Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Pārsteigumus, nevis likumsakarības gaidot

Pārsteigumus, nevis likumsakarības gaidot
Foto: AP/Scanpix

Vieni no pludmales volejbola turnīra galvenajiem favorītiem Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pagājušajā naktī dalību olimpiskajās spēlēs noslēdza ar dalītu 19. vietu. Vai tas ir objektīvs rezultāts konkrētajā turnīrā? Protams. Bet, vai tas ir objektīvs rādītājs pāra sadarbībai četru gadu garumā? Protams, nē. Vai vērtēt četrgades darbu pēc viena turnīra vispār ir korekti?

Štrombim trešais zelts. Sam/Šme vismaz sudrabs, tāpat kā Nastjai Grigorjevai. Laura, Madara un Zigis iepriecinās ar bronzu. Nu un tad jau vēl izšaus kāds, no kura tas tiek gaidīts mazāk vai netiek gaidīts vispār. Tā rēķinot, kādas septiņas medaļas saskrien. Bet, palūkojoties objektīvi, vai kaut viena no šīm medaļām būtu uzskatāma par likumsakarību? Cik vispār Latvijai vasaras olimpiādēs bijis likumsakarīgu godalgu? Štrombergam? Neesmu BMX eksperts, bet, manuprāt, iespēja izcīnīt zeltu šajā sporta veidā ir krietni mazāka nekā piedzīvot liktenīgu kritienu jau pirmajā trases līkumā. Turklāt pat ne savas vainas dēļ. Ščerbatiham? Iespējams, ka pēdējo 20 gadu laikā to tiešām varētu nosaukt par vienīgo likumsakarīgo medaļu.

Olimpiskās spēles ir vēl tikai pusē un līdz šim nogrieznim medaļu no Latvijas sportistiem, visticamāk, neviens arī negaidīja. No Samoilova un Šmēdiņa to vairs arī nesagaidīsim. Ikauniece-Admidiņa, Palameika, Štrombergs, Grigorjeva, Sirmais, Plēsnieks, Prokopčuka. Varam un vajag cerēt uz visiem šiem sportistiem, bet par likumsakarīgām medaļām runāt grūti. Nesirgstu ar mazvērtības kompleksiem, bet Latvijai katra olimpiskā medaļa būtībā ir vesela stāsta vērta, kurš parasti sākas ar vārdiem „Par spīti tam, ka…”. Olimpiskā medaļa Latvijai nav likumsakarība, bet gan ekskluzīvs panākums.

Tieši tādēļ nebūtu pareizi ieņemt sporta lielvalstu pozīciju un savu atlētu olimpisko ciklu novērtēt pēc viena turnīra. Arī pēc izstāšanās no olimpiskā turnīra Saša un Jānis ir Latvijas labākais pludmales volejbola pāris. Ja Laura, Madara, Māris vai Nastja nedabūs medaļu, tad viņi tik un tā būs labākie Latvijā savā sporta veidā un disciplīnā. Amerikāņi vai krievi savā saimniecībā uztaisīs ķeizargriezienu – Džona un Pītera vietā nāks Stīvens un Maikls, vidējais skatītājs varbūt pat nepamanīs atšķirību. Bet mums ir tikai daži pasaules līmeņa sportisti.

Mēs nevaram atļauties norakstīt pasaules un Eiropas čempionātu medaļas, ja šos titulus neizdodas nostiprināt ar olimpiskajām godalgām. Vēl jo vairāk tāpēc, ka Latvijas sportistiem pasaules un Eiropas čempionāti ir tādi paši maizes mači kā olimpiskās spēles. Arī tajos jāizpilda kritēriji, lai saglabātu valsts atbalstu. Gribas ticēt, ka Latvijai šajā olimpiādē būs kāda medaļa, taču tā nebūs likumsakarīga. Visticamāk, ja uz to paraudzīsimies no skatu punkta ārpus mūsu valsts robežām, tad medaļu varēs nosaukt pat par mazāku vai lielāku pārsteigumu.

1 2 3 86 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2016-08-12 09:46, pirms 8 gadiem
Labi teikts!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 09:47, pirms 8 gadiem
BET. Paši viņi skandēja kā galvenais starts ir olimpiāde... viss tika pakārtots os... treniņi, turnīri atpūta... protams nevar noliegt to ka ir pāris medalas turniros un ranga 1 vieta.. tas viss tagad izskatās pēc tikšanās un sevis reklamēšanas... it sevišķi matainas riebj klausities

  -2 [+] [-]

, 2016-08-12 09:47, pirms 8 gadiem
Ja Samoilovs un Šmediņš iegūtu, tā kā tieši tas būtu pārsteigums?

