Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Karavackis negaidīti tiek Eiropas spīdveja čempionāta finālā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Karavackis negaidīti tiek Eiropas spīdveja čempionāta finālā
Foto: Viktors Sarvuta, eSports.lv

Negaidīti veiksmīgi Eiropas spīdveja čempionāta pusfinālā nostartējis Latvijas jaunais spīdvejists Jevgēņijs Karavackis, kurš sešos braucienos spēja izcīnīt trīs uzvaras, beigās ierindojoties ceturtajā vietā, kas garantēja vietu Eiropas čempionāta finālā.

Eiropas čempionāts spīdvejā nav tās pašas prestižākās sacensības spīdveja kalendārā, taču arī šeit startē vairāki ļoti spēcīgi braucēji. Ceturtdaļfinālā labi nobrauca Latvijas pārstāvji - Andrejs Koroļovs un Kjasts Puodžuks, kuri nodrošināja sev vietas trešajā pusfinālā, kurš norisināsies jūlija nogalē Horvātijā. Jāpiemin, ka šajā pusfinālā startēs arī Jurica Pavličs, kurš vakar Daugavpilī izgrieza pogas ne vienam vien spīdveja elites braucējam.

Šodien Vācijā otrajā (pirmajā pārliecinoši uzvarēja krievs Deniss Gizatulins) pusfinālā uz starta stājās Jevgēņijs Karavackis. Bija paredzēts, ka startēs vēl divi Daugavpils komandas braucēji - Kristians Hefenbroks un Romāns Považnijs, taču viņi priekšroku deva startam Polijas 1. spīdveja līgā. Karavackim pretī stājās vairāki spēcīgi braucēji kā Renats Gafurovs, Patriks Hougārds, Mads Korneliusons, Roberts Haupts, Daniels Pitels, Adrians Gomolskis, kā arī vairāki citi labi braucēji, tādēļ no Žeņas neviens īpašus panākumus negaidīja.

Savos pirmajos divos braucienos Karavackis patiešām nekādus brīnumus nerādīja, abos iegūstot pa vienam punktam, taču trešajā braucienā ar lielu veiksmes palīdzību (finišēja tikai divi spīdvejisti) izcīnīja savu pirmo uzvaru. Tobrīd viņam izdevās pakāpties uz tabulas vidusdaļu.

Arī savā ceturtajā piegājienā Karavackis uzvarēja, pie tam apsteidza pat spēcīgo Sergeju Darkinu. Šis panākums pacēla Latvijas pārstāvi uz dalītu sesto vietu, bet finālā vietu nodrošināja tikai labākais piecinieks, tādēļ bija skaidrs, ka Jevgēņija liktenis izšķirsies pēdējā braucienu sērijā.

20. braucienā (pēdējā pamatbraucienā) mūsu sportistam pretī stājās spēcīgie Hougārds (tobrīd trešā vieta) un Korneliusons (tobrīd ceturtais), kā arī vācietis Štange. Neskatoties uz tik spēcīgu dalībnieku sastāvu, Karavackis bija labākais šajā četriniekā, izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas! Šāds notikumu pavērsiens ļāva Jevgēņijam nodrošināt sev vietu Eiropas čempionāta finālā.

Pārliecinoši uzvarēja Renats Gafurovs, kuram 15 punkti, bet četriem braucējiem bija pa 11 punktiem - Jevgēņijam Karavackim, Adrianam Gomolskim, Simonam Vlasovam, kā arī Madsam Korneliusonam. Visi šie braucēji nodrošināja sev vietas finālā. Pārbraucienā par otro vietu uzvarēja Adrians Gomolskis, bet Žeņa palika trešais, kopumā pusfinālā ieņemot ceturto vietu.. Eiropas čempionāta fināls tiks aizvadīts 23. augustā Toljati.

Negaidīti labs starts no mūsu 18 gadus vecā juniora puses. Bez Karavacka šovakar Daugavpils "Lokomotīve" Polijas 1. spīdveja līgā tiksies ar Žešuvas "Marma".

Eiropas čempionāts, 2. pusfināls

VietaBraucējsValstsPunkti
1.Renats GafurovsKrievija15
2.Adrians GomolskisPolija11+3
3.Mads KorneliusonsDānija11+2
4.Jevgēņijs KaravackisLatvija11+1
5.Simons VlasovsKrievija11+0
6.Sergejs DarkinsKrievija10

Izmantotie resursi:
latvijasspidvejs.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-07-05 17:56, pirms 15 gadiem
Malacis lai veicas Polijā!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-07-05 18:10, pirms 15 gadiem
Kapec visaas valodaas rakstas Kjastas, bet vienigi vien latviski jaraksta Kjasts? :/

     [+] [-]

, 2009-07-05 18:19, pirms 15 gadiem
negaidīti, tāpēc jo vairāk patīkami!