Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Somijas kapteinis būs Selanne, Jāgrs cer atkārtot Nagano panākumus

Rolands Eliņš

Somijas kapteinis būs Selanne, Jāgrs cer atkārtot Nagano panākumus
Tēmu Selanne ieradies Sočos un ieguvis izlases kapteiņa pienākumus
Foto:AP/Scanpix

Šodien savus pirmos treniņos Sočos aizvadījuši no Ziemeļamerikas atbraukušie NHL spēlētāji. Par Somijas izlases kapteini Soču olimpiskajās spēlēs kļuvis izcilais uzbrucējs Tēmu Selanne, savukārt cits hokeja veterāns Jaromīrs Jāgrs izteicies, ka labprāt atkārtotu 1998. gada panākumu, kad Čehija finālā pieveica Krieviju.

Par Somijas izlases kapteini savainotā Miku Koivu vietā nozīmēts leģendārais Tēmu Selanne, kurš piedalīsies savās sestajās olimpiskajās spēlēs. 43 gadus vecais soms divreiz kļuvis par olimpiskā turnīra rezultatīvāko spēlētāju, proti, 1998. gadā Nagano, kad piecās spēlēs guva 10 punktus, un 2006. gadā Turīnā, kad astoņās spēlēs atzīmējās ar 11 punktiem. Par Selannes asistentiem iecelti „Flyers” aizsargs Kimo Timonens un Mārtiņa Karsuma komandas biedrs Maskavas „Dynamo” Leo Komarovs.

Nagano olimpiskajās spēlēs piedalījās arī Čehijas izlases uzbrucējs Jaromīrs Jāgrs, kurš labprāt atkārtotu 1998. gada panākumus, kad Čehija kļuva par olimpisko čempioni, finālā ar 1:0 pieveicot Krieviju. „Ļoti labi atceros Nagano, manas pirmās olimpiskās spēles,” stāsta Jāgrs, kuram šī būs piektā olimpiāde. „Nekad neaizmirsīšu mūsu lielisko uzvaru finālā pār Krieviju. Būtu jauki ko līdzīgu atkārtot arī Sočos.”

„Tiesa, jau pēc pirmā treniņa varu pateikt, ka olimpiādē spēles būs citādas nekā Ziemeļamerikā. Un it īpaši priekš tādiem večukiem kā es,” sacīja 42 gadus vecais Jāgrs. „Jau biju domājis, ka šeit būšu kā treneris, taču, ja reiz sanācis šādi, tad trenera statusu iemantošu nākamajā olimpiādē. Savukārt uzvarai būs vajadzīgi četri uzbrucēju trijnieki, kuri var gūt vārtus. Te nav nekāds NHL, kur divas maiņas uzbrūk, divas aizsargājas.”

Jāgrs, kurš treniņos iespēlēts izlases pirmajā maiņā, kopā ar Čehiju spēkosies pret Latvijas izlasi 14. februāra jeb Valentīna dienas rītā.

Pirmo treniņu Sočos aizvadījusi arī Kanādas izlase, un tajā pirmajā vairākumā maiņā tika iespēlēts triecienvirknējums, proti, Sidnijs Krosbijs, Kriss Kunics un Džons Tavaress, kuri pa visiem šosezon NHL guvuši 199 punktus. Spēlējot pilnos sastāvos, Tavaresam gan plānota vieta nomināli ceturtajā maiņā, bet viņa vietā ar „Penguins” duetu darbosies Džefs Kārters.

Kanādas kapteini Krosbijs pēc treniņa medijiem atzinis, ka izlasē ir jūtams psiholoģiskais spiediens: „Uz mums tiek liktas lielas cerības – tāpat kā uz citām izlasēm. Protams, arī no Krievijas izlases viņu līdzjutēji sagaida vislabāko sniegumu, tāpēc pateikt, uz kuru no izlasēm ir lielāks spiediens, es nevaru.”

Kanāda uzsāks olimpisko turnīru ar maču pret Norvēģiju, un „Islanders” uzbrukuma līderis Džons Tavaress aicinājis nenoskaņoties uz vieglu uzvaru: „Katrā spēlē būs grūti. Labi atceros pasaules čempionātu 2011. gada, kad mēs Norvēģiju uzvarējām ar 3:2. Toreiz nebija viegli. Tā ir komanda, ar kuru klāsies grūti, viņi var sagādāt nepatikšanas.”

Krievijas izlases treniņā tikmēr nepiedalījās tās potenciālais līderis Pāvels Dacjuks, kuru Kanādas ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans šodien nodēvējis par labāko universālo hokejistu pasaulē, tiesa, krievu mediji ziņo, ka olimpiādes atklāšanas spēlei pret Slovēniju Dacjuks būs gatavs.