Pats taču rakstat - Eiropas čempioni, Pasaules tūres ranga pirmās vietas, plus vēl abiem ir Olimpisko spēļu pieredze, nesen labi aizvadīts turnīrs Klāgenfurtē, kas varētu liecināt par labu uzņemto formu tieši pirms Olimpiskajām spēlēm.

Nezinu, izklausās diezgan likumsakarīgi.

  +7 [+] [-]

, 2016-08-12 09:48, pirms 8 gadiem
Pelnu kaisīšana un atrunu meklēšana, noliek arī mūsu sportistus kā nespējniekus.

  -4 [+] [-]

, 2016-08-12 09:48, pirms 8 gadiem
Nesaprotu ko Jānis ar šo gribēja pateikt. Ka mūsu sportisti medaļas nav pelnījuši?? Kāds būs nokodies rakstot šo murgu

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 09:49, pirms 8 gadiem
Protams, ka OS ir galvenais starts pēc kā vērtēt. Pārējais ir otršķirīgi. Kuru parastās sezonas laikā interesē kaut kāds BMX vai bīčs, cīņa un tā tālāk.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 09:50, pirms 8 gadiem
Vesais18 rakstīja: Nesaprotu ko Jānis ar šo gribēja pateikt. Ka mūsu sportisti medaļas nav pelnījuši??
Ka vāji un neko nedabūs, nezinu priekš kam tas raksts vajadzīgs, iedzen tautai mazvērtību.

 +12 [+] [-]

, 2016-08-12 09:51, pirms 8 gadiem
Piekrītu autoram. Bet būtības šie ir kārtējie mači, kārtējais GS, Open, Major posms. Ņemot vērā, ka mūsējie tikko paņēma Klāgenfurti- vai kāds var pateikt, cik reizes SAMSME ir novinnējuši divus turnīrus pēc kārtas? Un cik pāri to vispār ir izdarījuši?
Tie, kas neseko līdzi turnīriem un spēlēm, noteikti pat priekšā stādīties nevar, cik mežonīga konkurence ir šai turnīros, bet visi gaida likumsakarīgos titulus, neredzot ceļu iz tiem.
Pa lielam, grupā tika paņemti neērtie kanādieši, zaudēts favorītiem- mājiniekiem, kā arī kubiešiem, kuri tiešām izcili nospēlēja un kuri paņēma arī abus pārējos grupas pārus. Neko īsti mēs pārmest nevaram, bija ļoti smaga grupa.
Protams, patraucēja arī milzīgais psiholoģiskais slogs, milzīgā atbildības nasta (īpaši Sašam)... Neko darīt, nāks nākošie mači, būs uzvaras.

     [+] [-]

, 2016-08-12 09:52, pirms 8 gadiem
Olimpiāde ir 4 gadu numur 1 sacensības un nerakstat muļķības, ja?
Šī ir izsgāšanās.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-12 09:52, pirms 8 gadiem
Vienīgais izņēmums teniss, kur galvenie mači ārpus OS.

  +4 [+] [-]

, 2016-08-12 09:54, pirms 8 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Vienīgais izņēmums teniss, kur galvenie mači ārpus OS.
Un tomēr arī futbols.

     [+] [-]

, 2016-08-12 09:55, pirms 8 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Protams, ka OS ir galvenais starts pēc kā vērtēt. Pārējais ir otršķirīgi. Kuru parastās sezonas laikā interesē kaut kāds BMX vai bīčs, cīņa un tā tālāk.
Tas ir, ja gribi saņemt atbalstu un prēmijas no valsts! Esi savas jomas top profesionālis, tad sezonā- nopelni vairāk!

     [+] [-]

