildinās bezdarbnieku rindas
Taa vien liekas,ka peec shii vakara speeles,kur jau ir skaidrs,ka zaudeesim komandu gaida lielas izmainjas

  +3 [+] [-]

, 2010-01-12 21:26, pirms 14 gadiem
Jā Lembergs tiešām saka ko domā tā kā kādreiz Okorns Ventspilī daudziem treneriem un ne tikai viņiem būtu jāmācās no šiem abiem vīriem.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-12 21:27, pirms 14 gadiem
Baxter19 rakstīja: Taa vien liekas,ka peec shii vakara speeles,kur jau ir skaidrs,ka zaudeesim komandu gaida lielas izmainjas
Jācer, ka tas arī notiks, un uz labo pusi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-01-12 22:08, pirms 14 gadiem
Kalve būtu līmeni, ja vienīgi Butauts nebūtu turējis viņu uz beņķa (vienīgais, kas nepatika ASK), bet nu tad bija 4 arzmenieki, kas vilka spēli.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-12 22:36, pirms 14 gadiem
Invalīds?! Traumas nav tikai tiem, kas neko nedara...

  +1 [+] [-]

, 2010-01-12 22:54, pirms 14 gadiem
suhinsh rakstīja: Invalīds?! Traumas nav tikai tiem, kas neko nedara...
tikai nevajag lembergs pa zinjaam tak staasta ka katru riitu skrienot un treneejoties kutkaa aiz restee seezhot tikai kalklinju bija sastiepis

     [+] [-]

, 2010-01-13 05:15, pirms 14 gadiem
njaa redzeju ka skreeja un ka aizsardziba speleja,pilnigi tufta!

     [+] [-]

, 2010-01-13 10:35, pirms 14 gadiem
Vot vecis, tagad zinam ka Aivaram ir pa*ti

  -2 [+] [-]

, 2010-01-13 10:54, pirms 14 gadiem
kaadaa sakaraa kluba prezidents taa var izteiktie spar speeleetaajiem, ja klubs visu laiku iid ka nav ko njemt speeleetaajus audzinaasim savus talantus savaakts pilns klubs ar tiem talantiem un domaaju ka lielaa meeraa to sizveelas arii prezidents un tagad visus nodirsh un beigaas veel pasaka ka galvanovskis vainiigs ka nav rezultaata...psc tas ir kkads murgs tai ventspilii...aivars var iet atpakalj no kurienes naacis!

     [+] [-]

, 2010-01-13 16:01, pirms 14 gadiem
hehz.. smieklīgi lembergs izlikās!
presenē sevi atkal izcēla kā visu zinošu un baigo ekspertu!
tas nekas, ka aiz muguras visu kārtoja boitmanis - ne jau galvanovskim bija iespēja paņemt to ko viņš gribēja, bet gan to ko valdes.pr. pateica - še kalve, še bērziņš, še vēl kāds nekam nederīgs āksts!
kāda vienlīdzība - tagad pēkšņi ir atrasta nauda, kura pirms nedēļas nebija būtu galvanovskim tādas iespējas kā tagad bubina jaunajam, tad nedomāju, ka būtu tādi zāģi un sagrāve, bet diemžēl vpilī neļauj nevienam strādāt! smieklīgi - viens varēja ar sētas džekiem spēlēt, otram tagad pienesīs amerikāņu un veterānu čupu. lai jaunais pastrādā ar šiem pašiem lūzeriem, tad redzēsim, kurš vairāk sasniegs kko!

     [+] [-]

, 2010-01-13 20:33, pirms 14 gadiem
Boxy rakstīja: kaadaa sakaraa kluba prezidents taa var izteiktie spar speeleetaajiem, ja klubs visu laiku iid ka nav ko njemt speeleetaajus audzinaasim savus talantus savaakts pilns klubs ar tiem talantiem un domaaju ka lielaa meeraa to sizveelas arii prezidents un tagad visus nodirsh un beigaas veel pasaka ka galvanovskis vainiigs ka nav rezultaata...psc tas ir kkads murgs tai ventspilii...aivars var iet atpakalj no kurienes naacis!
visu pareizi pateica!
jaunos ir jeega nemt tad, ja ir kaut kaada izaugsme un tie naakotnee izaugs par augsta liimenja speeleetaajiem, ja nee, tad var uzreiz nemt citus.
viesspeeleetaajus jau vienmeer var piemekleet, to nav maaksla izdariit, izaudzinaat speeleetaaju tas ir kaut kas.
galvanovski par vea treneri, arii tur kas jaamaina, jo arii tajaa liimenii nav iipasha progresa.
faktiski vajadzeetu likt lielaaku uzsvaru uz jauno audzinaashanu, nezinu varbuut valdi valteru vajadzeetu uzaicinaat par kaadas jaunieshu komandas treneri, vins sevi ir paraadiijis ka labs jaunieshu individuaalias treneris. tikai luudzu nekaadaa gadiijumaa vinjam nedod maaciit speleetaajiem taktiku, jo tad saaks veel speeleet taapat kaa visas riigas komandas - respektiivi individuaalu speeli, ar ko nevienu nevar nekad uzvareet, jo lai kaa tu baltos speeleetaajus netrenee, neegeru geeni ljauj tiem individuaali buut triis galvas paaraakiem pat iipashi netreneejoties.