Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Tretjakova treneris: "Cīņu pret Dukuru izplānojām pirms pusgada"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Tretjakova treneris: "Cīņu pret Dukuru izplānojām pirms pusgada"
Pasaules čempions skeletonā Aleksandrs Tretjakovs, Anatolijs Čeliševs un bobslejists Dmitrijs Truņenkovs veido Krasnojarskas brigādi

Krievijas skeletona izlases treneris Anatolijs Čeliševs piektdien, 14. februārī, žurnālistiem pavēstīja, ka ir apmierināts ar rezultātiem, jo "viss notiek pēc plāna". Pēc pirmajiem diviem braucieniem vīriešu sacensību vadībā ir Vankūveras spēļu bronzas medaļnieks Aleksandrs Tretjakovs, kurš latvieti Martinu Dukuru apsteidz par 0,56 sekundēm.

“Sportā visi ir nedaudz māņticīgi, tāpēc nevēlos izvērsti komentēt rezultātus,” teica Tretjakova personīgais treneris. “Pateikšu tikai, ka viss notiek pēc plāna. Visu saplānojām jau pusgadu atpakaļ un pagaidām viss notiek tā, kā tam būtu jābūt.”

Čeliševs un Tretjakovs pārstāv Krasnojarskas skeletona skolu. Olimpiskajām spēlēm viņi gatavojās īpaši rūpīgi. Treneris jau sezonas sākumā norādīja, kas jāpaveic, lai spētu izrādīt pretestību Latvijas skeletonistiem.

“Šajā sezonā mēs koncentrējāmies starta ieskrējiena trenēšanai ledus estakādē,” pēc pirmā Pasaules kausa posma Kanādas pilsētā Kalgari teica Čeliševs. “Tas ļāva ielikt labus pamatus. Tretjakovs startā progresēja ļoti ievērojami. Viņš par piecām sekundes simtdaļām laboja savu vareno rekordu, kuru neviens nespēja uzlabot astoņus gadus.”

Piektdien Krievijas skeletonists savu varējumu parādīja Soču trasē, abus starta ieskrējienus veicot 4,47 sekundēs. Martins Dukurs šajā elementā viņam summā zaudēja 0,21 sekundi, ieskrējienus pabeidzot attiecīgi 4,57 un 4,58 sekundēs.

“Ja sportists ir pieredzējis, pieļauj maz kļūdu, starts nozīmē ļoti daudz – vairāk nekā 50% panākuma. Tiesa, skeletonā var sastapt ļoti ātrus startētājus, kuri tālāk nespēj sekmīgi izbraukt trasi, piemēram, šveiciete Marina Džilardoni. Mūsu plānā viss pakārtots Sočiem, bet Kalgari tikai izmēģinājām spēkus. Viss pamatdarbs un pieslīpēšana veicama pēc Jaunā gada.”

Krievu skeletonisti izlaida Pasaules kausa pēdējo posmu, tā vietā apgūstot Soču trasi. Trīs nedēļas pirms sezonas galvenā starta Čeliševs atzinīgi novērtēja paveikto. “Praktiski visos posmos mūsu puiši un meitenes laboja personīgos rekordus starta ieskrējienos. Ar sagatavotību viss ir kārtībā, taču vēl neesam sasnieguši sportiskās formas virsotni. Ja mūsu mērķis būtu uzvara Pasaules kausā – mēs sistos ar Dukuru janvārī. Taču mēs gatavojāmies Sočiem! Pārbaudījām slieces, virāžu izbraukšanu.”

Bijušais bobslejists Tretjakovs, kā pats atzīst, skeletonā nokļuva nejauši. “Tas notika gadījuma pēc. Man piedāvāja pamēģināt, lai nebūtu dīkstāve. Izmēģināju – iepatikās. Vēlējos saprast, kā vadīt kamanas, izjust nianses. Tā viss sākās.”

Izmantotie resursi:
Российские скелетонисты следуют плану на...

1 2 3 4 5 6 176 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 21:51, pirms 10 gadiem
Rīt tu trenerīt dziedāsi citu dziesmu..

