Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

SOK prezidents: "Šaha paraugturnīrs vēl nav iekļauts ziemas olimpiādē"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

SOK prezidents: "Šaha paraugturnīrs vēl nav iekļauts ziemas olimpiādē"
SOK prezidents Tomass Bahs
Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs noliedz izskanējušo informāciju, ka 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā notiks šaha paraugturnīrs. Sarunas turpinās, galīgais lēmums vēl nav paziņots.

Starptautiskās Šaha federācijas prezidents Kirsans Iļumžinovs uzvaru sācis svinēt pāragri. 2018. gada olimpisko spēļu rīkošanas komiteja piedāvā iekļaut šahu, taču lēmums būs jāpieņem SOK.

"Dienvidkorejas spēlēs būs šaha paraugturnīrs? Jūs zināt vairāk nekā es. Mums bija ļoti labs dialogs [ar šaha federācijas vadītāju], vienojāmies, ka sarunu turpināsim sporta direktoru līmenī. Tomēr konkrēts lēmums vēl nav pieņemts. Ziemas olimpiskās spēles vispirms ir tiem sporta veidiem, kas saistīti ar ledu un sniegu," žurnālistiem norāda SOK prezidents.

Kā jau ziņots, Starptautiskās Šaha federācijas prezidents pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Dienvidkorejas olimpiskajās spēlēs notiks šaha paraugturnīrs. Aizvadītās nedēļas nogalē šaha pasaules vadītājs arī solīja, ka uz šo turnīru tiks aicināti planētas labākie šahisti, tostarp pašreizējais vīriešu ranga līderis Magnuss Karlsens (Norvēģija) un spēcīgākās sievietes - ķīniete Jifaņa Hou un ungāriete Judīte Polgara.

Pasaules rangā augstas vietas ieņem arī Latvijas pārstāvji Aleksejs Širovs (42.) un Igors Kovaļenko (60.), savukārt starp mūsu sievietēm visaugstāk ir pozicionēta Laura Rogule (145.).

Izmantotie resursi:
www.itar-tass.com
www.rsport.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-07-20 17:36, pirms 9 gadiem
A bet kāda jēga šahā dalīt pa dzimumiem?

  +1 [+] [-]

, 2015-07-20 19:05, pirms 9 gadiem
KadKarlis rakstīja: A bet kāda jēga šahā dalīt pa dzimumiem?
Nedala tikai jāšanā. Šahā galvenais iemesls ir ļoti prozaisks. Labākajām dāmām nav pat ne vismazāko izredžu augstākā līmeņa vīru turnīros. Vispār nekādu.

     [+] [-]

, 2015-07-20 21:22, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Nedala tikai jāšanā. Šahā galvenais iemesls ir ļoti prozaisks. Labākajām dāmām nav pat ne vismazāko izredžu augstākā līmeņa vīru turnīros. Vispār nekādu.
Brīnums, ka skaļo un jukušo feministu biedrības to palaidušas garām.

Personīgi pieļauju, ka tas drīzāk ir tāpēc, ka vīrieši vienkārši šahu ņem daudz nopietnāk.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-21 01:00, pirms 9 gadiem
KadKarlis rakstīja: Brīnums, ka skaļo un jukušo feministu biedrības to palaidušas garām.

Personīgi pieļauju, ka tas drīzāk ir tāpēc, ka vīrieši vienkārši šahu ņem daudz nopietnāk.
Ģenētiski vīrieši pārāki ir ne tikai fiziski. Paskaties, praktiski jebkurā jomā pasaules labākie ir vīrieši.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-24 13:00, pirms 9 gadiem
Neredzu nekādas kopsakarības kāpēc šaham ir jābūt tieši Ziemas olimpiskajās spēlēs. Vēl saprastu Vasaras olimpiskās spēles, bet šeit variantu šaham nav, jo atlētu un kvotu skaits ir stipri ierobežots.
Nekas nav pret šo sporta veidu, bet domāju, ka šaha ieklaušana OS pavērtu vaļā Pandoras lādi un situācija nonāktu pretrunā ar OS tradicionālajiem pamatprincipiem un uzstādījumiem.
Drīzāk tas izskatās pēc vienas personas neaprakstāmam ambīcijām sevi pozicionēt saha Pasaulei.