Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Fetels tiek sodīts, zaudē pjedestālu un saņem Verstapena kritiku

Fetels tiek sodīts, zaudē pjedestālu un saņem Verstapena kritiku
Sebastians Fetels
Foto: AFP/Scanpix

Sebastiana Fetela, Maksa Verstapena un Daniela Rikjardo cīņa Meksikas "Grand Prix" pēdējos apļos ir šo sacīkšu apspriestākais notikums un visticamāk tāds būs vēl vismaz pāris nedēļas. Atrisinājums tam ir mazliet negaidīts, jo Fetels ir saņēmis sodu un zaudējis trešo vietu.

Mehiko trasē trešais finišēja "Red Bull" pilots Verstapens, tomēr vienā no līkumiem pirms tam holandietis bija saīsinājis trasi, tāpēc jau pēc finiša viņam tika piespriests piecu sekunžu sods. Fetels bija sašutis par 18 gadus vecā pilota rīcību, taču pēc iespējas kāpt uz pjedestāla mazliet nomierinājās. Rikjardo finišēja piektais, bet pēc Verstapena sodīšanas tika pie ceturtās vietas.

Pirms tam Fetels bija agresīvi aizstāvējies no Rikjardo, kurš vienā epizodēm mēģināja viņu apdzīt. Tiesneši lēma, ka "Ferrari" pārstāvis bremzēšanas laikā mainījis trajektoriju, kas ir aizliegts manevrs, tādēļ Fetelam piespriests desmit sekunžu sods pie rezultāta, kā arī divi soda punkti. Rezultātā Rikjardo piešķirta trešā vieta Meksikas posmā, Verstapens ticis pie ceturtās, bet Fetels beigās paliek piektais.

Fetels pa radio pielietoja savu rupjāko vārdu krājumu, kritizējot gan Verstapenu, gan FIA tehnisko delegātu Čārliju Vaitingu, kurš it kā esot licis saprast Verstapenam, ka viņam tomēr nav jālaiž Fetels garām. Tikmēr Verstapens pēc finiša veltīja kritiku pašam Fetelam, kurš regulāri lamā citus pilotus, kā arī negodīgā manierē aizvadījis cīņu ar Rikjardo.

"Es pat nezinu, cik reizes viņš jau ir lietojis rupju valodu," intervijā "Sky Sports" teica Verstapens. "Viņam vajadzētu atgriezties skolā vai kā tamlīdzīgi iemācīties valodu. Es ar viņu parunāšu, jo tas ir vienkārši smieklīgi kā viņš uzvedas. Viņš vienmēr visas nedēļas nogales garumā ir ar kaut ko neapmierināts, bļaustās pa radio."

Verstapens uzskata, ka pats ticis sodīts nepamatoti. Situācijā, kad viņš izbrauca no trases, Fetels vēl nebija ticis priekšā, bet gan atradās blakus, kamēr arī sacīkšu ātrākie braucēji Lūiss Hamiltons un Niko Rosbergs pirms tam veica izbraucienus ārpus trases, nevienam pozīcijas neatdeva, bet sodīti netika.

"Tas ir neticami," saka Verstapens. "Tā situācija bija līdzīga kā pirmajā aplī, kad Hamiltons noīsināja pirmo līkumu un ieguva milzīgu pārsvaru. Arī Niko pirmajā līkumā izbrauca no trases, kad mēs saskārāmies, un arī viņš tādā veidā ieguva sev pārsvaru. Ja viņi netiek sodīti, nesodiet arī mani! Es pat neieguvu nekādu pārsvaru, jo bremzēšanas brīdī aizvien biju Fetelam priekšā un pēc atgriešanās trasē joprojām atrados viņam priekšā ar tādu pašu pārsvaru."

Rikjardo pēc finiša sūdzējās, ka Fetels esot pārkāpis noteikumus, kad cīnījās ar viņu. Tam piekrīt arī Verstapens, kurš ne reizi ir kritizēts par līdzīgām darbībām, taču par to nav sodīts.

"Es redzēju video ierakstu," saka Verstapens. "Es vismaz to protu izdarīt labi, bet Fetels nezina, kā tas ir jādara. Tas, ko viņš darīja, bija vienkārši smieklīgi. Daniels bija viņam blakus, un viņš vienkārši grieza mašīnu viņam virsū, viņi saskārās, bet viņš pats vēl pamanījās sākt bļaut pa radio."