  +4 [+] [-]

, 2014-02-14 21:55, pirms 10 gadiem
Sanāk, ka krievu treneris un sportists pārspējuši mūsu stratēģi viltībā... Jo Dukuri pret Tretjakoviem neko nesaplānoja, vienkārši brauca pa dzīvi un vāca medaļas. Kas zin, kā būtu, ja būtu kāda speciāla taktika uz krieviem izstrādāta tomēr? Katram gadījumam.

Nu cerēsim, ka šonakt tā taktika taps un rīt krievus apspēlēs, 2x pa 0.3 sekundēm. Ka viss beigsies labi!

  +6 [+] [-]

, 2014-02-14 21:55, pirms 10 gadiem
Labi, paskatīsimies, kuram nervi būs uztrenēti vairāk..!
Kaut gan jāatzīst, ka krieviem slīd ļoti solīdi un viņi var atlauties vairāk vaļību..!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-02-14 21:57, pirms 10 gadiem
Ja 3. braucienā neatsit 0.4 deficīta, var iet nolaist ūdeni. Martinam ir jāparāda, ka var. Krievam tik jānobrauc līdz galam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 21:58, pirms 10 gadiem
Nu nezinu gan...Martins brauc labi,ir vairāk kā sekundi priekšā trešajam,bet...krievi ir kko slidā atraduši,jo slīd nenormāli labi,arī krieviete šodien ar rupjām kļūdām ātrumu nezaudēja!

  -1 [+] [-]

, 2014-02-14 22:00, pirms 10 gadiem
Startā 4.55 pagāšgad, šogad 4.57 un 4.58, tas man neīpaši patīk, jo Olimpiskajā gadā trenējas daudz apzinīgāk, vairāk, kvalitatīvāk..,tapēc regres startā man nav saprotams!?!
Varbūt fiziskās sagatavotības treneris ir kaut kur pārrēķinājies, varbūt kaut kāda mikrotrauma..!!

  +2 [+] [-]

, 2014-02-14 22:02, pirms 10 gadiem
Ahuenijs planotajs, mos uzskrienas neitrāla trasē vai Siguldā!!!? Pilnīgi pretīgi uz to tretjakovu sk. Nav viņš slikts braucejs bet ne jau OS cempions ārpus sochi
ticu ka Dukurs nobrauks labi 3un 4 un vēl būs intriga...

  +2 [+] [-]

, 2014-02-14 22:12, pirms 10 gadiem
pag. tad sanāk tā, ka Dukurs atpaliek par 0,56 sek divos braucienos, kas nozīmē to, - ja Tretjakovs brauc tikpat ātri (kas visticamāk tā arī būs), tad Dukuram divos braucienos ir jāpārspēj 1 sekunde, lai būtu priekšā (0,56 x 2 vismaz)??? vai mana matemātika ir pareiza?
Cerības jāliek tikai un vienīgi uz Tretjakova kļūdām, taču es tā nemēdzu darīt, man patīk, ja uzvar spēcīgākais godīgā cīņā. To arī novēlu - lai uzvar spēcīgākais!

 +12 [+] [-]

, 2014-02-14 22:15, pirms 10 gadiem
Tretjakovam, lai uzvarētu ir jāplāno un jāmēģina trase neskaitāmas reizes. Tas nav nekāds brīnums, ka mājas trasē labi brauc. Dukuriem šādi nav jāplāno, jo viņi prot braukt un var uzvarēt jebkurā trasē. Jebkurā gadījumā viņi ir skeletona karaļi.

 +14 [+] [-]

, 2014-02-14 22:16, pirms 10 gadiem
Vai nu Martinam zelts vai sudrabs, tas nemaina faktu, ka viņš ir visu laiku labākais skeletonists pasaulē.

  +5 [+] [-]

, 2014-02-14 22:17, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Sanāk, ka krievu treneris un sportists pārspējuši mūsu stratēģi viltībā... Jo Dukuri pret Tretjakoviem neko nesaplānoja, vienkārši brauca pa dzīvi un vāca medaļas. Kas zin, kā būtu, ja būtu kāda speciāla taktika uz krieviem izstrādāta tomēr? Katram gadījumam.