, 2016-08-12 09:55, pirms 8 gadiem
Promo rakstīja: Un tomēr arī futbols.
TAs jau pats par sevi.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-12 09:56, pirms 8 gadiem
Latviešu tautai asinīs ir uzkrāt sāpi un visu laiku par kaut ko gausties. Visi pārcerīgi ir ieņēmuši galvā, ka viņiem kaut kas pienākas par nekā nedarīšanu (televīzijas ieslēgšanu vienreiz četrgadē) un dzīvo savu dzīvi pēc tieši tādas filozofijas: nerādīja svarcelšanu - televīzija un valdība vainīga, ka nenodrošina savu satelītu; Koha neuzgrūda/neuzrāva tik cik vajadzīgs medaļai - tiesneši un treneris vainīgs; Skujiņš nebija līderu grupā riteņbraukšanā - organizatori, distance un federācija vainīga, ka nepaņēma uz Rio Smukuli; Ribakova uzstāda Latvijas rekordu un ieņem 27.vietu - federācija vainīga, ka treneris nebija līdzi un valdība vainīga, ka prēmija smieklīgi maza; Pļaviņš/Šmēdiņš izstājās - sportisti vainīgi, ka nav sagatavojušies/noskaņojušies.
Nezinu kā citi, bet es esmu pamanījis, ka absolūti vienmēr kāds ir vainīgs, viss ir slikti, visi ir vīlušies, nomākti un pa lielam novērtējums kaut kam neseko, ja vien konkrētajam gadījumam nav visaugstākais iespējamais atrisinājums (zelta medaļa).
Cik vispār liela iespēja ir sportā būt pirmajam, ņemot vērā kaut kādus iepriekš sasniegtus rezultātus un pieredzi? Komandas sporta veidos, kur sasniegumi ir salīdzinoši objektīvāki, jā (piemēram, ASV izlases baksetbolā, stafetēs peldēšanā). Bet kaut kādā pludmales volejbolā/bmx/šaušanā/šķēpmešanā ir absolūti nepieņemami kaut ko no sportista pieprasīt kaut vai tā iemesla dēļ, ka var būt veiksmīga/neveiksmīga diena/sakritības utt.
Rezumē, jābeidz čīkstēt un jāizbauda tas, ka sports ir neparedzams un ir iepriecinoši, ja mūsējie piedalās vai gūst panākumus.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-12 09:57, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Tas ir, ja gribi saņemt atbalstu un prēmijas no valsts! Esi savas jomas top profesionālis, tad sezonā- nopelni vairāk!
Viss pareizi. Bet kāds gan tur profesionālisms, amatieru sporta veidi, ar ubaga tarbu kaklā, Kubertēns būtu laimīgs.

     [+] [-]

, 2016-08-12 09:57, pirms 8 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Vienīgais izņēmums teniss, kur galvenie mači ārpus OS.
Futbols, basketbols, teniss, regbijs, bokss, hokejs u.c.!

     [+] [-]

, 2016-08-12 09:58, pirms 8 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Viss pareizi. Bet kāds gan tur profesionālisms, amatieru sporta veidi, ar ubaga tarbu kaklā, Kubertēns būtu laimīgs.
Esi redzējis pludmales volejbola prēmijas?

     [+] [-]

, 2016-08-12 10:01, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Futbols, basketbols, teniss, regbijs, bokss, hokejs u.c.!
Tenisu minēju, amatieru bokss cits sportaveids, par lielajiem komandu sportiem viss ir pašsaprotami, tur nav pat jāpiemin.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-12 10:03, pirms 8 gadiem
Tāda tipiska letiņu domāšana...."mēs esam mazi, mums tikai jāpriecājās par kaut kādām sakritībam bla bla....un nenonliekam tos, kas mums ir"

nu vot skuju, kā reiz te vajadzētu paanalizēt un tomēr palinčot mūsu labāko volejbolistu pāri.
citādi ar freimaņa domāšanu nebūs nevienas medaļas....

mūsu bīčisti izskatījās kopumā švaki...skatījos visas 3 spēles un jei bogu nesaprotu ar ko viņi kotējās tik augstu rangā....serve - pretiniekiem nesagādāja problēmas, samoilova serve vsp bija kaut kāds izsmiekls....gremdētājs - nu braziļiem tas Leandru un kubiešiem Diazs kudī labāki un naģožnāki bija salīdzinot ar Karali Lauvu, kurš 50 % no uzbrukumiem nevis blietēja bet kaut ko mēģināja mānīt, kas noveda pie viegli atgūtām bumbām vai pat kļūdām.... ok, jā Smēdins bija stabilākais no mūsu pāra, lai gan pret brazīļiem 3 setu kā reiz viņš noraka, vairākkārt uzceļot pārāk tuvu tīklam, kur protams mr Lauva jau nespēj neko izdarīt, ja viņam nepadod ideāli.
bloķēšanā tas pats....Šmēdiņš vēl kaut cik...bet lionkings nu pārak reti kko spēja nobloķēt....
bet visvairāk pārsteidza, ka tik pat kā vsp nemanījās veiksmīgas līdaciņas....kko mēgināja, bet nu uz vienas rokas pirkstiem skaitamas bija šādi izvliktas bumbas....Pļaviņš atceros, katru trešo ja metās vilkt tad tomēr izcēla....

rezumē - nafig to Samoilovu.....kopumā vājš spēlētājs un beigās Šmēdiņu ar parāva līdzi ar savu vajo spēli

     [+] [-]

, 2016-08-12 10:03, pirms 8 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Tenisu minēju, amatieru bokss cits sportaveids, par lielajiem komandu sportiem viss ir pašsaprotami, tur nav pat jāpiemin.
Vieglatlētika, peldēšana ir OS vilcēji, jo tur startē paši labākie!
Basketbols un volejbols ir komandu sporta veidos, bet reti tur startē visi labākie!

