Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosists Baldiņš turpina pārsteigt savās otrajās rallija sacensībās

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosists Baldiņš turpina pārsteigt savās otrajās rallija sacensībās
Ronalds Baldiņš rallijā "Sarma 2015"
Foto: Dace Janova (4rati.lv)

Aivadītajā nedēļas nogalē Latviju ar laikapstākļiem palutināja arī Māte Daba, kas deva iespēju norisināties pirmajām sacensībām skijoringā. Lēdmanē un Latvijas kausā Liepkalnē piedalījās arī "s/k Slīderāni" komandas sportisti, iekarojot pjedestāla augstākos pakāpienus, uzrādot labus rezultātus un diemžēl neiztiekot arī bez tehniskām ķibelēm. Kamēr daži kluba sportisti izmēģina savus spēkus skijoringā, tikmēr Ronalds Baldiņš aizvada savu otro rallija posmu šogad, piedaloties „Sarma 2015”.

Ronalds Baldiņš par „Sarma 2015”: ”Šoreiz negāja viegli „Sarma 2015” miniralijā, jo nebija gulēta visa nakts un diena iesākās ļoti miegaini. Dienas pirmā dopā kļūdījāmies ar riepu izvēli un pēc pirmā apļa zaudējām 12 sekundes. Uz 2. apli nomainījām riepas un tikai 1,2 sekundi zaudejām, kā arī biju atmodies un gatavs cīņai, bet tad vienā no dopiem pieļāvu kļūdu. Bija ļoti strauja piebraukšana asam krustam un kļudījos uz bremzēšanu, dēļ kā grāvis un nolauzta ceļa zīme. Sākumā rakāmies paši, tad uzradās palīgi, kuriem liels paldies. Šī kļūda mums izmaksāja 12 minūtes un tas nozīmēja, ka no 2. vietas tikām aizmesti uz pēdējo. Nekas, nepadosimies un, turot galvas augšā, dodamies tālāk.”

Pateicoties Latvijas laikapstākļiem, 24. un 25. janvārī tika aizvadītas pirmās skijoringa sacensības Lēdmanē un svētdienā Latvijas kauss skijoringā Liepkalnē. Lēdmanē trase bija uz dīķa un no komandas izmēģināt spēkus šajā trasē devās tikai Ričards Zālīte. Viņam šī bija pirmā reize uz moča no oktobra. 1. braucienā bija manāms, ka nav īsti pārliecības par sevi un nedaudz bailīgi ripināja, kas finišā deva 6. vietu. 2. brauciens daudz labāks un drošāks, kas deva 3. vietu un kopvērtējumā 4. vietu.

Ričards Zālīte: ” Sestdien aizbraucu uz sacensībām, kuras norisanājās Lēdmanē. Pirms pirmā brauciena sanervozējos, bet tik un tā devos trasē apņēmības pilns. Braucienu uzsāku vidū, bet cīnoties pakāpos augstāk, bet tad tika pieļautas mazas kļūdiņas un beigās 6. vieta. Otrajā braucienā labs starts, sāku 5. pozīcijā un bez kļūdām aizcīnījos līdz 3. vietai. Sāku tuvoties otrajai vietai, bet laika bija par maz. Kopvērtējumā 4. vieta!”

Svētdien Liepkalnē dalību sacensībās ņēmā mūsu komandas sportisti Ričards Zālīte, Kristers Millers, Kalvis Krievāns, Sandis Putniņš un Artūrs Ķiploks. MX2 klasē ar radzēm pirmajā braucienā līderu lomā izrāvās Kristers, kuram sekoja Sandis. Būtu aizvadīta skaista cīņa, bet Sandi piemeklē tehniska ķibele un izstāšanās. Kristeram abos braucienus uzvara un Kalvim otrā vieta.

Kristers Millers par uzvaru Liepkalnē: ” Aizbraucot uz krosu domāju,ka būs lielāka konkurence. Primajā braucienā startu ņēmu kreisajā pusē, domādams, ka būs labākā pozīcijā, bet nebija izpolēta rise un riepa pārpolējās, tapēc starts neizdevās, bet pirmajā līkumā biju trešais. Finišā iebraucu pirmais ar lielu atrāvienu no pārējiem. Otrajā braucienā starts sanāca labāk, stāvēju tajā pašā vietā un pirmajā līkumā biju pirmais. Visu braucienu spēju noturēties līdera pozīcijā.”

Kalvis Krievāns: ”Pirmās sezonas sacensības skijoringā iesākās ne īpaši labi. Sezonai gribējās sagatavoties labāk tieši braukšanas ziņā, bet dažādu iemeslu dēļ ziemā nesanāca uzbraukt nevienu treniņu. Braucot uz sacensībām mērķis bija nobraukt bez traumām un šīs sacensības vairāk uzskatīju par treniņu. Pirms pirmā brauciena komandas biedrs Dāvis teica:”Startā turi ručku līdz galam un aiziesi ar līderiem.” Starta pirmie metri iesākās ļoti labi, bet nometu gāzi, jo domāju, ka riepas slīdēs vairāk. Tad nu braucienu iesāku no 6. vietas, bet brauciena laikā spēju apdzīt konkurentus un finišēju 4. vietā (savā klasē 2. vietā). Otrajā braucienā mērķis bija uzlabot startu un braukt savā tempā. Starta sākumā sāka vilkt sajūgs un parāva ratā. Diemžēl uzreiz noslāpu, mēģināju kurbulēt, bet nesanāca ātri iedarbināt. Braucienu iesāku no pēdējās pozīcijas, brauciena laikā pieļāvu kļūdu un nokritu, bet uzreiz piecēlos un aizbraucu. Apdzinu pāris konkurentus un finišēju 6. vietā (savā klasē 2. vietā). Ar sacensībām esmu daļēji apmierināts, jo zinu, ka varu labāk.”

Sandis Putniņš: ” Starts nesanāca un biju pa vidu starp visiem braucējiem, bet pēc pirmā apļa jau biju otrais starp MX2 un trešais starp visiem braucējiem. Sāku ķert komandas biedru Kristeru Milleru, bet otrajā aplī nācās nomest brilles, kas ķeršanu neatvieglināju. Līdz ceturtajam aplim tuvojos gan komandas biedram, gan MX1 klases līderim, bet tad tehniska neveiksme, kuru ceru atrisināt jau līdz svētdienai. Tagad vajadzētu atveseļoties, lai varu turpināt fiziskos treniņus un spētu uzrādīt labāku sniegumu nākamajās sacensībās. Paldies vēlos teikt ģimenei un komandai par atbalstu.”

Liepkalnē startēja arī brālēni „ķiploki”, kuri nebija startējuši kopā divus gadus. Tika piedzīvoti vairāki smagi kritieni slēpotājam, kā rezultātā kopvērtējumā 9. vieta. Artūrs Ķiploks startēja arī MX1 klasē bez radzēm, kur izdevās uzrādīt labus rezultātus – 1. braucienā 8. vieta un 2. braucienā 7. vieta, kas kopvērtējumā deva 8. vietu.

Saldais ēdiens noteikti bija Quad Open brauciens, kur 1. braucienā notika ļoti sīva cīņa starp Ričardu Zālīti, Juri Ozoliņu, Jāni Saldavu, Kristapu Veinbergu un Eduardu Krumpļevski. Visu braucienu sīva cīņa starp viņiem visiem un finišā uzvarā Veinbergam, kam seko Krumpļevskis, Saldavs un Ričards. Otrājā braucienā pirms starta diemžēl tehniska neveiksme Ričardam un izstāšanās no sacensībām.

Ričards Zālīte par sacensībām Liepkalnē: ”Svētdien jau devos uz sacensībām ar domu, ka būs labāk kā Lēdmanē. Pirmajā braucienā startā ceturtais, bet pēc otrā līkuma jau otrais. Cīņa par pirmo vietu, bet brilles bija apledojušas un nācās viņas tīrīt, zaudējot pozīciju. Problēmas ar brillem turpinājās un nācās zaudēt vēl divas pozīcijas. Cīņa par uzvaru nu jau turpināju bez brillēm, kas ziemā apgrūtina visu braukšanu, bet diemžēl priekšā braucošu konkurentu apdzinu pārāk vēlu un nācās samierināties ar ceturto pozīciju. Ar braucienu biju mazliet neapmierināts, bet gribēju to visu labot otrajā braucienā, ko man nesanāca veikt tehnisku iemeslu dēļ. Ķibeles jau ir novērstas un gatavojamies nākamajai nedēļas nogalei, kad sacensības būs Dignājā, kluba mājas trasē, kurās vēlos pierādīt, ka Liepkalnē tā bija tikai nejaušība! Paldies vēlos teikt ģimenei, Jānim Lapsiņam un klubam „X99/Slīterāni”.”

Tiekamies trasē jau šo svētdien, kad Latvijas čempionāta 1. posms skijoringā norisināsies mūsu kluba mājas trasē „Slīterāni”!

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99