Gatavs būs arī izlases debitants Valērijs Ničuškins, kurš aizvada sekmīgu debijas sezonu NHL Ničuškins gan izrādījās negatavs pirmajai spēlei teorētiskajā ziņā, jo atzina, ka par Slovēnijas izlasi nezina pilnīgi neko. „Nekad īpaši nenodarbinu sevi ar tādiem jautājumiem (par pretiniekiem). Ko treneris teiks, to arī darīšu. Jā, „Kings” rindās esmu redzējis Anže Kopitaru, taču īpaši viņu neizceltu,” sacīja 18 gadus vecais Ničuškins.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

     [+] [-]

, 2014-02-10 22:50, pirms 10 gadiem
Krieviem kapteinis Datsyks un viens assistents ovechkins nezinu kas otrs..

  +2 [+] [-]

, 2014-02-10 22:56, pirms 10 gadiem
Es domaju , ka cehija nespeles finala. Finala speles Kanada - Zviedrija pa 3 vietu Somija-ASV , tas ir pec manam domam.
Slēpts komentārs: Ovechkinfan

  +7 [+] [-]

, 2014-02-10 23:04, pirms 10 gadiem
Visu cieņu abiem šiem hokejistiem!
Novēlu Selannē karjeras pēdējā sezonā iegūt Olimpisko medaļu, kā arī Stenlija kausu! Lai veicas!

 +14 [+] [-]

, 2014-02-10 23:13, pirms 10 gadiem
T.Selanne,J.Jagrs,P.Nedveds,D.Alfredssons un mūsu Sandis Ozoliņš ir pēdējas septiņdesmito gadu sākumā dzimušās hokeja zvaigznes,kuriem šis olimpiskais turnīrs kā spēlētājiem noteikti būs pēdējais.Baudīsim viņu spēles un lai izdodās!

  +5 [+] [-]

, 2014-02-10 23:14, pirms 10 gadiem
No Čehijas var kaut kas sanākt, daudzi viņus nevērtē augstu, novēlu zeltu somiem un Latvijai lieliskas OS!
Slēpts komentārs: krissis

  +3 [+] [-]

, 2014-02-11 00:06, pirms 10 gadiem
Krizhanek rakstīja: No Čehijas var kaut kas sanākt, daudzi viņus nevērtē augstu, novēlu zeltu somiem un Latvijai lieliskas OS!
Ja izcinis bronzu, tas bus liels panakums...

Vārtsargu līnija un aizsargi- diezgan zemaa liimenii priekš čehiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-11 08:16, pirms 10 gadiem
krissis rakstīja: Krievijas būs olimpiskie čempioni hokejā
EJ SKATIES SAVU BIMBAMBOLU UN NEMULDI

  +1 [+] [-]

, 2014-02-11 08:18, pirms 10 gadiem
Kanāda-Asv fināls
Somija-zviedrija pa trešo vietu

Latvijai novēlu Laabu OS

     [+] [-]

, 2014-02-11 09:28, pirms 10 gadiem
Kanāda
Zviedrija
ASV
Krievija.

     [+] [-]

, 2014-02-11 10:35, pirms 10 gadiem
Jaromīr, tu alojies, jo LAT aizliks taviem plāniem kāju priekšā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-11 13:28, pirms 10 gadiem
Ceru somi sitisies pa medaļām ..!!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-11 15:16, pirms 10 gadiem
Jāgrs jau var cerēt, bet diemžēl ne Krievija ne Čehija netiks finālā! Labākajā gadījumā varbūt par 3. vietu spēlēs, bet maz ticams, jo ASV, Kanāda, Zviedrija diezgan stabili ies uz pusfinālu! Krievi tikai ūdeni varēs pienest viņiem!

     [+] [-]

, 2014-02-11 15:18, pirms 10 gadiem
Un vēl Somi, aizmirsu par Somiem!

     [+] [-]

, 2014-02-11 16:21, pirms 10 gadiem
Netiks ,tev Jaromīr,Latvija pēc zelta:d
Bet ja nopietni,pēc sastāva čehi varēu tēmēt uz 3-6 vietu.Taču hokeju nespēlē uz papīra viss notiek dzīē.Tāpat kā čehi var cerēt uz zeltu,mēs varam cerēt uz zeltu (kas protams ir ļti naivi) mūsu gadījumā zelts varētu būt jau 8.vieta.Par skaistu hokeju.Par labu olimpiādi Latvijai

     [+] [-]

, 2014-02-11 22:41, pirms 10 gadiem
Es nevaru vien sagaidīt, kad beidzot tas viss sāksies!!!