  +6 [+] [-]

, 2016-08-12 10:09, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Futbols, basketbols, teniss, regbijs, bokss, hokejs u.c.!
Hokejā un basketbolā galvenie mači ārpus OS? Runa ir par izlašu sacensībām, nevis amīšu profesionālajām līgām. Pasaules čempionātiem zvaigznes varbūt šķauda virsū un izvēlas labāk atpūsties, bet OS valstu izlašu sakarā ir un paliek prestižs turnīrs. Pat amerikāņiem un citiem stāriem.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-12 10:10, pirms 8 gadiem
DainisU rakstīja: Latviešu tautai asinīs ir uzkrāt sāpi un visu laiku par kaut ko gausties. Visi pārcerīgi ir ieņēmuši galvā, ka viņiem kaut kas pienākas par nekā nedarīšanu (televīzijas ieslēgšanu vienreiz četrgadē) un dzīvo savu dzīvi pēc tieši tādas filozofijas: nerādīja svarcelšanu - televīzija un valdība vainīga, ka nenodrošina savu satelītu; Koha neuzgrūda/neuzrāva tik cik vajadzīgs medaļai - tiesneši un treneris vainīgs; Skujiņš nebija līderu grupā riteņbraukšanā - organizatori, distance un federācija vainīga, ka nepaņēma uz Rio Smukuli; Ribakova uzstāda Latvijas rekordu un ieņem 27.vietu - federācija vainīga, ka treneris nebija līdzi un valdība vainīga, ka prēmija smieklīgi maza; Pļaviņš/Šmēdiņš izstājās - sportisti vainīgi, ka nav sagatavojušies/noskaņojušies.
Nezinu kā citi, bet es esmu pamanījis, ka absolūti vienmēr kāds ir vainīgs, viss ir slikti, visi ir vīlušies, nomākti un pa lielam novērtējums kaut kam neseko, ja vien konkrētajam gadījumam nav visaugstākais iespējamais atrisinājums (zelta medaļa).
Cik vispār liela iespēja ir sportā būt pirmajam, ņemot vērā kaut kādus iepriekš sasniegtus rezultātus un pieredzi? Komandas sporta veidos, kur sasniegumi ir salīdzinoši objektīvāki, jā (piemēram, ASV izlases baksetbolā, stafetēs peldēšanā). Bet kaut kādā pludmales volejbolā/bmx/šaušanā/šķēpmešanā ir absolūti nepieņemami kaut ko no sportista pieprasīt kaut vai tā iemesla dēļ, ka var būt veiksmīga/neveiksmīga diena/sakritības utt.
Rezumē, jābeidz čīkstēt un jāizbauda tas, ka sports ir neparedzams un ir iepriecinoši, ja mūsējie piedalās vai gūst panākumus.
Šķiet, ka vispār necērt nozari!
Daudziem sportistiem- OS ir vienīgā iespēja, kā tikt pie normālas turības!
Profesionālos sporta veidos- turība rodas jau regulārajā sezonā!

  +3 [+] [-]

, 2016-08-12 10:11, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Tas ir, ja gribi saņemt atbalstu un prēmijas no valsts! Esi savas jomas top profesionālis, tad sezonā- nopelni vairāk!
Ja esi profesionālis tenisā vai futbolā, tad protams. Vieglatlētikā tikai tad, ja esi Bolta līmenī. Kaut kādā, nezinu, airēšanā vai paukošanā- manuprāt, vispār nereāli.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-12 10:12, pirms 8 gadiem
Vesais18 rakstīja: Nesaprotu ko Jānis ar šo gribēja pateikt. Ka mūsu sportisti medaļas nav pelnījuši?? Kāds būs nokodies rakstot šo murgu
Ļoti pareiza doma Jānim. OS ir prestiža, nevis meistarības turnīrs.
Padomājat tak ar galvu, FIVB regulārajā sezonā ir ap 20 turnīriem - kas ir lielāks meistarības un sasniegumu apliecinājums - būt ranga pirmajā vietā sezonas garumā, kas nozīmē, ka nepietiks ar vienu haļavu turnīrā, kuras patiešām mēdz gadīties...vai arī četrgades lieeeeelaaaakais sporta forums, kas pēc būtības ir tieši tas pats turnīrs, kā tie 20 citi, BET tikai viens UN vienā turnīrā var izšaut (un arī iešaut sev kājā) JEBKURŠ!
Žēl, protams, ka tā sanāca, protams, paši vainīgi, bet neesiet tādi niekkalbji un novērtējiet to, ko viņi jau ir sasnieguši pa šiem gadiem un, ko vēl sasniegs.
Cik daudz Eiropas komandu ir bijušas ranga pirmajā vietā??

     [+] [-]

, 2016-08-12 10:15, pirms 8 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Hokejā un basketbolā galvenie mači ārpus OS? Runa ir par izlašu sacensībām, nevis amīšu profesionālajām līgām. Pasaules čempionātiem zvaigznes varbūt šķauda virsū un izvēlas labāk atpūsties, bet OS valstu izlašu sakarā ir un paliek prestižs turnīrs. Pat amerikāņiem un citiem stāriem.
Protams, ka prestiži, bet OS medaļa- ir tikai viens no posmiem, kamēr daudzos sporta veidos- tas ir galvenais posms, jo ar vienu startu- vari nodrošināt dzīvi!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-12 10:17, pirms 8 gadiem
Shed rakstīja: Tāda tipiska letiņu domāšana...."mēs esam mazi, mums tikai jāpriecājās par kaut kādām sakritībam bla bla....un nenonliekam tos, kas mums ir"

nu vot skuju, kā reiz te vajadzētu paanalizēt un tomēr palinčot mūsu labāko volejbolistu pāri.
citādi ar freimaņa domāšanu nebūs nevienas medaļas....

mūsu bīčisti izskatījās kopumā švaki...skatījos visas 3 spēles un jei bogu nesaprotu ar ko viņi kotējās tik augstu rangā....serve - pretiniekiem nesagādāja problēmas, samoilova serve vsp bija kaut kāds izsmiekls....gremdētājs - nu braziļiem tas Leandru un kubiešiem Diazs kudī labāki un naģožnāki bija salīdzinot ar Karali Lauvu, kurš 50 % no uzbrukumiem nevis blietēja bet kaut ko mēģināja mānīt, kas noveda pie viegli atgūtām bumbām vai pat kļūdām.... ok, jā Smēdins bija stabilākais no mūsu pāra, lai gan pret brazīļiem 3 setu kā reiz viņš noraka, vairākkārt uzceļot pārāk tuvu tīklam, kur protams mr Lauva jau nespēj neko izdarīt, ja viņam nepadod ideāli.
bloķēšanā tas pats....Šmēdiņš vēl kaut cik...bet lionkings nu pārak reti kko spēja nobloķēt....
bet visvairāk pārsteidza, ka tik pat kā vsp nemanījās veiksmīgas līdaciņas....kko mēgināja, bet nu uz vienas rokas pirkstiem skaitamas bija šādi izvliktas bumbas....Pļaviņš atceros, katru trešo ja metās vilkt tad tomēr izcēla....

rezumē - nafig to Samoilovu.....kopumā vājš spēlētājs un beigās Šmēdiņu ar parāva līdzi ar savu vajo spēli
Skaidri redzams, kādēļ nesaproti, kāpēc mūsējie ir rangā augšā. Jo neseko līdzi šim sporta veidam ikdienā, bet bļauj pēc konkrētās neveiksmes. Nu nav tā, ka mūsējie ir top pāris aizsardzībā, bet gan stabilais uzbraukums un plašais uzbrukuma arsenāls ir tas, kādēļ mūsējie ir augšā. Protams, epizodiski sanāk šo to izcelt arī aizsardzībā. Kā jau iepriekš rakstīju, nu patraucēja tas psiholoģiskais slogs, neko darīt.
Un par Pļaviņu - nu tak aizmirstat. Cilvēks bijis ārpus aprites un vairs nav tajā līmenī. Ko dod aizsardzībā izvilktas bumbas, ja pēc tam tās nevar nokārtot uzbrukumā?
Objektīvi, SAMSME ir divi šobrīd labākie LV pleijeri, labāku mums šobrīd nav. Novērtēsim to, ka mums vispār ir pasaules top pāris.

