Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase uzvar Šveici un iekļūst 1/4finālā

Latvijas izlase uzvar Šveici un iekļūst 1/4finālā
Latvijai pirmā olimpiskā tikšanās ar Kanādu kopš 1936. gada
Foto: Ilmārs Znotiņš

Vēsturisku uzvaru Soču Olimpisko spēļu «play-off» kvalifikācijas turnīra mačā otrdien izcīnīja Latvijas nacionālā hokeja komanda, kas cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā ar 3:1 pieveica pasaules vicečempioni Šveici.

Mača devītajā minūtē Oskars Bārtulis ar precīzu metienu no distances izvirzīja vadībā Latviju - 1:0. Otrie vārti tika gūti skaitliskajā vairākumā, kad precīzs bija Lauris Dārziņš, 2:0. 35.minūtē - Šveice rezultātu uz tablo tomēr samazināja, kad precīzs metiens no vārtu priekšas padevās Plisam (2:1). Kad Šveice pēdējās minūtēs nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, Dārziņš panāca 3:1, nodrošinot uzvaru Latvijai. Atlikušajās sekundēs Šveice vairs nespēja vārtus atgūt, kas ļāva Latvijai iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases vārtsargs Masaļskis šajā mačā atvairīja 32 no 33 pretinieku metieniem. Latvija pa Šveices vārtiem meta 22 reizes.

Trešdien plkst. 19:00 pēc Latvijas laika mūsu izlase par vietu pusfinālā sacentīsies ar zvaigžņoto Kanādas izlasi.

Teds Nolans pēc spēles: "Puiši ticēja uzvarai. Otrais periods varbūt nebija tik labs, bet kopumā mēs nospēlējām ļoti labi un izcīnījām milzīgu uzvaru visai Latvijai. Es izbaudu šo mirkli, un arī pirms spēles puišiem teicu, lai viņi izbauda katru mirkli un gūst baudu no tā, ko spēj parādīt. Man ir liels prieks par spēlētājiem un priecājos ar viņiem kopā. Es lepojos, ka esmu kanādietis, bet esmu arī lepns, ka esmu Latvijas izlases treneris, un darīšu visu, lai mēs parādītu labāko spēli pret komandu no Kanādas. Vai hokejisti nebūs noguruši? Olimpiskajās spēlēs tam nav laika, nogurums būs pēc turnīra."

Latvijas izlase:

Edgars Masaļskis (Kristers Gudļevskis); Artūrs Kulda - Oskars Bārtulis, Kaspars Daugaviņš - Zemgus Girgensons - Mārtiņš Karsums; Arvīds Reķis - Sandis Ozoliņš, Lauris Dārziņš - Jānis Sprukts - Miķelis Rēdlihs; Kristaps Sotnieks - Georgijs Pujacs, Mārtiņš Cipulis - Vitālijs Pavlovs - Ronalds Ķēniņš; Krišjānis Rēdlihs - Ralfs Freibergs, Koba Jass - Herberts Vasiļjevs - Miks Indrašis.

Šveice - Latvija 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Vārti: 8:38 Bārtulis (Daugaviņš, Girgensons) 0:1, 11:19 Dārziņš (M. Rēdlihs, vair.) 0:2, 35:01 Pliss (Suri) 1:2, 59:00 Dārziņš (Pavlovs, Masaļskis, tukšos vārtos) 1:3
Soda minūtes: 4:2
Metieni: 31:21
Vārtsargi: Jonass Hillers - Edgars Masaļskis