Nu cerēsim, ka šonakt tā taktika taps un rīt krievus apspēlēs, 2x pa 0.3 sekundēm. Ka viss beigsies labi!
Nekas jau daudz nemainīsies būs Dukuram sudrabs vai zelts, 100 štukas eiro tāpat ir Dukuram un visi pasaules spīdīgie medāļi un kausi, krievam protams vajag Sočos zeltu tāpat kā tam tur Vankūverā.... bet pēc tam kas viņus atcerēsies? Montgomerijs nez vai baigi kotējas skeletona vēsturē kā izcilnieks, arī šito krievu atcerēsies kā nr.2 aiz Dukura ar vai bez Soču zelta.....

Protams, ka zeltu mums un Martinam gribas, bet jāsaka, ka te pat nekādu krievu plānošanu nevajag.... šie tikai te brauca un brauca, kamēr pat smagais Tretjakova pauris ielāgoja katru līkumu, uzskriet startu viņš var un ko tur daudz vairs var izdarīt?? Tā nav nekāda dižā plānošana, Siguldā (Kur gan ar tas Tretjakovs ir daudz trenējies) lai sacenšas un redzēsim kas un kā....

No otras puses, nav jau nekāds brīnums, ka Dukurs ir tikai otrais. Bija zināms, ka garais krievs te būs spēcīgs tā, ka tagad tēlot k-kādu izbrīnu un šoku ir kaut kā naivi..... Tas, kas tagad notiek bija pavisam reāls scenārijs un pamazām tas arī piepildās, anyway protams novēlu Martinam krievu apbraukt, bet nu sudrabs arī ir medālis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 22:19, pirms 10 gadiem
Krievi pusgadu domāja,kā visus appist un kādu dopingu sarījties,lai Martinam tiktu garam.

  +6 [+] [-]

, 2014-02-14 22:20, pirms 10 gadiem
.............. rakstīja: pag. tad sanāk tā, ka Dukurs atpaliek par 0,56 sek divos braucienos, kas nozīmē to, - ja Tretjakovs brauc tikpat ātri (kas visticamāk tā arī būs), tad Dukuram divos braucienos ir jāpārspēj 1 sekunde, lai būtu priekšā (0,56 x 2 vismaz)??? vai mana matemātika ir pareiza?
Cerības jāliek tikai un vienīgi uz Tretjakova kļūdām, taču es tā nemēdzu darīt, man patīk, ja uzvar spēcīgākais godīgā cīņā. To arī novēlu - lai uzvar spēcīgākais!
Spēcīgākais uzvarētu neitrālā trasē, nevis kā ir tagad, kad dažiem šī ir mājas trase...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 22:24, pirms 10 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: bez OS titula - nez, nez
tā titula nozīmība tiek pārspīlēta, jo pirmkārt tas notiek reizi 4 gados ir bijuši 100 gadījumi, kad viena vai otra iemesla pēc kāds čalis, kas kādā sportā pasaulē piem. dominē gadus sešus (trīs pirms olimpiādes un trīs pēc), netiek uz vienu olimpiādi veselības dēļ un pēc tam vairs nav tādā līmenī.... tas neko nemainīs tajā, kā Dukuru redz skeletona vēsturē. Lai kā arī Latvijas un Latvijas sportistu nelabvēļi te mēģina iestāstīt pretējo....

  +4 [+] [-]

, 2014-02-14 22:29, pirms 10 gadiem
Par Martina Dukura lielo ietekmi runā kaut vai pati šī intervija, ka krievam bija pusgadu jāplāno kaut kas tieši pret Martinu... Vai amerikāņu intervija saviem medijiem, kur šitie pasaka, ka nezin kā viņu var apbraukt.

Jā, ja Tretjakovs uzvarēs, tad viņi varēs savu ''miracle on ice'' stāstu radīt par to kā 2012. gadā apdzina ''neuzvaramo latvieti'', bet tas jau nemaina faktu, ka tas būs underdoga story, nevis čempions, kas apstiprināja savu pārākumu pār visiem arī OS.... Neviens neatceras ASV studentu tīmu 1980. gadā par to, ka tur bija izcili spēlētāji- vienīgais konteksts, kurā viņus atceras ir par to, kuru komandu viņi tur uzvarēja un kāpēc tas bija kruti. Tas pats par Tretjakovu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 22:34, pirms 10 gadiem
"Ja mūsu mērķis būtu uzvara Pasaules kausā – mēs sistos ar Dukuru janvārī."
Nu tad redzēsim kādi jūsu mērķi būs nākošsezon - nedomāju, ka jums spīd uzvara pasaules kausā. Dukurs jūs gabalos saraus, jo viņš māk braukt ne tikai Sočos vien.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-14 22:36, pirms 10 gadiem
Runājot par mājas/nemājas trasi.
Vai vācu kamaniņu braucējiem šī bija mājas trase?

