Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

"Lokomotīve" paraksta līgumu ar zviedru Maksu, A. Laguta karjeru turpinās Bidgoščā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Lokomotīve" paraksta līgumu ar zviedru Maksu, A. Laguta karjeru turpinās Bidgoščā
Mikaels Makss Daugavpils trekā
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Līgumu ar Polijas Ekstralīgas klubu Bidgoščas "Polonia" parakstījis mums labi zināmais krievu spīdvejists Artjoms Laguta, tādējādi viņš pirmo reizi Polijā čempionātā brauks bez vecākā brāļa Grigorija atbalsta pleca. Mūsu pašu Daugavpils "Lokomotīve" pastiprinājusies ar zviedru veterānu Mikaelu Maksu, kurš vairākas sezonas startējis "Grand Prix" seriālā, kā arī kļuvis par pasaules junioru čempionu.

Laguta jaunākais uz Bidgošču

Artjoms Laguta 2011. gadā debitēja spīdveja "Grand Prix" seriālā, tomēr ar atzīstamiem rezultātiem izcēlās reti, tādēļ noslēguma tabulā ar 28 punktiem palika 15. vietā. Šogad "Grand Prix" viņš vairs nebrauks, toties varēs visus spēkus veltīt startiem klubu rindās. Iepriekšējā sezonā viņš debitēja Ekstralīgā, braucot kopā ar savu vecāko brāli Grigoriju. Brauca viņš regulāri, tomēr uz sava brāļa fona ne tik atzīstami. Vidēji vienā braucienā viņam 1,371 punkts (Grigorijam 2,129).

Vakar tika oficiāli paziņots, ka Artjoms jauno sezonu iesāks līgas jaunpienācējas Bidgoščas "Polonia" rindās. Šajā komandā brauc arī tādi vīri kā Emīls Sajfutdinovs, Deniss Gizatuļins, Kšištofs Bučkovskis, Tomašs Gapiņskis un citi. Mērķis jaunajā sezonā būšot tikšana labāko astotniekā.

Joprojām nav skaidrība par Grigorija Lagutas nākotni. Viņa bijušais klubs Čenstohovas "Wlokniarz" nespēj pavilkt viņa algas prasības, tādēļ vēl nav zināms, kur viņš turpinās karjeru. Atgādināsim, ka brāļi Lagutas uz Polijas skatuves uzmirdzēja Daugavpils "Lokomotīves" rindās, kļūstot par vietējās publikas mīluļiem.

"Lokomotīve" paraksta zviedru, lenc arī austrālieti

Par pamatīgu pārsteigumu piektdienas rītā parūpējusies Daugavpils "Lokomotīves" vadība, parakstot līgumu ar spēcīgo zviedru spīdvejistu Mikaelu Maksu. 38 gadus vecais Makss savulaik bieži startējis "Grand Prix" seriāla posmos, tiekot arī pie vairākām vietām uz goda pjedestāla. 2002. gada kopvērtējumā viņam pat piektā vieta. 1994. gadā viņam pasaules junioru čempionāta tituls. Savas karjeras laikā braucis dažādos Zviedrijas, Polijas un Lielbritānijas klubos.

Daugavpils publikai viņš ir labi pazīstams, jo nereti ir viesojies pie mums. Iepriekšejo gadu viņš pavadīja Polijas 1. spīdveja līgas klubā Gdaņskas "Lotos", palīdzot tam tikt līdz Ekstralīgai. Tieši uz šo vienību pārcēlies daugavpilietis Maksims Bogdanovs, bet Makss paņemts kā viņa aizvietotājs.

2011. gads viņam bija salīdzinoši veiksmīgs, jo gdaņskiešu rindās viņš kopā ar Magnusu Zeterstrēmu, Dārsiju Vordu un Tomasu Jonasonu veidoja ļoti spēcīgu komandu. Vidēji viņam vienā braucienā 1,938 punkti, kas bijis teju identisks rādītājs Bogdanova iespētajam. Uz papīra ļoti spēcīgs pastiprinājums Daugavpils vienībai. Mūsu trekā viņš šajā gadā "Lotos" rindās nebrauca, toties savā tika pie 12 punktiem, palīdzot gdaņskiešiem sagraut mūs ar 61:29.

Tiek ziņots, ka Daugavpils klubs izrāda interesi arī par citu zviedru Simonu Gustafsonu, kā arī austrālieti Kameronu Vūdvordu (tas būtu vērā ņemams papildinājums).

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl