Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Seska ekipāža piektajā vietā pirms sezonas pēdējā ERC posma noslēdzošās dienas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Seska ekipāža piektajā vietā pirms sezonas pēdējā ERC posma noslēdzošās dienas
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis. Foto: FLAT-OUT media agency

LETA. Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ieņem piekto vietu pirms Eiropas rallija čempionāta (ERC) sezonas pēdējā, astotā posma - Ungārijas rallija - noslēdzošajiem četriem ātrumposmiem.

Sestdien tika aizvadīti septiņi ātrumposmi, no kuriem piecos labāko rezultātu sasniedza ungāra Mikloša Šomosa ("Škoda Fabia EVO") ekipāža.

Pirms noslēdzošās dienas līderis ir Šomoss, kurš par 22,6 sekundēm apsteidz norvēģu autobraucēju Madsu Estbergu ("Citroen C3"), kamēr ungārs Ferencs Vince ("Škoda Fabia EVO") atpaliek no sava tautieša 32,8 sekundes un noslēdz labāko trijnieku.

Seska ekipāža, kas startē ar "Škoda Fabia RS" spēkratu, atrodas piektajā pozīcijā un atpaliek no līdera minūti un 42,6 sekundes.

Svētdien paredzēti noslēdzošie četri ātrumposmi.

Pirmajā ERC sezonas posmā Portugālē Latvijas ekipāža ierindojās 12.pozīcijā, otrajā etapā Kanāriju salās ieņēma devīto vietu, Polijā un Liepājā kļuva par uzvarētāju, jūlija sākumā Skandināvijas ralliju noslēdza trešajā vietā, no Romas rallija bija spiesta izstāties, bet iepriekšējā etapā Čehijā ierindojās 11.pozīcijā.

Sesks pirms pēdējā posma ir vicelīderis ar 113 punktiem, tuvākos sekotājus apsteidzot par 33 punktiem, un, ja nepiedzīvos neveiksmi, tad sezonu noslēgs kā vicečempions. Par 50 punktiem vairāk iekrājušais jaunzēlandietis Haidens Padons jau ir nodrošinājis titulu un Ungārijā nestartē.

Izmantotie resursi:
LETA