Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Birzulis: "Atbildība par zaudējumu jāuzņemas ne tikai Samoilovam"

Jānis Celmiņš

Birzulis: "Atbildība par zaudējumu jāuzņemas ne tikai Samoilovam"
Aigars Birzulis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

“Nekas briesmīgs nav noticis. Pēdējā spēlē uz brazīliešiem būs milzu spiediens, kas jācenšas izmantot. Par vakardienas zaudējumu visi tagad vaino tikai Samilovu, bet atbildība jāuzņemas ne tikai Sašam, liels palīgs nebija arī Kreilis (Jānis Šmēdiņš),” uzskata pludmales volejbola treneris Aigars Birzulis, kurš pirms četriem gadiem līdz olimpiskajām medaļām aizveda Jāni Šmēdiņu un Mārtiņu Pļaviņu.

Jau vēstīts, ka vakar piedzīvotais zaudējums pret kubiešiem (1:2) Latvijas duetu nostādījis ļoti sarežģītā situācijā. Skaidrs ir tas, ka kā pirmie D apakšgrupu noslēgt mūsējie vairs nevar, un noslēdzošajā grupas spēlē būs nepieciešama uzvara pār Brazīlijas pāri Pedro / Evandro.

“Šobrīd visi par zaudējumu vakar vaino Samoilovu. Latviešiem tas ir tik raksturīgi… Viss nebūt nav tik viennozīmīgi. Kreilis noteikti varēja palīdzēt krietni vairāk. Kaut vai vienā no epizodēm pirmā seta galotnē, kad Sašam spēle negāja no rokas, viņam bija laba iespēja izspēli noslēgt ar otro piespēli, taču Kreilis tā vietā izvēlējās piespēlēt, ne uzņemties atbildību,” uzskata Birzulis. “Jā, Sašam šī nebija labākā spēle, tas skaidrs, bet tāpēc jau tā ir komanda, atbildība jāuzņemas abiem,” piebilst treneris.

“Vajadzēja daudzveidot spēli. Jau kopš pašas spēles sākuma bija redzams, ka no tīkla malas Sašam iet grūti. Tā vietā, lai spēlētu caur tīkla vidu un paraustītu pretiniekus, tādejādi daudzveidojot uzbrukumu, mūsējie neko nemainīja. Skaidrs, ka nervozitāte un spiediens no malas ir milzīgs, taču šādos brīžos parādās komandas raksturs. Nesaku, ka Jānis necentās palīdzēt, taču varēja to darīt krietni vairāk,” saka Birzulis.

Situācija D apakšgrupas turnīra tabulā šobrīd ir ļoti sarežģīta. Latvijas duets joprojām saglabā izredzes uz otro vietu, taču var palikt arī ceturtie… “Latvijas pludmales volejbolam kopumā ir nepieciešams labs rezultāts. Uzskatu, ka cīņā pret brazīliešiem favorīti būs mūsējie, un prognozēšu, ka pie uzvaras tikt izdosies. Uz brazīliešiem spiediens būs milzīgs. Viss būs atkarīgs no Evandro serves. Ja viņš spēs uzservēt, ko pagaidām turnīrā īsti nav izdarījis, tad būs lielas problēmas, psiholoģiskā ziņā brazīlieši nav sarežģītākie pretinieki,” uzskata treneris.

Jāpiebilst gan, ka vienīgā savstarpējā Latvijas un Brazīlijas duetu cīņa (šī gada jūlijā) noslēgusies ar Pedro un Evandro panākumu trijos setos.

Rio olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā jau fiksēti vairāki negaidīti zaudējumi, un trenerim Birzulim ir viens konkrēts novērojums: “Šobrīd Rio labi spēlē tās komandas, kuras pēdējā “Grand Slam” posmā Klāgenfurtē nepiedalījās, vai arī izstājās ļoti savlaicīgi. Uzskatu, ka īsā laikā divreiz sasniegt labu psiholoģisko fonu – pacēlumu ir ļoti grūti, un domāju, ka arī tas ir viens no iemesliem, kāpēc mūsu duetam klājas tik smagi.”

 +14 [+] [-]

, 2016-08-10 13:00, pirms 8 gadiem
Kas tur ko vispār kādu vainot, čaļi cīnījās un šoreiz zaudēja. Tāds ir sports...
Jāiet tikai uz priekšu un jāspēlē ar maksimālu atdevi nākamā spēle.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-10 13:12, pirms 8 gadiem
Lūdzu konkrēti paskaidrojiet aprēķinus : vai tiešām nākošais kritēŗijs pēc uzvaru skaita ir mazo punktu attiecība visās spēlēs bet ne setu attiecība ,ne savstarpējo spēļu rādītāji u.c.
Max koncentrāciju ,veiksmi,neitrālu tiesāšanu -un tad jau jābūt visam kārtībā.

  +8 [+] [-]

, 2016-08-10 13:20, pirms 8 gadiem
inter hok rakstīja: Lūdzu konkrēti paskaidrojiet aprēķinus : vai tiešām nākošais kritēŗijs pēc uzvaru skaita ir mazo punktu attiecība visās spēlēs bet ne setu attiecība ,ne savstarpējo spēļu rādītāji u.c.
Max koncentrāciju ,veiksmi,neitrālu tiesāšanu -un tad jau jābūt visam kārtībā.
Kolēģi jau strādā pie šī. Būs izskaidrojums tuvāko stundu laikā.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-10 13:28, pirms 8 gadiem
Šmēdiņš vaidzēja vairāk palīdzēt Samoilovam, un arī saša varēja veiksmīgāk nospēlēt

  +2 [+] [-]

, 2016-08-10 13:30, pirms 8 gadiem
Tieši tā abi zaudēja, bet tā sportā gadās! Pludmales volejbolistus nevainoju.

     [+] [-]

, 2016-08-10 13:36, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Tieši tā abi zaudēja, bet tā sportā gadās! Pludmales volejbolistus nevainoju.
Tieši tā, tas ir sports. Tas ir tāpat, kā es nevainoju Iguodalu, ka GSW nepacēla kausu.

     [+] [-]

, 2016-08-10 13:46, pirms 8 gadiem
Ļoti pareizi pateica.
Vēl spēlei nesākoties šķita, ka mūsējie ir pārāk pašpārliecināti, atbrīvoti...
Slēpts komentārs: siipolinjsh

  -1 [+] [-]

, 2016-08-10 14:23, pirms 8 gadiem
Zaudeja tapec ka nebija pret viniem spelejusi,un nenospeleja ka komanda,tapec sanaca zaude.

     [+] [-]

, 2016-08-10 14:27, pirms 8 gadiem
valjero rakstīja: Tieši tā, tas ir sports. Tas ir tāpat, kā es nevainoju Iguodalu, ka GSW nepacēla kausu.
Igoudala ar muguras sāpēm GSW turēja virs ūdens, viņam pieminekli būtu jāceļ!

  +7 [+] [-]

, 2016-08-10 14:37, pirms 8 gadiem
Nu baigā nolemtība bija trešā seta viducī, varēja redzēt ka cīņasspars pazuda.
Nebija ticības ka kaut ko var mainīt. Likās ka grib ātrāk finišēt un iet mājās.
Nu baigi ideāli kubiešiem viss sanāca, bez kļūdām. Šmēdiņš izskatījās apvainojies, ka Sašam neiet, Saša pats sašļucis.
Žēl ka pirmo tā atdeva jo beigās pie +3 bija jānomuļā līdz uzvarai. Tomēr tie kubieši nav tik pieredzējuši, lai sāk nervozēt.

  +7 [+] [-]

, 2016-08-10 14:41, pirms 8 gadiem
Saša būs nokniebies...večiem tas atņem enerģiju un cīņas sparu....ar sievietēm gan otrādi, tas palīdz

  -1 [+] [-]

, 2016-08-10 15:07, pirms 8 gadiem
Gusts Eihe rakstīja: Šmēdiņš vaidzēja vairāk palīdzēt Samoilovam, un arī saša varēja veiksmīgāk nospēlēt
Interesanti kā? Pacelt?

  +4 [+] [-]

, 2016-08-10 15:17, pirms 8 gadiem
Birzulim labaak vajadzeetu koncentreeties uz meitenju paaru audzinaashanu( taas shogad pavisam shvakas izskataas), nevis padomus citiem dot!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-10 15:46, pirms 8 gadiem
AirisV rakstīja: Birzulim labaak vajadzeetu koncentreeties uz meitenju paaru audzinaashanu( taas shogad pavisam shvakas izskataas), nevis padomus citiem dot!
Un mēģināt mentāli savākt Pļaviņu ar Regžu, citādi nekas vairāk kā Ergo Open pjedestāls nesanāk.

  -3 [+] [-]

, 2016-08-10 16:31, pirms 8 gadiem
Smilšu volejbols prasta , vienkārša spēle. Tikpat prasta kā novuss. Taču arī šādai mums nav vajadzīgā līmeņa treneri.Abi vecie var pildīt papucīša pienākumus, ne vairāk un bumbas padot.

