Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Kramps triumfē Dānijā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kramps triumfē Dānijā
Džeisons Kramps
Foto: SCANPIX SWEDEN

Par Dānijas spīdveja "Grand Prix" uzvarētāju kļuvis Džeisons Kramps, kurš triumfēja diezgan pārliecinoši, vēl vairāk palielinot savu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem kopvērtējumā.

Jau pirmajos braucienos favorītu statusu apliecināja vairāki vadošie sportisti - Niki Pedersens, Emils Saifutdinovs. Pirmajam problēmas radās Pedersenam, kurš savā otrajā braucienā krita, kas arī nākamajā piegājienā viņam sagādāja problēmas. Ļoti pārliecinoši brauca Saifutdinovs, kurš uzvarēja četros no pieciem braucieniem, vienīgo reizi piekāpjoties Džeisonam Krampam, kurš uzvarēja trijos braucienos, bet vēl divos palika otrais.

Neveiksmīgi sākumā startēja Gregs Henkoks, taču ar katru nākamo braucienu sāka braukt arvien pārliecinošāk, nodrošinot sev vietu pusfinālā. Ar mokām, taču pusfinālā iekļuva arī pagājušā gada Dānijas "Grand Prix" uzvarētājs Tomašs Gollobs. Kopumā pusfinālā iekļuva trīs dāņi, taču tikai vienam izdevās iekļūt finālā.

Jau pirmais pusfināls sagādāja pirmo sensāciju, jo vienam no galvenajiem sacensību favorītiem krievam Emilam Saifutdinovam tas kļuva par pēdējo braucienu. Saifutdinovs tika diskvalificēts par pāragru startu. Bez krievu spīdvejista pusfinālā pārliecinoši uzvarēja Gollobs, kurš aiz sevis atstāja vietējo braucēju Nilu Kristianu Iversenu.

Otrajā pusfinālā cīņa bija krietni interesantāka. Ļoti labi startēja Pedersens, taču tehnisko defektu dēļ viņš bija spiests izstāties. Bez viņa pirmās vietas savā starpā sadalīja Kramps un Henkoks. Finālā lieliski startēja Kramps, kurš uzreiz izvirzījās vadībā, otrais bija Gollobs, bet trešais Henkoks. Ļoti ātri no pārējiem atpalika Iversens, kurš tā arī palika ceturtais finālā.

Kramps ļoti droši savu iegūto pirmo pozīciju arī nosargāja, bet Gollobs trases vidusdaļā pieļāva kļūdu, ļaujot sevi apsteigt Henkokam, kurš finišēja otrais. Pēc šī posms Kramps vēl vairāk palielināja savu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Saifutdinovu. Savas pozīcijas ievērojami izdevās uzlabot Henkokam, Gollobam, kā arī Pedersenam, kaut arī šajās sacīkstēs viņš noteikti cerēja uz kaut ko vairāk.

Nākamais posms tiks aizvadīts 27. jūnijā Kārdifā.

Dānijas "Grand Prix"

VietaSportistsPunkti
1.Kramps22
2.Saifutdinovs14
3.Henkoks14
4.Gollobs13
5.Iversens11
6.Pedersens10

"Grand Prix" kopvērtējums

VietaSportistsPunkti
1.Kramps74
2.Sajfutdinovs60
3.Junsons46
4.Henkoks45
5.Pedersens44
6.Gollobs44

Izmantotie resursi:
speedwaygp.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-14 02:10, pirms 15 gadiem
Kramps normāli bez īpašiem variantiem pārējos paņēma. Tā turēt!
Slēpts komentārs: LielieskaisKarlis

     [+] [-]

, 2009-06-14 08:21, pirms 15 gadiem
LielieskaisKarlis rakstīja: kas tas vispār par sporta veidu?
motosports , kur ar mochiem brauc pa apli!

  +2 [+] [-]

, 2009-06-14 08:51, pirms 15 gadiem
LielieskaisKarlis rakstīja: kas tas vispār par sporta veidu?
Spīdvejs (angļu: Speedway) ir motosporta paveids, kurā piedalās ar speciāliem motocikliem. Šī sporta veida pirmsākumi ir meklējami ap 1930. gadu.

Sacīkstes notiek stadionā ar speciālu izdedžu vai grants segumu. Stadiona kopējais garums ir 400m. Lai varētu panākt lielāku ātrumu un labāku rezultātu, sportisti līkumos motociklu ievada sānslīdē un tādā veidā izbrauc visu līkumu.

  +2 [+] [-]

, 2009-06-14 10:35, pirms 15 gadiem
Uhh kas par cīņu kopvērtējumā no 3.vietas uz leju!

     [+] [-]

, 2009-06-14 11:42, pirms 15 gadiem
W W E rakstīja: Spīdvejs (angļu: Speedway) ir motosporta paveids, kurā piedalās ar speciāliem motocikliem. Šī sporta veida pirmsākumi ir meklējami ap 1930. gadu.

Sacīkstes notiek stadionā ar speciālu izdedžu vai grants segumu. Stadiona kopējais garums ir 400m. Lai varētu panākt lielāku ātrumu un labāku rezultātu, sportisti līkumos motociklu ievada sānslīdē un tādā veidā izbrauc visu līkumu.
pirmās sacensības aizvadītas jau pirms 30. gadiem, apļa garums nav 400m, bet var būt arī ap 250, šitajā posmā ļoti īss treks bija

     [+] [-]

, 2009-06-14 13:41, pirms 15 gadiem
Prieks par Henkoku.