Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1589, Did:0, useCase: 3

Liepājas "Kurši" čempionātu sāks izbraukumā pret "Bausku"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Liepājas "Kurši" čempionātu sāks izbraukumā pret "Bausku"
Publicitātes foto

Sestdien, 20.septembrī, Liepājas "Kuršu" florbolisti viesosies Bauskā, kur dosies laukumā savā pirmajā jaunā čempionāta spēlē pret baušķeniekiem. Mača sākums pulksten 18.00. Jau svētdien, 21.septembrī, Liepājas Olimpiskajā centrā "Kurši" aizvadīs pirmo spēli savu skatītāju priekšā, tiekoties ar FBK "Valmiera/VIA", sākums pulksten 17.00.

Sezonai "Kurši" gatavojušies visu vasaru, tika strādāts gan pie fiziskās sagatavotības stadionā, gan pie tehniskiem elementiem sporta zālē. Aizvadītas vairākas pārbaudes spēles, startēts pirmssezonas turnīros. Liepājniekiem šogad sastāvs ir palicis gandrīz nemainīgs - florbolista karjeru noslēdzis Mārtiņš Gross, bet atpakaļ ierindā pēc traumas sadziedēšanas ir Elans Zīverts, kā arī Arturs Karlsons atgriezies atpakaļ Liepājā. Galvenais treneris Mārtiņš Krūms ir gandarīts ar paveikto un apmierināts, ka šogad komanda nebija jābūvē no jauna, kā to nācies darīt citus gadus, bet jau no vasaras sākuma varēja pilnvērtīgi trenēties optimālā sastāvā.

"Kuršu" uzbrukuma līderis kā vienmēr būs Gints Siliņš, kuram konkurenci centīsies sastādīt Kaspars Klamers un Raitis Bušs, kuri arī iepriekšējās sezonās bija komandas rezultatīvāko spēlētāju trijniekā. Vārtsargu līnijā izmaiņas ir minimālas - abi pirmie numuri Edgars Rimarenko un Mārtiņš Saulītis ir ierindā, bet viņiem ir pievienojies dublieris no jauniešu komandas Kristaps Eišmonts. Kurši iepriekšējā sezonā ar FK "Bauska" florbolistiem tikās divas reizes un abos gadījumos pārāki bija baušķenieki. FK "Bauska" uzbrukuma līderis viennozīmīgi ir Pēteris Zeltiņš, kurš pērn 26 spēlēs sakrāja 78 rezultativitātes punktus, lielākie palīgi viņam arī šinī sezonā būs Ģirts Laugalis un Toms Niedre, kuri iepriekšējā čempionātā bija vieni no rezultatīvākiem komandā.

FBK "Valmiera/VIA" starpsezonā šķīrās no vairākiem spēlētājiem – projām devušies Ronalds Arājs un Renārs Arājs. Ja pirmais no viņiem komandai lielu pienesumu nedeva, tad Renārs Arājs bija stabils vārtsargs. Šinī sezonā viss būs uz gados jaunā vārtsarga Agra Rogaiņa pleciem. Rezultatīvākie spēlētāji pagājušajā sezonā bija Mārtiņš Kājiņš un Ints Vilks, kuri arī šogad centīsies būt vieni no līderiem, lai komandu ievestu labāko astoņniekā. Iepriekšējā čempionātā ierindojoties 10.vietā turnīra tabulā, valmierieši nevar būt apmierināti, tādēļ šogad, protams, kā jau katrai komandai, viņiem ir mērķis tikt izslēgšanas spēlēs. "Kurši" ar FBK "Valmiera/VIA" iepriekšējā sezonā uzvaras dalīja uz pusēm, zaudējot mājās, bet uzvarot viesos.

"Kuršu" kapteinis Kaspars Klamers: "Gaidāmās spēles būs ļoti smagas, jo šie vienmēr ir sīksti pretinieki. Negaidām, ka šajās spēlēs izcīnīsim vieglus punktus. 100 % atdevei jābūt no sākuma svilpes līdz beigu sirēnai. Uzskatu, ka mūsu komanda sezonas sākumam ir gatava. Esam smagi strādājuši pie fiziskās sagatavotības, tāpat arī pie taktikas. Esam attīstījušies arī ārpus laukuma, kas mums dod lielākas iespējas pārsteigt pretinieku. Komandā jūtamies ļoti labi, jaunie papildinājumi -Arturs Karlsons un Kristaps Eišmonts - ir iejutušies. Gaidām sezonas sākumu ar nepacietību, tie ir lieli svētki visai komandai. Komandas mērķi šosezon? Iziet katrā spēlē laukumā cīņai par uzvaru, nekad nenokārt galvas un cīnīties līdz galam, lai pēc spēles sejā rakstīts, ka esi darījis pilnīgi visu iespējamo un neiespējamo, lai uzvarētu. Izmantosim savas iespējas, realizēsim metienus un kompakti nospēlēsim aizsardzībā, tad uzvara nekur neizpaliks. Esmu pārliecināts, ka šī sezona būs mums ļoti laba."

Dāvids Jansons
FK "Kurši" preses sekretārs