     [+] [-]

, 2016-08-10 17:26, pirms 8 gadiem
inokentijs371 rakstīja: Smilšu volejbols prasta , vienkārša spēle. Tikpat prasta kā novuss. Taču arī šādai mums nav vajadzīgā līmeņa treneri.Abi vecie var pildīt papucīša pienākumus, ne vairāk un bumbas padot.
Pirmkārt! Kā tad rodas tie vajadzīgā līmeņa treneri? Viņus var noalgot un viņus var izaudzināt. Ļaut treneriem augt kopā ar spēlētājiem. Un kā mēs redzam no RUS izlases futbolā, dažreiz, paši labākie treneri neko nespēja, kad komanda ir vāja.
Un šitas teksts "Taču arī šādai mums nav vajadzīgā līmeņa treneri.Abi vecie var pildīt papucīša pienākumus, ne vairāk un bumbas padot." - manuprāt, tipisks latvieša negatīvisms.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-10 18:03, pirms 8 gadiem
Sasha netika gala no emocionalas parpules. Pats teica kajas esot smagas bijusas. Cerams tos brazilus vinnes, turas puisi

  -1 [+] [-]

, 2016-08-10 18:13, pirms 8 gadiem
Paturpinot tēmu par nokniebšanos...nu, tas izskatījās dīvaini - tie Jāņa pàrmetošie skatieni Sašas virzienà..vai tad partneri neatbalsta viens otru?...bet šoreiz Jānis bijis iespējams profesionālàks un nakti pavadījis savā gultā, bet zina, kur naktī bijis Saša...tāpēc ar tie pārmetošie skatieni, jo nav to atbalstījis

     [+] [-]

, 2016-08-10 18:35, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Paturpinot tēmu par nokniebšanos...nu, tas izskatījās dīvaini - tie Jāņa pàrmetošie skatieni Sašas virzienà..vai tad partneri neatbalsta viens otru?...bet šoreiz Jānis bijis iespējams profesionālàks un nakti pavadījis savā gultā, bet zina, kur naktī bijis Saša...tāpēc ar tie pārmetošie skatieni, jo nav to atbalstījis
Istenībā, tā reāli varētu būt, jo Saha nedomāja ka kubiesus varetu nepanemt, un vins saluza emocionali tad kad pirmo setu pakasa, un 3 tapec ka tik igli fiziksi nevareja pavilkt

  +1 [+] [-]

, 2016-08-10 18:47, pirms 8 gadiem
Es arī uzņemos daļu vainas, jo spēli sāku skatīties tikai no otrā seta.

Viss kārtībā, jācīnās! Ja grib medaļas, ir jāuzvar stiprie.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-10 19:00, pirms 8 gadiem
smieklīgi, un pats dara to pašu - kā jau latvietis vaino Šmēdiņu

"..Šobrīd visi par zaudējumu vakar vaino Samoilovu. Latviešiem tas ir tik raksturīgi… Viss nebūt nav tik viennozīmīgi. Kreilis noteikti varēja palīdzēt krietni vairāk.."

     [+] [-]

, 2016-08-10 19:37, pirms 8 gadiem
Uzņemos daļu vainas - fiasko bija paredzams jau pirms OS . Frizūras , pareizās želejas , zīmēšanās ,kur vajag un nevajag . Kas ir Birzulis ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-08-10 23:32, pirms 8 gadiem
Nebūtu samoilovs sapi*sis pāri Šmēdiņš-Pļaviņš, mums olimpiādē būtu divi pāri un medaļas. Pirmā seta galotnē pārgudrajam samoilovam 4 kļūdas...

     [+] [-]

, 2016-08-11 08:36, pirms 8 gadiem
Pirmajā setā pie 18:14 lepni paziņoju, sets ir, un aizgāju atkorķēt aliņu..., vainīgs...!!

     [+] [-]

, 2016-08-11 17:41, pirms 8 gadiem
Jānis ar Sašu ir ļoti atbildīgi. Viņiem pirmsspēļu stresa mazināšanai vajadzēja kādu negaidītu pasākumu, kas izsistu viņus no domām par pretinieku.
Tāpat viņi visu ir sagatavojuši ko varēja mājās. Tagad tikai jāspēlē. Viņi ir labākie no labākajiem ja pāris ir 100% mobilizēts. Es viņiem tiscu. Katra piredze ir pakāpiens uz augšu. Lai viņiem veicas ar veiksmi.