Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1588, Did:0, useCase: 3

Sporta sērijas “Izrāviens” komanda aicina palīgā brīvprātīgos

Sporta sērijas “Izrāviens” komanda aicina palīgā brīvprātīgos
Foto: Sense Media

Lai nodrošinātu veiksmīgu sporta sērijas "Izrāviens" skriešanas pasākumu īstenošanu, organizatori aicina pieteikties brīvprātīgos palīgus, lai ar vienotu atbalstu, uzmundrinājumu un smaidu palīdzētu radīt svētku sajūtu pasākuma dalībniekiem un skatītājiem. Aktīvi un izpalīdzīgi jaunieši nepieciešami "Liepājas pusmaratonā" (5.jūnijs), "Karostas mezglā" (24.septembris) un "Liepājas stundā" (22.oktobris).

"Ja tu esi atsaucīgs un vērīgs cilvēks, kurš ir gatavs ar savu nesavtīgo palīdzību radīt cilvēkiem skriešanas svētkus, tad mūsu komanda meklē tieši tevi!" sporta sērijas "Izrāviens" rīkotāji aicina interesentus pieteikties mājaslapā izraviens.eu sadaļā "Brīvprātīgajiem". Tiek meklēti palīgi dzērienu punktos, reģistratūrā, starta/finiša zonā, mantu glabātuvē, kā arī papildu rokas būs nepieciešamas trases tiesnešiem.
Iepriekšējā pieredze nav obligāta, lai gan organizatori noteikti priecāsies redzēt ikvienu, kurš "Liepājas pusmaratona", "Karostas mezgla" vai "Liepājas stundas" komandā atgriezīsies atkārtoti. Būtu vēlams, lai brīvprātīgais ir sasniedzis vismaz 16 gadu vecumu.
Paredzams, ka visvairāk darba būs "Liepājas pusmaratona" laikā, norāda tā rīkotāji. Kā iepriekšējos gadus, arī šogad brīvprātīgajiem būs jādarbojas pasākuma sagatavošanas darbnīcās gan komplektējot dalībniekiem paciņas, gan palīdzot pie dalībnieku reģistrācijas un numuru izsniegšanas. Savukārt pusmaratona dienā galvenie uzdevumi būs saistīti ar ūdens punktu pārraudzību, dalībnieku organizēšanu starta koridorā, atsevišķu trases posmu pārraudzību, lai pasākuma dalībnieki netraucēti varētu veikt distanci, un skrējēju uzmundrināšanu finiša taisnē.
Sporta sērijas "Izrāviens" pasākumi vairs nav iedomājami bez liepājnieces Ingunas Vrubļevskas. Viņa strādā Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolā par Personāldaļas vadītāju, bet tomēr atrod laiku, lai piedalītos kā "Izrāviena" galvenajos notikumos, tā arī aktīvajos vakaros. Nu jau piekto gadu. I.Vrubļevska, vaicāta, kāpēc kļuvusi par pastāvīgu brīvprātīgo, atbild, ka tas vienkārši aizrāvis. "Tas pozitīvi uzlādē," viņa atzīst. "Ja ir bijusi slikta diena, pēc darba – nogurums, protams, rodas jautājums, kā nu tagad kaut kur iešu, bet, kad pēc tam pārnāku mājās, jūtos enerģijas pārpilna." Inguna darbojas visur, kur vien nepieciešama palīdzība. "Galvenokārt esmu reģistratūrā, bet, kad tur viss beidzas, tad pieslēdzos, kur vien vajag." Inguna pārliecināta – ja vienreiz pamēģini, ko nozīmē būt par brīvprātīgo, tad "saslimti", un nav nozīmes, vai par to tev maksā vai nē: "Tas aizrauj!"
Darbošanās "Izrāviena" komandā kā brīvprātīgajai arī Endijai Rebānei sāk kļūt par tradīciju. "”Liepājas pusmaratonā” būšu jau trešo reizi," priecājas jauniete. Gluži kā Inguna, arī Endija ir aizrāvusies. Viņa palīdz arī basketbola klubam "Liepāja/Triobet". "Pārtraukumos vadu konkursus, kā arī rakstu sociālajos tīklos," par pienākumiem attiecībā uz basketbola komandu pastāsta jauniete, piebilstot, ka par to viņa algu nesaņem. "Jā, domāju, ka šī iemesla dēļ brīvprātīgo darbs daudzus nesaista. Es par to neuztraucos, jo man pietiek ar to, ko saņemu pretī – pieredzi, jaunus kontaktus, kuri, iespējams, nākotnē noderēs. Sevišķi tagad, kad tūlīt absolvēšu Liepājas Universitāti un sākšu meklēt darbu." E.Rebāne uzsver, ka jebkurš darbs, arī tas, ko veic brīvprātīgi, dod vērtīgu pieredzi un jaunas iemaņas. "Tāpēc aicinu – piesakieties!" mudina jauniete.
Sporta sērijas "Izrāviens" rīkotāji katram brīvprātīgā darba veicējam izsniegs apliecību par dalību pasākumā, kas noderēs, lai pieteiktos citos vietējos un starptautiskos brīvprātīgo projektos.

     [+] [-]

, 2016-05-11 13:49, pirms 8 gadiem
Es varu , esmu pilnīgi brīvs !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja