Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Endzels: "Jaunajam trenerim ir plašs darba lauks"

Andrejs Siliņš

Endzels: "Jaunajam trenerim ir plašs darba lauks"
Guntis Endzels
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Pirmais puslaiks bija kā turpinājums tam, kā spēlējām Vācijā. Otrajā puiši parādīja raksturu," pēc zaudētā mača ULEB Eiropas kausā pret "Nymburk" atzina "Ventspils" treneris Guntis Endzels.

Guntis Endzels, "Ventspils" galvenā trenera vietas izpildītājs: "Spēli varētu sadalīt divās daļās. Ne tikai pēc rezultāta, bet arī pēc spēlētāju atdeves. Pirmais puslaiks absolūti neizdevies no jebkāda viedokļa. Tas bija kā turpinājums tam,, ka spēlējām Vācijā. Otrajā puiši parādīja raksturu, varbūt ne visi. Kļuvām agresīvi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Bēdīgi, ka rezultāts ir tāds, kāds tas ir. Ar spēli noteikti neesmu apmierināts, bet resursi ir tādi, kādi ir, un arī meistarība ir tāda, kāda ir. Jaunajam trenerim ir plašs darba lauks. Tas, kādu sniegumu Petvejs demonstrē pēdējās spēlēs, noteikti nav vajadzīgs komandai. Ja nevar ar spēli, tad ar attieksmi jāparāda sevi, bet tas nenotiek. Jurevičus noteikti nebūtu šodien spēlējis, pat ja būtu līdzīga spēle izvērtusies, jo nav jēgas atkal riskēt. Viņam jābūt par sevi pilnīgi pārliecinātam, lai sāktu spēlēt. Pats esmu iepazinies, arī atsevišķi spēlētāji iepazinušies ar jauno galveno treneri. Rīt viņam būs pirmā darba diena, un viss notiks."

Ernests Kalve, "Ventspils" uzbrucējs: "Piekritīšu trenerim, ka spēli var sadalīt divās daļās. Centāmies spēlēt labāk - cik sanāca, tik sanāca. Eirokausi beigušies, atlikuši BBL un LBL turnīri. Vēl neko nezinām, kas un kā būs tālāk. Trenēsimies un redzēsim, kā būs.."

Muli Kacurins, "Nymburk" galvenais treneris: "Nimburkas klubam šis ir ļoti priecīgs brīdis – prmo reizi tas ir kvalificējies labāko sešpadsmitniekam. Jau no spēles sākuma parādījām savu attiekmi un to, ka esam ieradušies šeit, lai uzvarētu."

Ladislavs Sokolovskis, "Nymburk" uzbrucējs: "Esmu ļoti priecīgs par spēli un līdzjutējiem, kas atbalstīja mūsu komandu. Ceram, ka nākotnē komandu gaida jaunas iespējas un varēsim sevi labi parādīt nākamajā kārtā."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-01-12 22:55, pirms 14 gadiem
pretinieks parada savu atteiskmi ar uzvaru, museji par to tikai runa

     [+] [-]

, 2010-01-12 22:56, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Bertāns: "Koncentrējamies tikai uz uzvaru"
musejiem jaiet uz radio stradat, nevis basketbolu spelet. radio pamat uzdevums ir runasana

     [+] [-]

, 2010-01-13 07:53, pirms 14 gadiem
Ja jau šajā mājas lapā arī parādās tik gudri komentāri, kā jau augstāk izteikti, tad atļaušos arī izteikt dažas SAVAS domas :

1. par tādu komandu, kā VENTSPILS, varu teikt tikai to, ka džeki pa brīžiem patiešām nenospēlē pat SAVĀ līmenī, bet tad jau PATS par SEVI parādās jautājums : A kāds tad ir šo džeku - spēlētāju līmenis ? Sāksim ar to , ka izvērtēsim, ko tad šie mūsu - LATVIJAS basketbola sistēmā audzinātie basketbolisti ir TĀDU sasnieguši un kāds ir viņu , katra INDIVIDUĀLAIS basketbola spēles līmenis ? Kuri ir mums tie super augstāko klasi sasniegušie spēlētāji , kuri var iziet laukumā un uztaisīt spēli ?

2. paskatīsimies uz katra šo spēlētāju INDIVIDUĀLIEM statistikas rādītājiem . Un ko JŪS ieraudzīsiet ? Vai ir kāds no šiem spēlētājiem, kurš var skaitīties par komandas līderi ? Bet STATISTIKA ir diezgan korekta lieta, jo statistikas rādītāji un dati runā par to , kā šim pēlētājam veicās divās atsevišķāš spēles sadaļās -gan uzbrukumā , gan aizsardzībā ! Un tad nevajadzēs runāt par darba vietas maiņu uz rādio ! Jo nav jau tam pašam Bertānam tie rādītāji tik izcili, ka viņš viens , kaut ko var pagriezst spēles gaitā ! Kā jau redzējām, pa visu spēli laikam divus ātros uzbrukumus nobeidza ļoti sekmīgi, pat grozā pakarājās pēc laba "slam danka " . Bet tas visai spēlei tomēr ir par maz ! Un PATS GALVENAIS , mūsu komandām psiholoģiski jāsāk saprast, ka basketbola spēle ilgst 40 min, un nevis 48 minūtes, kā NBA , kur tādi vīri kā LEBRONS JAMES un Kobe Braijants māk un prot spēli uztaisīt arī pat spēles pēdējās 8 minūtēs un pat spēles 8 sekundēs , bet tādēļ jau tie ir tādi džeki ( spēlētāji ) , kādi nu viņi ir ! Un tādu džeku ( spēlētāju ) mums tomēr nav ....

Tādēļ jau ka mums nav NBA basketbola un basketbolistu audzināšanas un izvēles sistēmas ............ Un tādēļ jau nevar gribēt redzēt to , ko nevar ne ieraudzīt, ne redzēt, ne dabūt , ne sasniegt ....

Tādēļ nokāpsim uz realās zemītes un pagaidīsim, kad RALFS PLEINICS iedibinās jaunu BASKETBOLISTU audzināšanas sistēmu , un tad .....