Izmantotie resursi:
Autosport


, 2016-10-31 08:36, pirms 8 gadiem
Nu tas jau ir debīlisms, reāli šajā cirkā pat vairs nav jēgas mēģināt kādu apdzīt, uzreiz dabūsi sodu.
, 2016-10-31 08:42, pirms 8 gadiem
Ceru ka to pajoli Verstapenu kāds normāli vienreiz noliks pie vietas.
Kopš iesēdies RB formulā galīgi stulbs palicis.
, 2016-10-31 08:52, pirms 8 gadiem
Es Ferrarī vietā manītu čempionātu...jēga braukt tur kur netiek gonkas vērtētas objektīvi! Vieni brauc kā grib,bet otrus soda...Hamiltonam arii ir ko teikt kad ieprieksh Max mainiija trajektoriju bremzeeshanas laikaa un netika sodiits...
, 2016-10-31 09:11, pirms 8 gadiem
Ja kāds te ir smieklīgs, tad tas ir maksis. Uzvedās un runā tā it kā jau būtu n-kārtējais čempions, kaut reāli pat komandas biedru nevar izpogāt. Vienas sezonas laikā šis jau būs pamanījies saķerties ar teju visiem top pilotiem un vienmēr vainīgs neesot viņš pats...tiešām smieklīgi.
, 2016-10-31 09:47, pirms 8 gadiem
To, ka Feteļš ir čīkstulis, visi zina, tur nekas nav jauns, bet to, ka nesodīja viņu par trajektorijas maiņu bremzēšanas laikā, viņš laikam pats aizmirsa.
F1 tomēr ir sports nevis kafijas pauze, un to Feteļš nespēj sagremot, ka ir jācīnās pa aizmuguri.
Un Verstapens atrausies pats, jo dabā viss ir līdzsvarā, un no savām avārijām viņš nekur neaizmuks. Piemēram, Raikonenam tagad vienmēr ir līdzi lomiks, un viņš sagaidīs Verstapenu kaut kur trasē slidenā vietā, un vienā reizē visu sakārtos par sevi.
, 2016-10-31 10:11, pirms 8 gadiem
Diezgan smieklīgi. FIA atkal nevar vienkāršu lietu atrisināt. Pēc loģikas, bez noteikumu pārkāpumiem secībai bija jābūt: RIC VET VES.
, 2016-10-31 10:53, pirms 8 gadiem
neesmu Ferrari fans bet šitais jau ir cirks ??? un velns pa rāvis HAmiltonam pofig ka Šis noīsina un nenorauj sodu bet kad Verstapens uztaisa sūdus vairāk nekā piektā gadā norāva 5 sec sodu kur reāli arī pa Rosberga uzgrūšanu būtu pelnijis vel vienu sodu
, 2016-10-31 11:49, pirms 8 gadiem
Nekas mazais Verstapens gan jau tiks tur kur viņam jatiek tuvak savam raditajam....
, 2016-10-31 12:16, pirms 8 gadiem
Iesaku Fetelam pievērsties Rallijkrosam, tas pēdējos gados kļuvi daudz aizraujošāks par F1.
, 2016-10-31 12:51, pirms 8 gadiem
ansis15 rakstīja: Iesaku Fetelam pievērsties Rallijkrosam, tas pēdējos gados kļuvi daudz aizraujošāks par F1.
aa haa haa - jaa, noteikti daudz aizraujošāks - hamburgerēdājiem t'škiet bet ne tiem, kuri skatās autosportu
, 2016-10-31 14:06, pirms 8 gadiem
Absurds! Ja vēl dot Fetelam sodu, tad tā, lai sīkais stulbenis paliek aizmugurē, bet nu tagad šķiet, ka Fetelam vairāk to sodu iedeva nevis par sacīkšu darbībām (turklāt viņa darbības cīņā ar Rikjardo ļoti lielā mērā ietekmēja Verstapena rīcība), bet par lamāšanos un daža laba pasūtīšanu... Jebkurā gadījumā šāds sacīkšu iznākums ir netaisnīgs, un es arvien vairāk gaidu to brīdi, kad kāds kārtīgi atsēdinās jauno nekauņu (nez vai pats skolu vispār beidzis, jibio!) - gan trasē, gan ārpus tās. Šim acīmredzami nepareizais šķidrums galvā sakāpis.
, 2016-10-31 14:27, pirms 8 gadiem
denebs rakstīja: Absurds! Ja vēl dot Fetelam sodu, tad tā, lai sīkais stulbenis paliek aizmugurē, bet nu tagad šķiet, ka Fetelam vairāk to sodu iedeva nevis par sacīkšu darbībām (turklāt viņa darbības cīņā ar Rikjardo ļoti lielā mērā ietekmēja Verstapena rīcība), bet par lamāšanos un daža laba pasūtīšanu... Jebkurā gadījumā šāds sacīkšu iznākums ir netaisnīgs, un es arvien vairāk gaidu to brīdi, kad kāds kārtīgi atsēdinās jauno nekauņu (nez vai pats skolu vispār beidzis, jibio!) - gan trasē, gan ārpus tās. Šim acīmredzami nepareizais šķidrums galvā sakāpis.
Vinjs skolu nav pabeidzis , jo pa kuru laiku tas tirliņš var macities
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-31 21:05, pirms 8 gadiem
Galdnieks Otiņš rakstīja: Čīkstat, cik gribat, bet Verstapens ir liels talants, esmu viņa pusē un man patīk viņa nekaunība trasē, tas piedod kopumā garlaicīgām sacīkstēm asumu Un neaizmirstat ka tādi lieli čempioni kā Šūmahers, Senna - tie arī trasē nebija nekādi svētie
Lielais akmens jau faktiski tikai tiesnešu dārziņā par to, ka nespēj kontrolēt to, kas notiek trasē - un ātri atrisināt jautājumus. Ja nogriežot ieguva priekšrocību (ar video var ļoti ātri noteikt laiku starp formulām pirms līkuma ieejas un pēc nogriešanas) - jāpalaiž garām un miers. Tikai kaut nedaudz vienmērīgu attieksmi pret visiem un visām situācijām - lai nav tā, ka dažā labā sacīkstē iebliež izbraukšanu caur boksiem, jo vienā līkumā 20 cm par daudz pārbraucis baltajai līnijai pāris reizes...
Par cīņām tikai prieks, jo ar DRS tagad parasti viss tik ātri nostājas "savās vietās", ka tikai sadursmes/dažādas riepu stratēģijas var likt ātrākajiem aizmugurē nokļūt..
Un spiešana apmalē jau Sennam bija "īpašais talants" tikai, kad to ar Mercedes atkārtoja Šūmahers (pret Baričello), visi metās viņu kritizēt.... Kad to tagad dara Fetels, dara tieši to pašu... Apdzīšanas (abiem ievērojot trases robežas) tagad tiek uztvertas kā bīstamas un nevēlamas
, 2016-10-31 21:48, pirms 8 gadiem
kādēļ vispar ārpus trases robežām tagad ir asfalts? un domāju ka zālēs vietā vajadzētu uzbert granti pirmajā līkumā Meksikas trasē , tas pats attiecās uz kanādas trases pēdējo likumu kā vecajos laikos
Foto: f1.com
10

Verstapens uzvar Imolā, Noriss zaudē vien nedaudz

"Red Bull" vienības pilots Makss Verstapens kļuvis par Emīlijas-Romanjas GP sacensību uzvarētāju, kamēr Lando Noriss pirms finiša sarūpēja intrigu, pietuvojoties bīstamā atstatumā. Apdzīt līderi tomēr nebija "McLaren" pilota spēkos. Trešo vietu finišā ieņēma Šarls Leklērs.
Makss Verstapens. Foto: Joao Filipe/PanoramiC/Imago Images/Scanpix
1

Verstapens uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA--AFP/DPA. "Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.
Šarls Leklērs. Foto: Motorsport.com

Leklērs ātrākais Emīlijas Romanjas "Grand Prix" pirmajos divos treniņos

LETA--AFP. "Ferrari" pilots Šarls Leklērs piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas septītā posma - Emīlijas Romanjas "Grand Prix" - pirmajos divos treniņos.