  -2 [+] [-]

, 2016-08-12 10:20, pirms 8 gadiem
DainisU rakstīja: Latviešu tautai asinīs ir uzkrāt sāpi un visu laiku par kaut ko gausties. Visi pārcerīgi ir ieņēmuši galvā, ka viņiem kaut kas pienākas par nekā nedarīšanu (televīzijas ieslēgšanu vienreiz četrgadē) un dzīvo savu dzīvi pēc tieši tādas filozofijas: nerādīja svarcelšanu - televīzija un valdība vainīga, ka nenodrošina savu satelītu; Koha neuzgrūda/neuzrāva tik cik vajadzīgs medaļai - tiesneši un treneris vainīgs; Skujiņš nebija līderu grupā riteņbraukšanā - organizatori, distance un federācija vainīga, ka nepaņēma uz Rio Smukuli; Ribakova uzstāda Latvijas rekordu un ieņem 27.vietu - federācija vainīga, ka treneris nebija līdzi un valdība vainīga, ka prēmija smieklīgi maza; Pļaviņš/Šmēdiņš izstājās - sportisti vainīgi, ka nav sagatavojušies/noskaņojušies.
Nezinu kā citi, bet es esmu pamanījis, ka absolūti vienmēr kāds ir vainīgs, viss ir slikti, visi ir vīlušies, nomākti un pa lielam novērtējums kaut kam neseko, ja vien konkrētajam gadījumam nav visaugstākais iespējamais atrisinājums (zelta medaļa).
Cik vispār liela iespēja ir sportā būt pirmajam, ņemot vērā kaut kādus iepriekš sasniegtus rezultātus un pieredzi? Komandas sporta veidos, kur sasniegumi ir salīdzinoši objektīvāki, jā (piemēram, ASV izlases baksetbolā, stafetēs peldēšanā). Bet kaut kādā pludmales volejbolā/bmx/šaušanā/šķēpmešanā ir absolūti nepieņemami kaut ko no sportista pieprasīt kaut vai tā iemesla dēļ, ka var būt veiksmīga/neveiksmīga diena/sakritības utt.
Rezumē, jābeidz čīkstēt un jāizbauda tas, ka sports ir neparedzams un ir iepriecinoši, ja mūsējie piedalās vai gūst panākumus.
Pārmešana sportistiem ir sava neprofesionālisma pārmešana uz sportistiem! "Nokrati" savu neprofesionālismu uz sportistu un jūties labāk.

     [+] [-]

, 2016-08-12 10:23, pirms 8 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Vienīgais izņēmums teniss, kur galvenie mači ārpus OS.
Arī futbols (OS jaunieši spēlē) un basketbols (NBA tomēr ir pats pataloks).

     [+] [-]

, 2016-08-12 10:23, pirms 8 gadiem
euii rakstīja: Skaidri redzams, kādēļ nesaproti, kāpēc mūsējie ir rangā augšā. Jo neseko līdzi šim sporta veidam ikdienā, bet bļauj pēc konkrētās neveiksmes. Nu nav tā, ka mūsējie ir top pāris aizsardzībā, bet gan stabilais uzbraukums un plašais uzbrukuma arsenāls ir tas, kādēļ mūsējie ir augšā. Protams, epizodiski sanāk šo to izcelt arī aizsardzībā. Kā jau iepriekš rakstīju, nu patraucēja tas psiholoģiskais slogs, neko darīt.
Un par Pļaviņu - nu tak aizmirstat. Cilvēks bijis ārpus aprites un vairs nav tajā līmenī. Ko dod aizsardzībā izvilktas bumbas, ja pēc tam tās nevar nokārtot uzbrukumā?
Objektīvi, SAMSME ir divi šobrīd labākie LV pleijeri, labāku mums šobrīd nav. Novērtēsim to, ka mums vispār ir pasaules top pāris.
Manuprāt te ir svarīgs faktors, ka nav divi pāri, kas var regulāri cīnīties par top8- regulārajā sezonā!

Daudzās valstīs no OS rezultāta ir atkarīga sportista, trenera un federācijas nākotne!
Tajos sporta veidos, kuri nav profesionāli un nav sistēmas- tas ir spilgti izteikts!

  +2 [+] [-]

, 2016-08-12 10:27, pirms 8 gadiem
euii rakstīja: Skaidri redzams, kādēļ nesaproti, kāpēc mūsējie ir rangā augšā. Jo neseko līdzi šim sporta veidam ikdienā, bet bļauj pēc konkrētās neveiksmes. Nu nav tā, ka mūsējie ir top pāris aizsardzībā, bet gan stabilais uzbraukums un plašais uzbrukuma arsenāls ir tas, kādēļ mūsējie ir augšā. Protams, epizodiski sanāk šo to izcelt arī aizsardzībā. Kā jau iepriekš rakstīju, nu patraucēja tas psiholoģiskais slogs, neko darīt.
Un par Pļaviņu - nu tak aizmirstat. Cilvēks bijis ārpus aprites un vairs nav tajā līmenī. Ko dod aizsardzībā izvilktas bumbas, ja pēc tam tās nevar nokārtot uzbrukumā?
Objektīvi, SAMSME ir divi šobrīd labākie LV pleijeri, labāku mums šobrīd nav. Novērtēsim to, ka mums vispār ir pasaules top pāris.
sorry, neredzēju no uzbrukuma neko tādu, kas mani pārliecinātu, ka tas bija stabils vai ar plasu arsenālu. pretinieki tik bombīja pa Samoilovu, kurš pakāpeniski bet tomēr stabili sāka uzbrukt ar vien mazproduktīvāk. un trešajos setos bija jau pavisam vājš.... un nu nevar bez aizsardzības tomēr gūt panākumus....

  -2 [+] [-]

, 2016-08-12 10:27, pirms 8 gadiem
Shed rakstīja: Tāda tipiska letiņu domāšana...."mēs esam mazi, mums tikai jāpriecājās par kaut kādām sakritībam bla bla....un nenonliekam tos, kas mums ir"
Lūk, te arī klasiskais latvietis - vienreiz 4 gados ieslēdzu TV, a tur pludmales volejbols. Kko dzirdējis, ka mūsējie kko vinnējuši nesen, tad jau skaidrs, ka esam Elitē, principā, jāņem medaļas.
Paņem popkornu, 4 pudeles kārtīgu Tērvetes Senču aliņu (bļin, kāpēc neviens neteica, ka ir tikai 2.5 seti, turklāt starp setiem ir tikai 1.5min, līdz ar to nevar paspēt pārpīpēt, atkorķēt jauno pudeli, kura, vedot no Depo pirms pāris stundām, ir labi sasildījusies un uzkratījusies, nav paspējusi līdz galam atdzist un garšo pēc tā paša parastā Bocmaņa?).
2.seta vidū kungs atcerās, ka viens no 4 spēles dalībniekiem (a maiņu nevar veikt?!) ir kaut kur redzēts. Iegūglē - toč, šitais medaļu dabūjis, tad jau te nekas zemāks nebūs! A kas tas par mataino veci, kurš ļoti vāji spēj dabūt bumbu pāri tīklam, kur nu vēl dabon līdz smiltīm? Bet par to medaļu viss tiek ātri aizmirsts, īpaši brīdī, kad pretienieks uzservē parastu servi, nedaudz zem 100km/h, taču bez kādas griešanas, planierīša vai viltības. Te uzreiz ir skaidrs, ka Pļaviņs būtu paņēmis tā, ka Jančikam atliktu tikai izvēlēties - uzreiz ar mīlestību likt aiz tīkla smiltīs ar kreiso kāju 2 metros, izmānīt neaptēstos pretiniekus, ar labo roku tikai pieskaroties bumbai, vai varbūt, skatītājiem par prieku, uzcelt pāriniekam vieglo konču?
Diemžēl tas matainais neko nemāk izrādās, jo parasto 96kmh servi perfekti pa līniju pavada tikai ar acu skatienu. Un vispār, kāpēc viņi neņēma čelendžu (oficiālo atkārtojumu), jo tiesnesis no šīs spēles nesaprot pilnīgi neko (brilles uz acīm, viss tumšs), kur nu vēl bumbu pamanīja laukumā.

P.S. Slinums turpināt, bet domu tak saprati.

  +5 [+] [-]

, 2016-08-12 10:34, pirms 8 gadiem
Jā, pašlaik mums tikai 2 "likumsakarīgie" OS veidos-Dukurs un Melbārdis

  +5 [+] [-]

, 2016-08-12 10:37, pirms 8 gadiem
Negribas jau neko pārmest bīčistiem. Vien skumji bija skatīties vakar spēli, kas bija līdz šim svarīgākā. Samoilovam līdz 2.seta vidum bija 0 digs, rezultatīvi tikai 1/3 no uzbrukumiem vispār. Tā ir neveiksme? Vairāk izskatījās, ka kaut kas galīgi nebija kārtībā ar gatavību. Ne tik daudz fizisku, cik mentālu. Turklāt tās bija jau 3. OS, kurās piedalījās. Iespējams, uz nerva spieda atbildība. Un tā jau ir pataloģiska problēma absolūti lielākajai daļai LV sportistu (un ne tikai sportistu). Vai to var mainīt? Iespējams, bet jānomainās paaudzei, varbūt divām. Pagaidām jāpriecājas (un to mēs arī no sirds darām) par katru panākumu. Ja Štrombis dabūs jebkādu medaļu, viņu jau varēs uzskatīt par balto zvirbuli un arī leģendu. Un atslēga tam ir, ka kaut ko viņš dara citādāk kā pārējie. Ikdienā nedzīvo negāciju pārņemtajā zemē un čpukā filipīnieti... Varbūt tā ir atslēga?

  +3 [+] [-]

, 2016-08-12 10:38, pirms 8 gadiem
DainisU rakstīja: Latviešu tautai asinīs ir uzkrāt sāpi un visu laiku par kaut ko gausties. Visi pārcerīgi ir ieņēmuši galvā, ka viņiem kaut kas pienākas par nekā nedarīšanu (televīzijas ieslēgšanu vienreiz četrgadē) un dzīvo savu dzīvi pēc tieši tādas filozofijas: nerādīja svarcelšanu - televīzija un valdība vainīga, ka nenodrošina savu satelītu; Koha neuzgrūda/neuzrāva tik cik vajadzīgs medaļai - tiesneši un treneris vainīgs; Skujiņš nebija līderu grupā riteņbraukšanā - organizatori, distance un federācija vainīga, ka nepaņēma uz Rio Smukuli; Ribakova uzstāda Latvijas rekordu un ieņem 27.vietu - federācija vainīga, ka treneris nebija līdzi un valdība vainīga, ka prēmija smieklīgi maza; Pļaviņš/Šmēdiņš izstājās - sportisti vainīgi, ka nav sagatavojušies/noskaņojušies.
Nezinu kā citi, bet es esmu pamanījis, ka absolūti vienmēr kāds ir vainīgs, viss ir slikti, visi ir vīlušies, nomākti un pa lielam novērtējums kaut kam neseko, ja vien konkrētajam gadījumam nav visaugstākais iespējamais atrisinājums (zelta medaļa).
Cik vispār liela iespēja ir sportā būt pirmajam, ņemot vērā kaut kādus iepriekš sasniegtus rezultātus un pieredzi? Komandas sporta veidos, kur sasniegumi ir salīdzinoši objektīvāki, jā (piemēram, ASV izlases baksetbolā, stafetēs peldēšanā). Bet kaut kādā pludmales volejbolā/bmx/šaušanā/šķēpmešanā ir absolūti nepieņemami kaut ko no sportista pieprasīt kaut vai tā iemesla dēļ, ka var būt veiksmīga/neveiksmīga diena/sakritības utt.
Rezumē, jābeidz čīkstēt un jāizbauda tas, ka sports ir neparedzams un ir iepriecinoši, ja mūsējie piedalās vai gūst panākumus.
Piekrītu visam ar vienu piebildi - nevajag šādu pēcspēles analīzi vai vainīgo meklēšanu pataisīt par kaut kādu latviešu nacionālo īpatnību. Tā ir jebkurā vietā pasaulē - Anglijā pēc futbola čempionāta, Krievijā pēc futbola/hokeja utt. Tā pati Brazīlija, ja vakar viņu bīča pāris būtu izstājies.

     [+] [-]

, 2016-08-12 10:39, pirms 8 gadiem
DainisU rakstīja: Kādu vēl turību? Domā tos "līdz 426 862 euro", ko LAT piešķir par pirmo vietu OS? Pirmkārt, prēmija ir atkarīga no valsts budžeta līdzekļiem (izdevumi neparedzētiem gadījumiem); otrkārt, ja uzskati, ka ar 426 tūkstošiem var nodrošināt turību, tad neesi izrāpies no vidusskolas vēl un dzīvo pasakā. Dzīvoklis/māja + iekārtojums vai 4 gadu treniņu posms un vairs nekā nepaliek; treškārt, valstij vispār nekas nav jāpiešķir. Grib -piešķir; grib - nepiešķir (piemēram kā UK, Nor, Swe). Ja kāds brauc uz OS, lai nopelnītu, tad viņš var arī nebraukt..
Paskat, piemēram Felpss būs veselus kopā 100 000 dolāru par savām 4 zelta medaļām ieguvis no ASV prēmijās , nu gan varēs nopirkt jaunu mašīnu un dzīvot zaļi, ne?
Ja nezināji, tad pasaulē zem 10% cilvēku- ir zem 100 tūkstošiem(skaitot zemes, mājas, mašīnas, utt).
Kazaham izcīnot zelta medaļu, tad viņš iekļūst starp 1% valsts turīgajiem!
Tas, ko viņi tālāk izdara ar savu naudu ir viņu pašu problēmas un paši viņi var sevi izmest no 10%

Es te nerunāju par valstīm, kam sports nav starp vadošajām industrijām, es runāju par valstīm, kas prēmijās dod milzīgas summas un kuru industrijas- maz kotējas pasaulē!
1 2 3 86 komentāri