Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Brāļi Šici varētu saņemt divreiz lielāku naudas balvu nekā cerēts

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Brāļi Šici varētu saņemt divreiz lielāku naudas balvu nekā cerēts
Andris Šics un Juris Šics
Foto: AFP/Scanpix

Saeimas deputāti šodien tikās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvjiem, lai pārrunātu sporta nozares aktualitātes un plānotu turpmāko sadarbību, informē Latvijas likumdevēja preses dienests. Kā nozīmīgāko sasniegumu jāmin vienošanos par izmaiņām Ministru kabineta noteikumos, kas turpmāk vienam sportistam varētu ļaut saņemt naudas balvas par vairākiem izciliem sasniegumiem.

Pašlaik normatīvie akti ļauj olimpiešus apbalvot tikai par vienu (augstāko) sasniegumu, runājot par olimpiešu prēmēšanu, sacīja IZM Sporta departamenta direktora vietnieks Edgars Severs. Taču, ņemot vērā, ka vairāki mūsu sportisti šajā olimpiādē izcīnījuši augstas vietas vairākās disciplīnās, apakškomisijas deputāti atbalsta ministrijas ieceri šo normu grozīt, lai par visiem sasniegumiem varētu prēmēt jau šī gada olimpiešus.

Līdz ar minētajiem grozījumiem Andris Šics un Juris Šics varētu saņemt valsts naudas balvu gan par trešo vietu divnieku sacensībās, gan par trešo vietu komandu stafetē.

"Mūsu sportistiem būs ļoti grūti atkārtot šī gada ziemas olimpisko spēļu sasniegumus - izcīnīt četras olimpiskās medaļas. Sočos startēja pati spēcīgākā un gados jaunākā Latvijas olimpiskā komanda. Pēc diviem mēnešiem sāksies Pasaules čempionāts hokejā, kur vēlam mūsu hokejistiem tādu pašu izturību, kādu tie parādīja olimpiskajās spēlēs,” šodien sacīja Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs.

Tāpat paredzēts prasīt šogad sporta nozarei papildus piešķirtos 2,3 miljonus eiro iekļaut valsts budžeta bāzē, sākot no 2015.gada.

Runājot par apakškomisijas darba aktualitātēm, I.Klementjevs sacīja, ka deputāti plāno doties izbraukuma sēdē uz Lielupes tenisa centru, lai savām acīm redzētu, kas notiek objektā, kurā paredzēts ieguldīt lielus finanšu līdzekļus olimpiskā centra būvniecībā. Tāpat deputāti dosies uz Murjāņu Sporta ģimnāziju.

Atbildot uz I.Klementjeva jautājumu, kā norit gatavošanās Daugavas stadiona rekonstrukcijai, IZM Sporta departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova informēja, ka šogad paredzēts izstrādāt objekta projektu un sakārtot dokumentāciju, lai jau nākamgad varētu uzsākt stadiona rekonstrukciju.

Jaunās valdības deklarācijā viena no prioritātēm ir arī sporta nozares jautājumi, runājot par valdības aktualitātēm, pauda gandarījumu IZM pārstāvji. Ministrija plāno strādāt gan pie tautas sporta attīstības, gan pie grozījumiem Sporta likumā, kuros paredzēts iestrādāt mehānismu, kā federācija var vadīt sporta veidu darbību un attīstību, kā arī precizēt profesionāla sportista statusu. Tāpat plānots palielināt sporta stundu skaitu pamatskolā, un, ņemot vērā, ka skolotāji kļūs noslogotāki, jārisina jautājums arī par pedagogu samaksas sistēmas pilnveidošanu, sacīja E.Severs.

Informāciju sagatavoja Saeimas preses dienests.

Izmantotie resursi:
www.saeima.lv

  +5 [+] [-]

, 2014-02-25 16:27, pirms 10 gadiem
Lai nu kas bet šie čaļi patiešām ir to pelnijuši!

  +4 [+] [-]

, 2014-02-25 16:30, pirms 10 gadiem
Kaut vai 5 reizes lielākas,ir to nopelnījuši! Nekā tauku pikas biezajos krēslos!
Slēpts komentārs: JMancuso

  +3 [+] [-]

, 2014-02-25 16:39, pirms 10 gadiem
labak butu ieguldijusi naudu sporta attistiba nevis parspilejusi ar premijam.

  +2 [+] [-]

, 2014-02-25 16:58, pirms 10 gadiem
a kā, taisījās maksāt tikai par vienu medaļu?

  +2 [+] [-]

, 2014-02-25 17:25, pirms 10 gadiem
JMancuso rakstīja: Ai nu beidz. Savā ziņā šie sportisti ir tieši tādi paši kā "tauku pikas biezajos krēslos". Par valsts naudu nodarbojas ar sportu, kurš ir gaužām nepopulārs (divnieki). Nes mājās valsts naudu, skatās sievai acīs, cenšoties iestātīt, ka saņemtā nauda ir tiešām nopelnīta. Manis pēc viņi varētu arī nestartēt.
tevis pēc pat vārna nenopirdīsies, skaudība ir slikta īpašība. Sports atjauno garu un prātu- pamēģini......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-25 21:24, pirms 10 gadiem
JMancuso rakstīja: Ai nu beidz. Savā ziņā šie sportisti ir tieši tādi paši kā "tauku pikas biezajos krēslos". Par valsts naudu nodarbojas ar sportu, kurš ir gaužām nepopulārs (divnieki). Nes mājās valsts naudu, skatās sievai acīs, cenšoties iestātīt, ka saņemtā nauda ir tiešām nopelnīta. Manis pēc viņi varētu arī nestartēt.
tik lieli AUNU kā Tu laikam grūti ir sameklēt, paskaties uz sevi spogulī klauniņ