Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

LOK rosina sasaukt Antidopinga komitejas sēdi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LOK rosina sasaukt Antidopinga komitejas sēdi
Soču olimpiskie apļi
Foto: llmārs Znotiņš, olimpiade.lv

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) valde ir ierosinājusi nekavējoši sasaukt Latvijas Antidopinga komitejas sēdi. Komitejas sēdē jāizskata jautājums par Latvijas Olimpiskās komandas sportistiem veiktajām dopinga analīzēm un to rezultātiem pirms un ziemas olimpisko spēļu laikā, informē LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Atgādināsim, ka Soču ziemas Olimpisko spēļu laikā aizliegtu vielu lietošanā tika pieķerts Latvijas valstsvienības hokejists Vitālijs Pavlovs. Sportista A un B provju analīzēs tika atrasts aizliegtais stimulants methylhexaneamine (MHA) - tā ir viela, kas var tikt pievienota uztura bagātinātājiem svara regulēšanai.

Sākot ar pagājušā gada septembri, pēc LOK pasūtījuma Latvijas Antidopinga aģentūra ir veikusi vairāk par 65 dopinga pārbaudēm, tai skaitā visiem 58 Latvijas Olimpiskās komandas sportistiem. 2013.gada 10.decembrī šāda pārbaude tika veikta Vitālijam Pavlovam. 2014.gada 2.janvārī no Helsinku Antidopinga laboratorijas tika saņemta atbilde par negatīvu rezultātu.

Dopinga kontroles pasākumus Latvijā koordinē Antidopinga komiteja. Antidopinga komiteja ir konsultatīva institūcija dopinga kontroles jomā. Antidopinga komitejas sastāvā ir pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Veselības ministrijas, Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Sporta federāciju padomes.

Savukārt tikmēr Valsts Sporta medicīnas centra Antidopinga nodaļa 2013. gadā veica 200 dopinga analīzes 40 sporta veidos. Sankcijas piemērotas 4 sportistiem, kuru uzvārdus šī organizācija pagaidām nenosauc.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Olimpiskā komiteja
SMVA Antidopinga nodaļa: Jaunumi
Likumi.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-26 00:32, pirms 10 gadiem
Vitalik, turiis!! Cerams puisi attaisnois.
Nav jau nikeidus steroidus lupciejs!