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 22:37, pirms 10 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: tā titula nozīmība tiek pārspīlēta, jo pirmkārt tas notiek reizi 4 gados ir bijuši 100 gadījumi, kad viena vai otra iemesla pēc kāds čalis, kas kādā sportā pasaulē piem. dominē gadus sešus (trīs pirms olimpiādes un trīs pēc), netiek uz vienu olimpiādi veselības dēļ un pēc tam vairs nav tādā līmenī.... tas neko nemainīs tajā, kā Dukuru redz skeletona vēsturē. Lai kā arī Latvijas un Latvijas sportistu nelabvēļi te mēģina iestāstīt pretējo....
Pārspīlēta olimpiskā titula nozīmība? Puis, no kuras zvaigznes esi nokritis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-02-14 22:42, pirms 10 gadiem
robbijs rakstīja: Tam nav nekāda nozīme. Jebkurā veidā labākais ir olimpiskais, nevis pasaules čempions, vai vēl vairāk pasaules kausa ieguvējs.
Tu gribi apgalvot, ka kāds vēl atcerās tādu Montgomeriju???
Visi šie gadi pēc Vankuveras ir Martina zīmē!!! Nezkapēc Tretjakovs vai kāds cits nav nosaukts par Supermenu???

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 22:43, pirms 10 gadiem
Cik noprotams, tad trase nav tik gara un sarežģīta, lai varētu atgūt starta ieskrējienā zaudēto. Krievs tā arī darīja: maksimāli trenēja startu un nepieļāva būtiskas kļūdas trasē. Ja slīd vienādi, tad izšķirošais TIEŠI ir startā iekrātais pārsvars....

  +3 [+] [-]

, 2014-02-14 22:46, pirms 10 gadiem
robbijs rakstīja: Tieši tā, vai amerikāņu bobslejistiem šī būs mājas trase? Vai kalnu slēpošanas čempioniem tā bija mājas trase? M.Dukurs psiholoģiski salūza un tieši vissliktākajā brīdī, gribu gan piebilst, ka arī sudrabs ir ļoti labs sasniegums un es ar brāļiem Dukuriem lepojos.
Tagad jau jūs sākat salīdzināt kaut ko nesalīdzināmu. ASV, Krievija, Vācija - lielvalstis ar anormālo piķi. Nedomāju, ka mēs tehnikas(slieču ziņā) varam sacensties ar šīm valstī un Sočos tas ir ļoti skaidri redzams - brauc labi, neko tas nedod, ja nav super slieces!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-14 22:46, pirms 10 gadiem
tas būtu sāpīgi, ja krievi izrādītos gudrāki un mērķtiecīgāki par Dukuriem, jo tam bija jābūt mūsu trumpim. kamēr Dukurs 4 gadus mauca visus mačus pēc kārtas vācot balviņas un prēmijas, tikmēr pretinieks brieda vienam svarīgākajam startam.

vēl cerība gan paša, saņemties un, ka Tretjakovu aizvien spēcīgāk spiedīs psiholoģiskais..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-14 22:47, pirms 10 gadiem
Šaubu nav, ka Martina kopējie panākumi ir IEVĒROJAMI, bet tas ir TIKAI mierinājums....Olimpiskā zelta neizcīnīšana. Es ļoti ceru, ka rīt būs jauna diena un VISS vēl ir iespējams....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-02-14 22:51, pirms 10 gadiem
OS ir virsotne, ja nevar jau 2x pēc kārtas dabūt zeltu tad no tās dominēšanas 4 gadus nav jēgas, jo citi vnk gatavojas svarīgākam startam...
1 2 3 4 5 6 176 komentāri